Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως στα άρθρα αυτού του blog, τα SUVs σήμερα αποτελούν την αγαπημένη επιλογή του αγοραστικού κοινού.

Υπερυψωμένα και ευρύχωρα, οικονομικά και ασφαλή, τα SUV μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη μιας οικογένειας σε όλες της τις εκφάνσεις.

Η αναζήτηση όμως ενός καλού αυτοκινήτου δεν είναι εύκολο πράγμα. Διότι για να βρεις το αυτοκίνητο που ταιριάζει “γάντι” με τις ανάγκες σου, ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις καλή έρευνα.

Μην αγχώνεσαι όμως!

Επειδή ξέρουμε ότι δεν έχεις άπλετο χρόνο για να υλοποιήσεις αυτή την έρευνα, την κάναμε εμείς και σου την παρουσιάζουμε!

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα βρεις τα καλύτερα SUV της αγοράς σήμερα (2022) με τιμή από 20.000 έως 30.000€.

Αγοράζοντας στα τυφλά επειδή ένας φίλος-φίλου έχει το Nissan Qashqai και τον βόλεψε, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα βολέψει και εσένα διότι απλά, είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικά γούστα και ανάγκες.

Ξεκινάμε;

Hyundai Kona Hybrid (2019-σήμερα)

+ Εμφάνιση και μοντέρνα αισθητική στο εσωτερικό

+ Τιμή πώλησης

+ Αξιοπιστία υλικών

– Σκληρά πλαστικά στο εσωτερικό

– Χώροι πίσω επιβατών

– Πλεύση αμαξώματος σε κλειστές στροφές

Κομμένο και ραμμένο για την ελληνική αγορά, το SUV της Hyundai ξεκινά από 24.000€ για την υβριδική του έκδοση.

Διατίθεται με γκάμα βενζινοκινητήρων από 120 μέχρι 177 ίππους και diesel από 115 μέχρι 136 ίππους.

Ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή του εμπρός μάσκα και γενικότερα τη μοντέρνα σχεδίαση μέσα και έξω.

Κυκλοφορεί στη χώρα μας από το 2019 και έχει ήδη προλάβει να κερδίσει την αγάπη του ελληνικού αγοραστικού κοινού.

Toyota CH-R (2016-σήμερα)

+ Εμφάνιση μέσα και έξω

+ Κατανάλωση καυσίμου

+ Ποιότητα κύλισης

– Χαμηλό ύψος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών

– Επιδόσεις (στην μικρή έκδοση κινητήρα)

– Χαμηλό πορτ-μπαγκάζ

Νούμερο 2 στις ταξινομήσεις στη χώρα μας (πίσω από το Nissan Qashqai) έχει αγαπηθεί όσο λίγα μέσα σε μία τριετία.

Πρόσφατα ανανεώθηκε ελαφρά, με αλλαγές λιγότερο αισθητικές και περισσότερο σε θέματα εξοπλισμού.

Οι εκδόσεις κινητήρων ξεκινούν από τον 1.2 με 116 ίππους (δεν είναι υβριδικό), συνεχίζουν με τον 1.8 με 122 ίππους και φθάνουν στον κορυφαίο δίλιτρο με 184 ίππους.

Η εξωτερική του εμφάνιση παραπέμπει σε coupe, ενώ και στο εσωτερικό η σχεδίαση είναι φουτουριστική με μαλακά υλικά στο ταμπλό και συναρμογή που δίνει αίσθηση αντοχής στο χρόνο.

Audi Q3 (2019-σήμερα)

+ Οδική συμπεριφορά

+ Επιδόσεις

+ Χώρος αποσκευών

– Συντηρητική σχεδίαση

– Κατανάλωση στις ισχυρές βενζινοκίνητες εκδόσεις

– Τιμή πώλησης

Η γερμανική εταιρεία λάνσαρε πρόσφατα τη νέα γενιά του Q3 χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει σε επαναστατικές αλλαγές στην εμφάνιση του δημοφιλούς SUV.

Γιατί να το κάνει άλλωστε όταν η σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας παραμένει σταθερή και έχει πιστούς φίλους σε όλο τον κόσμο.

Λιτό και στιβαρό, το νέο Q3 διατίθεται με κινητήρες TFSI και TDI από 1.400 κ.εκ. μέχρι 2.000 κ.εκ. και ιπποδυνάμεις από 150 μέχρι 230 ίππους.

