Πόσο ασφαλές είναι ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο; Ένα εκπληκτικό video, ειδικά αν ετοιμάζεστε να αγοράσετε ένα από τα “εισαγωγής” – “ούτε γρατζουνιά” – “σχεδόν το χαρίζω” μεταχειρισμένα της αγοράς. Για εμάς η ασφάλεια είναι το Α και το Ω, για εσένα;

Posted by SpotMechanic on Monday, February 23, 2015

 

Με λίγα λόγια:

Tο παραπάνω video είναι ένα crash test ανάμεσα σε δύο (σχεδόν) ίδια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που οργάνωσε η εκπομπή Fifth Gear.

Η βασική διαφορά τους είναι ότι το ένα από τα δύο έχει επισκευαστεί μετά από σοβαρό ατύχημα.

Το αυτοκίνητο που δεν είχε τρακάρει ποτέ, δείχνει καλή απορρόφηση της σύγκρουσης και “υπάρχει πιθανότητα οι επιβάτες απλά να ξεσκονίζονταν και να έφευγαν”.

Με το άλλο αυτοκίνητο όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά!

Φαίνεται ότι απέδωσε σημαντικά χειρότερα, με πολύ μεγαλύτερη εισχώρηση στο εσωτερικό και με πολύ μεγάλες πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού των επιβατών.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρεται, το αυτοκίνητο που είχε επισκευαστεί στο παρελθόν, παραμορφώθηκε κατά περίπου 10 εκατοστά παραπάνω.

Αυτή η εξτρα παραμόρφωση στη καμπίνα είναι η διαφορά από το να φύγεις μόνος σου ή να σε μεταφέρουν με φορείο”

Αυτό το video λοιπόν, αφορά όλους μας και ιδιαίτερα όσους πρόκειται να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Πολύ σημαντικό ρόλο σε μία πιθανή σύγκρουση παίζει το πλαίσιο του αυτοκινήτου, αυτό που αποκαλούμε “σασί”. Αν έχει υποστεί στρέβλωση ή ζημιά από κάποιο ατύχημα στο παρελθόν, η αντοχή του δεν γίνεται να επανέλθει στα επίπεδα των εργοστασιακών προδιαγραφών. Κάτι τέτοιο επηρεάζει κατά πολύ την παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου που θα μας προστατέψει από τραυματισμό ή πιθανό θάνατο σε ένα ατύχημα.

Στην Spotawheel, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατηγορία αυτή.

Με πάνω από 20 ελέγχους εξετάζουμε 12 καίρια σημεία του πλαισίου για τυχόν αποδεικτικά ζημιάς ή/και επισκευής ώστε να αποκλείσουμε αυτοκίνητα που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα στο παρελθόν.

Πηγή: Spotmechanic