[optin-monster slug=”bnskw1zkfqzhilbzquk7″]

Mercedes-Benz GLA (2019-σήμερα)

+ Επιβλητική εμφάνιση

+ Premium προφίλ

+ Άνεση στο ταξίδι

– Τιμή πώλησης

– Κατανάλωση καυσίμου

– Φτωχός εξοπλισμός στη βασική έκδοση

Το premium γερμανικό μοντέλο μπαίνει στο group των SUV που προσφέρουν το κάτι παραπάνω εκτός από τα συνηθισμένα (χώρους, άνεση κλπ).

Το στιλ και το prestige που εκπέμπει το τοποθετεί απέναντι στα Audi Q3, BMW X1 και Volvo XC40. Όλα τους οριακά ξεκινούν, ανάλογα τις απαιτήσεις, κάτω από τα 30.000€.

Στην περίπτωση της GLA 180 τα 28.000€ αφορούν την έκδοση με κινητήρα χωρητικότητας 1.600 κ.εκ. και απόδοση 122 ίππους.

Το μήκους 4,42 μέτρων GLA διαθέτει 421 λίτρα στο χώρο αποσκευών, ενώ παρά την μικρή ιπποδύναμη οι επιδόσεις του κρίνονται ικανοποιητικές (0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα).

Seat Ateca (2018-σήμερα)

+ Χώροι

+ Πληθώρα επιλογών σε κινητήρες

+ Τιμή αγοράς

– Λιτό εσωτερικό

– Απρόσωπο design

– Κατανάλωση ισχυρών TFSI εκδόσεων

Το SUV της Seat μπορούμε να πούμε ότι διαθέτει πλήρες πακέτο χώρων, κινητήρων και προσιτής τιμής αγοράς.

Η επιρροή του VW group είναι αισθητή στο κομμάτι της οδικής συμπεριφοράς και στην ποιότητα κύλισης, ενώ παράλληλα η πλούσια γκάμα κινητήρων TSI και TDI προσφέρει πληθώρα επιλογών στον αγοραστή.

Ξεχωρίζουμε τις εκδόσεις  με κινητήρες diesel, καθώς είναι σαφώς πιο οικονομικοί σε κατανάλωση, ενώ καλοδεχούμενο είναι και το πάντρεμα με το αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.

Οι χώροι είναι ένα από τα ατού του Seat Ateca με το πορτ-μπαγκάζ ενδεικτικά να αγγίζει τα 485 λίτρα συνολικά.

Τοποθετείται απέναντι από το συγγενές VW T-Rock, το KIA Sportage, τo Ford Kuga ή ακόμη και το Toyota CH-R.

ΜΙΝΙ Countryman (2018-σήμερα)

+ Εμφάνιση

+ Στιλάτος χαρακτήρας

+ Οδική συμπεριφορά ακόμη και σε κλειστές διαδρομές

– Χώροι (ιδιαίτερα για αποσκευές)

– Χαμηλή απόσταση από το έδαφος (για εκτός δρόμου διαδρομές)

– Πρακτικότητα στο εσωτερικό

Το πιο στιλάτο SUV του αφιερώματος μας μπορεί να μην έχει τους περισσότερους χώρους ή την χαμηλότερη τιμή πώλησης, διαφέρει όμως σε σχέση με οποιοδήποτε μοντέλο της κατηγορίας του σχεδόν σε όλα.

Με εμφανείς σχεδιαστικές καταβολές από τα μικρότερα MINI Cooper, το Countryman μπορεί να φιλοξενήσει 4 επιβάτες με μικρές αποσκευές, ενώ σε περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με οικογένεια θα πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις.

Η απαράμιλλη αισθητική του πάντως και η προσωπικότητα που εκπέμπει ως αυτοκίνητο, το κατατάσσουν στα πολυπόθητα SUV της ελληνικής αγοράς.

Στην περίπτωση του 1.6 βενζίνης με 122 ίππους και σε αυτή του 1.6 diesel με 112 ίππους το Countryman ζητάει 24-25.000€ αντίστοιχα, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις ξεκινούν από 30.000€.

Volvo XC40 (2019-σήμερα)

+ Εντυπωσιακή εμφάνιση

+ Ποιότητα εσωτερικού

+ Ποιότητα κύλισης και οδική συμπεριφορά

– Τιμή πώλησης

– Κατανάλωση καυσίμου

– Έλλειψη μικρότερης έκδοσης από αυτή των 156 ίππων

Το μικρό SUV της Volvo ήρθε να καλύψει το κενό ανάμεσα στα station wagon της εταιρείας και στα μεγαλύτερα SUV XC60 και XC90. Παράλληλα αποτελεί την απάντηση της σουηδικής εταιρείας απέναντι στα premium μικρομεσαία των Audi, ΒΜW και Mercedes-Benz.

Όπως και οι προτάσεις των γερμανικών εταιρειών, έτσι και το XC40 ξεκινάει οριακά από τα 30.000€ για την έκδοση με turbo βενζινοκινητήρα Τ3 1.5 156 ίππων. Αισθητά πιο ισχυρή από τον ανταγωνισμό στις αντίστοιχες βασικές του εκδόσεις.

Η εμφάνιση του είναι επιβλητική και ακολουθεί το σχεδιαστικό μονοπάτι της Volvo που συναντάμε την τελευταία διετία και στα μεγαλύτερα SUV της εταιρείας.

Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 460 λίτρα, ενώ γενικότερα στο θέμα χώρων δεν υστερεί το μήκους 4,425 μέτρων οικογενειακό μοντέλο.

Τέλος, τα 21,1 εκατοστά που απέχει από το έδαφος -μαζί με το σύστημα αυτόματης τετρακίνησης- υπόσχονται αξιοπρεπείς επιδόσεις εκτός δρόμου.

Suzuki SX4-S-Cross (2016-σήμερα)

+ Καλή σχέση ποιότητας/τιμής

+ Καλό κράτημα

+ Όμορφη κεντρική κονσόλα

– Σκληρή ανάρτηση

– Περίεργο εξωτερικό ντιζάιν

– Κακή μεταπωλητική αξία

Το Suzuki SX4 S-Cross είναι ένα μικρό SUV (ή πιο σωστά ένα Crossover) το οποίο διακρίνεται για την ικανότητά του στις εκτός δρόμου διαδρομές αλλά και στα χαμηλά έξοδα κίνησης.

Σε αντίθεση με το απερχόμενο Suzuki SX4, το νέο S-Cross είναι αισθητά βελτιωμένο στην εμφάνιση, στην ποιότητα συναρμογής αλλά και στη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας.

Στο εσωτερικό οι χώροι είναι πραγματικά άνετοι και ο οδηγός θα εκτιμήσει την καλή ορατότητα στο δρόμο.

Παρόλα αυτά τα μοντέλα που εξοπλίζονται με γυάλινη ηλιοροφή περιορίζουν το χώρο πάνω από το κεφάλι των επιβατών, επομένως οι ψηλοί ίσως να νιώσουν άβολα στα πίσω καθίσματα.

Τέλος, με τα 430 λίτρα στο χώρο αποσκευών, το S-Cross είναι αναμφισβήτητα ένα φιλικό προς τις οικογένειες αυτοκίνητο.

Citroen C5 Aircross (2017-σήμερα)

+ Εντυπωσιακό ντιζάιν

+ Άνετο σε χώρους

+ Τιμή

– Ιδιαίτερη εμφάνιση που δεν αρέσει σε όλους

– Έλλειψη τετρακίνησης

Το C5 Aircross είναι ένα αυτοκίνητο που εμφανίστηκε μέσα στο 2017 και αποτέλεσε τη ναυαρχίδα της Citroen.

Πρόκειται για ένα οικογενειακό SUV με ιδιαίτερο ντιζάιν, υπερυψωμένο αμάξωμα και άνετη καμπίνα που θα σου λύσει τα χέρια.

Εύκολο στη μετακίνηση στην πόλη, πρακτικό στις οικογενειακές μετακινήσεις αλλά και ολιγαρκές στο καύσιμο, το C5 Aircross είναι ένα από τα καλύτερα σύγχρονα SUV στην κατηγορία του. Διαθέτει χώρους, άνετη ποιότητα κύλισης αλλά και υψηλά επίπεδα -παθητικής κι ενεργητικής- ασφάλειας.

Volkswagen T-Roc (2017-σήμερα)

+ Πλούσιος προεραιτικός εξοπλισμός

+ Καλός βασικός εξοπλισμός

+ Δυνατοί και οικονομικοί κινητήρες

– Η ποιότητα υλικών στην καμπίνα δεν είναι παντού ίδια

– Ακριβό σε σχέση με τον ανταγωνισμό

– Ελλιπής χώρος στα πίσω καθίσματα

Το νέο μικρό SUV της Volkswagen με το ενδιαφέρον ντιζάιν διαθέτει τη γνωστή ποιότητα κατασκευής της VW, καλό βασικό εξοπλισμό και εξαιρετικούς κινητήρες.

Ωστόσο απέναντι στους ανταγωνιστές του μοιάζει να είναι κάπως ακριβό…

Στην ουσία πρόκειται για την πολυτελή εναλλακτική απέναντι στην κατηγορία των μικρών SUVs, ωστόσο παρά το χαρακτηρισμό αυτό, στο εσωτερικό του υπάρχουν αρκετά σημεία όπου τα πλαστικά του μοιάζουν -αλλά και είναι- φθηνά.

Το T-Roc διαθέτει υψηλή θέση οδήγησης -κάτι που οι αγοραστές μικρών SUV επιζητούν- και άφθονο χώρο για τον οδηγό και συνοδηγό.

Παρόλα αυτά στην πίσω σειρά καθισμάτων οι χώροι είναι κάπως περιορισμένοι, ενώ το στενό μεσαίο κάθισμα δεν θα βολέψει άνετα τρεις ενήλικες.

Suzuki Vitara (2014-σήμερα)

+ Καλά εξοπλιστικά πακέτα, ειδικά το XL

+ Ασφαλές

+ Οικονομικοί κινητήρες βενζίνης

– Βαρετός εσωτερικός σχεδιασμός

Ένα από τα καλύτερα value-for-money SUV που μπορείς να αγοράσεις σήμερα είναι το Suzuki Vitara, ένα ιδιαίτερα αγαπητό μοντέλο στο ελληνικό κοινό και όχι μόνο.

Αν αναζητάς ένα προσιτό υπερυψωμένο αυτοκίνητο το οποίο να είναι ευχάριστο στην οδήγηση, άνετο και με δυνατότητες εκτός δρόμου, τότε το νέο Suzuki Vitara είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Στο εσωτερικό του η ποιότητα των πλαστικών είναι κάπως φθηνή, ενώ και το ντιζάιν της κεντρικής κονσόλας ολίγον τι βαρετό. Αν αναζητάς δηλαδή κάτι premium, το συγκεκριμένο ίσως να μην σου ταιριάξει.

Παρόλα αυτά το Vitara είναι ένα SUV σοβαρό και χωρίς πολλές φανφάρες, αποτελώντας ιδανική επιλογή για αναπτυσσόμενες οικογένειες.

Jeep Renegade (2014-σήμερα)

+ Φοβερές εκτός δρόμου δυνατότητες

+ Ξεχωριστή εμφάνιση

+ Οικονομικοί κινητήρες

– Ταλαντώσεις από την ανάρτηση

– Ουδέτερη οδική συμπεριφορά

– Φθηνή σε αίσθηση καμπίνα

Ικανό στις εκτός δρόμου διαδρομές, ευρύχωρο για μια τετραμελή οικογένεια και οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμου, το Jeep Renegade δίκαια αποτελεί ένα από τα καλύτερα SUV της αγοράς.

Με την ψηλή οροφή και τα ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα δεν θα αργήσεις να βολευτείς στο Renegade, ακόμα και αν το ύψος σου είναι πάνω από 1,85cm.

Στα πίσω καθίσματα οι επιβάτες έχουν ελαφρώς λιγότερο χώρο από ότι οι εμπρός, ωστόσο η άνεση παραμένει ικανοποιητική.

Το Renegade προσφέρει όλο το πακέτο που ζητάει ένας σύγχρονος οδηγός σε μια -όχι και τόσο- απαγορευτική τιμή.

Skoda Karoq (2017-σήμερα)

+ Πολύ πρακτικό

+ Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής

+ Άνετη κύλιση -με ζάντες μικρών διαστάσεων

– Οι μεγάλες ζάντες χαλάνε την ποιότητα κύλισης

– Ο κινητήρας βενζίνης με 115 άλογα μοιάζει αδύναμος

– Ακριβό στις πλούσιες εκδόσεις

Το Skoda Karoq είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καινούρια SUV της αγοράς, το οποίο προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής.

Ευρύχωρο για μια οικογένεια και με μεγάλο πορτ-μπαγκάζ, το Karoq είναι εύκολο στην οδήγηση, με άνετη κύλιση και εξαιρετική οδική συμπεριφορά.

Η ποιότητα στο εσωτερικό του εφάμιλλη με αυτήν των μοντέλων του Volkswagen Group που πραγματικά αξίζει να δεις από κοντά.

Το Karoq αναμένεται να είναι ένα από τα καλύτερα best sellers μικρά SUV, τόσο στην αγορά των καινούριων όσο και στα μεταχειρισμένα.

Nissan Qashqai (2018-σήμερα)

+ Άνετο σε χώρους

+ Καλή ορατότητα

+ Οικονομικοί κινητήρες βενζίνης

– Άλλα SUV έχουν μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ

– Μέτριο infotainment σύστημα

– Βαρετό εσωτερικό

Τι να πει κανείς για το Nissan Qashqai;

Πρόκειται για το πρώτο σε πωλήσεις SUV στη χώρα μας, τόσο ως καινούργιο όσο και ως μεταχειρισμένο.

Με μεγάλους χώρους στο εσωτερικό, καλής ποιότητας πλαστικά και οικονομικούς κινητήρες κάτω από το καπό, το Qashqai είναι από τα αυτοκίνητα που θα αγαπήσεις για την ικανότητά του να σου προσφέρει τα μέγιστα στην καθημερινότητά σου.

Αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα SUV της αγοράς!

Hyundai Tucson (2016-2020)

+ Καλός βασικός εξοπλισμός

+ Ευρύχωρη καμπίνα

+ Άνετη κύλιση στο δρόμο

– Μέτριο infotainment σύστημα

– Μικρό πορτ-μπαγκάζ

Όσοι έχετε στο μυαλό σας την Hyundai όπως την είχατε πριν μια 10ετία, τότε -συγγνώμη αλλά- είστε λάθος.

Η ποιότητα όλων των μοντέλων έχει ανέβει κατακόρυφα, το ντιζάιν έχει γίνει πιο ελκυστικό και η αξιοπιστία παραμένει κορυφαία.

Όλα αυτά λοιπόν είναι κάποια από τα πολλά πλεονεκτήματα του νέου SUV της Hyundai, Tucson.

Το Tucson είναι ένα μοντέρνο SUV με άνετη καμπίνα, πλούσιο βασικό εξοπλισμό και ευχάριστη οδική συμπεριφορά.

Το δυναμικό του ντιζάιν μπορεί να παραπέμπει σε πιο σπορτίφ διαθέσεις, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι απέχει από κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά είναι ένα εξαιρετικό και πρακτικό SUV για χρήση μέσα στην πόλη.

Opel Grandland X (2017-σήμερα)

+ Καλή απόδοση ανάρτησης

+ Ευρύχωρο εσωτερικό

+ Καλός εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις

– Κάπως αργό infotainment σύστημα

– Οι πλούσιες εκδόσεις είναι ακριβές

– Έλλειψη τετρακίνησης

Το Opel Grandland Χ είναι ένα πρακτικό και ασφαλές SUV που θα ικανοποιήσει άνετα μια σύγχρονη οικογένεια.

Από τα καθίσματά του θα αντικρίσεις την ενδιαφέρουσα κεντρική κονσόλα που, παρά κάποιες λεπτομέρειες, είναι ίδια με τα υπόλοιπα μοντέλα της Opel.

Το ντιζάιν της ωστόσο είναι λιγότερο εντυπωσιακό από εκείνου του Peugeot 3008.

Τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό είναι καλής ποιότητας και μαλακά σε αίσθηση, ωστόσο η ποιότητα συναρμογής είναι κάπως αμφιλεγόμενη, με πολλά σημεία στο εσωτερικό να μην δείχνουν τόσο στιβαρά όσο θα έπρεπε.

Οι χώροι στην καμπίνα του Grandland X είναι ικανοποιητικοί και θα βολέψουν άνετα μια 4-μελή ή 5-μελή οικογένεια με μικρά παιδιά.

Παρόλα αυτά στο Tiguan θα βρεις περισσότερο χώρο, τόσο στα πίσω καθίσματα, όσο και στο πορτ-μπαγκάζ.

Volkswagen Tiguan (2016-σήμερα)

+ Δυνατοί και οικονομικοί κινητήρες

+ Ευρύχωρη και πρακτική καμπίνα

+ Άνετο με καλή ηχομόνωση

– Ακριβό σε σχέση με τον ανταγωνισμό

– Οι βασικές εκδόσεις είναι πολύ φτωχές

– Άλλα SUV είναι καλύτερα εκτός δρόμου

Ένα από τα καλύτερα SUV που μπορείς να αγοράσεις με budget έως και 30.000€ είναι το νέο Volkswagen Tiguan.

Πρακτικό, ασφαλές και ευρύχωρο, το νέο Tiguan είναι ένα ολοκληρωμένο SUV που κατά κάποιο τρόπο δικαιολογεί και την αυξημένη του τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Στα καθίσματά του θα βολευτεί άνετα μια οικογένεια, ενώ ο οδηγός θα απολαύσει την εξαιρετική ορατότητα και την ευελιξία του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη.

Στην καμπίνα του υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι, ενώ τα πίσω καθίσματα είναι φαρδιά και συρόμενα πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν ώστε τα 615 λίτρα στο χώρο αποσκευών να γίνουν ακόμα περισσότερα.

BMW X1 (2016-σήμερα)

+ Καλή οδική συμπεριφορά

+ Πρακτική καμπίνα

+ Χαμηλό κόστος συντήρησης

– Ακριβό

– Πολλά χρήσιμα extras είναι προαιρετικά

– Θόρυβος από το δρόμο σε υψηλές ταχύτητες

Το BMW X1 είναι το μικρότερο SUV της βαυαρικής φίρμας και πρόκειται αναμφίβολα για ένα ποιοτικό αυτοκίνητο. Έχοντας δοκιμάσει και αναλύσει την πρώτη του γενιά, το X1 στη δεύτερη και νεότερη γενιά του μεγάλωσε κι έγινε πιο πολυτελές από ποτέ.

Άνετο, με μεγάλο χώρο αποσκευών και τεχνολογικό εξοπλισμό, το Χ1 είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν το premium hatchback τους, όπως π.χ τη BMW Σειρά 1 ή το Audi Α3, με ένα premium SUV.

Εύκολο στη χρήση αλλά με άπλετους χώρους σε καμπίνα και πορτ-μπαγκάζ, το BMW Χ1 είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα μικρομεσαία SUV!

Kia Sportage (2015-2021)

+ Ευρύχωρο εσωτερικό

+ Άφθονος βασικός εξοπλισμός

+ Εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών

– Αμφιλεγόμενη εμφάνιση

– Άλλα SUV είναι πιο άνετα 

Το Kia Sportage είναι ένα πρακτικό οικογενειακό αυτοκίνητο με μεγάλη γκάμα κινητήρων και ένα καλά εξοπλισμένο εσωτερικό.

Tο νέο μοντέλο που υπάρχει στην αγορά τώρα, μπορείς να το βρεις είτε ως καινούριο είτε ως μεταχειρισμένο.

Όποια έκδοση και αν επιλέξεις, το Sportage διαθέτει στο εσωτερικό του μια απλή κεντρική κονσόλα που είναι εύκολη στη χρήση και εργονομικά άψογη, ενώ τα περισσότερα υλικά στην καμπίνα είναι το ίδιο ποιοτικά και μαλακά όσο και σε ένα π.χ Skoda Karoq.

Παρόλα αυτά το εσωτερικό του δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον από την άποψη του ντιζάιν και δεν ενθουσιάζει. Ωστόσο συνολικά, πρόκειται για μια εξαιρετική, value-for-money επιλογή.

Peugeot 3008 (2016-σήμερα)

+ Ξεχωριστό ντιζάιν μέσα-έξω

+ Πρακτικό

+ Καλός βασικός εξοπλισμός

– Έλλειψη τετρακίνησης

– Απογοητευτικό χειροκίνητο κιβώτιο

Παλαιότερα, το 3008 ήταν ένα πολυμορφικό αυτοκίνητα αλλά από το 2016 και έπειτα δέχθηκε σαρωτικές αλλαγές.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα εντυπωσιακό SUV με μεγάλους χώρους και οικονομικούς κινητήρες!

Αν θέλεις ένα σύγχρονο και οικονομικό στην κατανάλωση SUV που όμως να έχει και καλή μεταπωλητική αξία, το 3008 είναι μια επιλογή που θα σε ενθουσιάσει!

Toyota RAV4 (2012-2018)

+ Δυναμικό ντιζάιν

+ Γενναιόδωρος βασικός εξοπλισμός

+ Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής

– Έλλειψη ενθουσιασμού στην οδήγηση

– Θορυβώδες αυτόματο κιβώτιο

– Οι υβριδικές εκδόσεις δεν είναι τόσο οικονομικές

Το RAV4 ήταν πάντα ένα από τα καλύτερα SUV της αγοράς. Το συγκεκριμένο μοντέλο εκπροσωπεί την τέταρτη γενιά και συνεχίζει να αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όποιον αναζητά πρακτικότητα, αξιοπιστία και εκτός δρόμου δυνατότητες.

Το εσωτερικό του, αν και μοιάζει φθηνό, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για να σε ενθουσιάσουν μέσα στο RAV4, ωστόσο δεν υπάρχουν και πολλά που θα σε απογοητεύσουν ή δεν θα σου αρέσουν.

Όσον αφορά την άνεση στην καμπίνα, υπάρχει άφθονος χώρος για κάθε είδους σωματότυπο, ενώ στα στα πίσω καθίσματα δίνεται η δυνατότητα να ρυθμιστεί η πλάτη των καθισμάτων έτσι ώστε οι πίσω επιβάτες να βολευτούν στα μεγάλα ταξίδια.

Ford Kuga (2013-2019)

+ Ευχάριστο στην οδήγηση

+ Δυνατοί κινητήρες diesel

+ Γενναιόδωρος βασικός εξοπλισμός

– Στριμωχτά πίσω καθίσματα

– Ο χώρος αποσκευών θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος

Το Ford Kuga είναι ένα SUV το οποίο οδηγικά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το βάρος και το μεγάλο του μέγεθος.

Στο εσωτερικό, η κονσόλα του Kuga μοιάζει λίγο ξεπερασμένη -όπως για παράδειγμα η παρουσία πολλών κουμπιών για τις ηλεκτρονικές λειτουργίες- και τα πλαστικά δεν είναι και τα καλύτερα σε ποιότητα που έχουμε δει.

Ωστόσο το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι παρά το μεγάλο του όγκο, το SUV της Ford δεν διαθέτει μεγάλους χώρους στην καμπίνα, ούτε μεγάλο χώρο αποσκευών, πράγμα που θα δυσκολέψει μια μεγάλη οικογένεια.

Nissan X-Trail (2013-2021)

+ Άνετο

+ Διαθέσιμο και με 7 θέσεις

+ Μεγάλο πορτ-μπαγκάζ

– Θορυβώδες αυτόματο κιβώτιο

– Ουδέτερη οδική συμπεριφορά

– Βαρετό εσωτερικό

Το Nissan X-Trail είναι ένα μεγάλο οικογενειακό αυτοκίνητο το οποίο διατίθεται με 5 ή 7 θέσεις. Η τελευταία του γενιά παρουσιάστηκε το 2013 και ανανεώθηκε αισθητικά το 2017, αποκτώντας νέους προφυλακτήρες και προβολείς LED.

Το εσωτερικό του νέου μοντέλου είναι και ελαφρώς πιο ευρύχωρο.

Μιας και μιλάμε για το εσωτερικό, τα πάντα μέσα στην καμπίνα του X-Trail είναι λογικά κατανεμημένα και εύκολα στη χρήση.

Τα χειριστήρια δίνουν την αίσθηση της στιβαρής συναρμογής και τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται στην κεντρική κονσόλα είναι μαλακά.

Μόνο μερικά εύθραυστα υλικά απογοητεύουν ελαφρώς, αλλά περιορίζονται κυρίως στo χώρο των πίσω επιβατών και στις πόρτες.

Η οδήγηση με το Nissan X-Trail δεν είναι ακριβώς ενθουσιώδης, αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά από τη στιγμή που είναι τόσο μεγάλο και χωράει 7 άτομα;

Volvo XC60 (2008-2017)

+ Άνετο και πολυτελές

+ Ιδανικό για μεγάλα ταξίδια

+ Στυλάτη καμπίνα

– Μέτριο κράτημα

– Μικρότερο χώρο αποσκευών από άλλα SUV της ίδιας κατηγορίας

– Αργό αυτόματο κιβώτιο

To XC60 είναι ένα πολυτελές SUV το οποίο υπάρχει στην αγορά από το 2008.

Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή SUV καθώς είναι ευρύχωρο, ποιοτικό και ένα από τα ασφαλέστερα στην κατηγορία του.

Αν αναζητάς ένα SUV και σου αρέσουν τα ταξίδια, το Volvo XC60 είναι μια επιλογή που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου.

BMW X3 (2010-2017)

+ Δυνατοί και οικονομικοί κινητήρες

+ Ευρύχωρο

+ Καλή ποιότητα κύλισης

– Ποιότητα κατασκευής

– Μικρός χώρος στα πόδια των πίσω επιβατών όταν οι εμπρός επιβάτες είναι ψηλοί

– Περιορισμένες δυνατότητες εκτός δρόμου

Μπορεί να μην είναι το πιο όμορφο αυτοκίνητο της BMW, ωστόσο η X3 παραμένει ένα από τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα SUV της αγοράς.

Αναπαυτικό και άνετο για όλους τους επιβάτες, οικονομικό στη χρήση -ειδικά με τον diesel κινητήρα- και με τρομερή ποιότητα κατασκευής, το Χ3 μοιάζει με το ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο με το οποίο θα απολαμβάνεις να καλύπτεις μεγάλες αποστάσεις.

Audi Q3 (2011-2018)

+ Καλή ποιότητα κατασκευής

+ Άνετο και εύκολο στην οδήγηση

+ Οικονομικοί diesel κινητήρες

– Ξεπερασμένο εσωτερικό

– Λείπει ο παράγοντας fun-to-drive

– Ξεπερασμένο infotainment σύστημα

Το Audi Q3 είναι ένα από τα καλύτερα SUV που μπορείς να αγοράσεις σήμερα, συνδυάζοντας άψογα την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής με τους οικονομικούς (αλλά και αποδοτικούς) κινητήρες. Νωρίτερα συναντήσαμε την τελευταία γενιά του Q3, όμως και η πρώτη γενιά του γερμανικού crossover βρίσκεται ανάμεσα στα SUV που θα συναντήσεις έως 30.000 ευρώ.

Η πρώτη γενιά του Q3 παραμένει κάπως ξεπερασμένη σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τόσο σε αισθητικό επίπεδο όσο και τεχνολογικά.

Άνετο και με πρακτική καμπίνα, στο εσωτερικό του Audi Q3 θα βολευτεί άνετα μια οικογένεια και θα απολαύσει την ασφάλεια, την ηχομόνωση και το premιum feeling που προσφέρουν όλα τα μοντέλα της Audi!

Skoda Kodiaq (2016-σήμερα)

+ Εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής

+ Άφθονος χώρος στην καμπίνα

+ Έξυπνο ντιζάιν στο εσωτερικό

– Ορατότητα από καθρέπτες στα “νεκρά” σημεία

– Το Tiguan έχει καλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό

– Ελαφρές ταλαντώσεις σε χαμηλές ταχύτητες

Πρόκειται μάλλον για το πρώτο, πιο ποθητό αυτοκίνητο που έβγαλε ποτέ η Skoda.

Το νέο Skoda Kodiaq είναι ένα από τα καλύτερα οικογενειακά αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις με budget 20.000€-30.000€.

Αν αναζητάς ένα προσιτό στην τιμή μεγάλο SUV με τεράστιο πορτ-μπαγκάζ, την επιλογή για 7 θέσεις και μια καλή γκάμα από οικονομικούς κινητήρες, τότε το Skoda Kodiaq πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σου.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο, με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς, με αυτόματο ή χειροκίνητο κιβώτιο.

Προφανώς, το Skoda Kodiaq είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο, αλλά το μεγάλο μέγεθος βοηθάει ώστε να αποτελέσει ένα ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο, επειδή είναι τόσο μακρύ για να χωρέσει και τρίτη σειρά καθισμάτων.

Honda CR-V (2011-2016)

+ Περισσότερο πολυτελές σε σχέση με το παρελθόν

+ Εξαιρετική ποιότητα κύλισης

+ Καλοί diesel κινητήρες

– Όχι τόσο αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης

– Εκνευριστικό 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο

To Honda CR-V είναι δικαιολογημένα “τσιμπημένο” στην τιμή του, πλούσια εξοπλισμένο, με άπλετους χώρους, πολυτελές εσωτερικό και μερικούς από τους καλύτερους κινητήρες πετρελαίου.

Παρόλα αυτά δεν είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο που θα… “γυρίσουν κεφάλια” στο πέρασμά του.

Το εσωτερικό του είναι πολύ πρακτικό και το πορτ-μπαγκάζ του ικανό να “καταπιεί” 1669 λίτρα αποσκευών με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα.

Ακόμα όμως και αν τα καθίσματα είναι όρθια, υπάρχει αρκετός χώρος (589 λίτρα) για να χωρέσουν τα πράγματα μιας τετραμελούς οικογένειας και παράλληλα οι επιβάτες να νιώθουν άνετα.
 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου! Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.

Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Παρέχουμε δυνατότητα για Test Drive (είτε στο Car Showcenter στην Παλλήνη είτε κατευθείαν στην πόρτα σου) ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!

Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!