Αν είσαι τρίτεκνος και η οικογένειά σου μεγαλώνει συνεχώς, τότε είναι σίγουρο πως τα συμβατικά οικογενειακά αυτοκίνητα δεν θα μπορέσουν να καλύψουν την ανάγκη σου για περισσότερους χώρους.

Επομένως, η καλύτερη δυνατή λύση για άνετη μετακίνηση, μεγάλο χώρο αποσκευών και βέλτιστη πρακτικότητα είναι να επιλέξεις ένα πολυμορφικό 7θέσιο αυτοκίνητο που μπορεί να βολέψει όλη την οικογένεια μαζί με τις αποσκευές της!

Ακόμα και αν τα 7 καθίσματα δεν χρησιμοποιούνται συνεχώς, τα 7θέσια αυτοκίνητα έχουν μεγαλύτερο μεταξόνιο με αποτέλεσμα να προσφέρουν την αφθονία των χώρων που χρειάζεσαι!

Πολλά από αυτά, συνήθως πωλούνται πιο ακριβά από τις αντίστοιχες 5-θέσιες εκδόσεις γι’αυτό και η αγορά ενός 7θέσιου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή.

Παρακάτω θα βρεις τα καλύτερα 7θέσια που πωλούνται αυτή τη στιγμή στην αγορά, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί και η πλήρης λίστα με όλα τα αυτοκίνητα που διαθέτουν τα δύο επιπλέον καθίσματα που χρειάζεσαι στις καθημερινές σου μετακινήσεις.

Ξεκινάμε!

1. BMW X5

Η BMW X5 είναι το SUV που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό για την εξαιρετική συμπεριφορά στο δρόμο που θυμίζει περισσότερο ένα sport sedan παρά ένα ογκώδες και βαρύ SUV.

Επιπλέον πρόκειται και για ένα κορυφαίο οικογενειακό αυτοκίνητο με άπλετους χώρους, τεράστιο πορτ μπαγκάζ και φυσικά, δύο έξτρα καθίσματα που το μετατρέπουν σε ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, τα δύο πίσω καθίσματα δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και τα μεγαλόσωμα άτομα ίσως νιώσουν κάπως στενόχωρα.

[Διάβασε επίσης: Τα 8 μικρομεσαία SUV με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών]

2. Citroen C4 Gran Picasso

Η μεγαλύτερη έκδοση του C4 Picasso, το Gran Picasso, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πολυμορφικά στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Διαθέτει άνετη και ευήλια καμπίνα, αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα, βολικά καθίσματα και εξαιρετική κύλιση στο δρόμο.

Επιπλέον, αν έχεις 3 παιδιά μικρής ηλικίας, στα καθίσματά του μπορείς να τοποθετήσεις 3 παιδικά καθίσματα, καθώς διαθέτει 3 σημεία ISOFIX. Δες ποια είναι τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που διαθέτουν 3 ή και περισσότερα σημεία ISOFIX.

3. Ford S-Max

Το Ford S-Max είναι ένα μεγάλο 7θέσιο πολυμορφικό, το οποίο χάρη στην κεκλιμένη οροφή του αποκτά ένα σπορτίβικο παρουσιαστικό που αν μη τι άλλο δύσκολα βρίσκεις σε αυτοκίνητα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η φιλοσοφία αυτή ενισχύεται και με την εκπληκτική οδηγική συμπεριφορά του.

Ωστόσο, όπως και στο μικρότερο C-max, έτσι και στο S-Max, λόγω της κεκλειμένης οροφής που αναφέραμε, οι επιβάτες που κάθονται στο έκτο και στο έβδομο κάθισμα έχουν περιορισμένο χώρο πάνω από τα κεφάλια τους ενώ αντίστοιχα και το πορτ μπαγκάζ είναι ελαφρώς μικρότερο από τα υπόλοιπα MPV.

[optin-monster slug=”mcliyxivndsnnin8dibo”]

4. Land Rover Discovery

Μπορεί να είναι υπερβολή για τα σημερινά δεδομένα, ωστόσο το Land Rover Discovery δεν παύει να είναι ένα από τα καλύτερα SUVs για αυτούς που αναζητούν την περιπέτεια στις εξορμήσεις τους.

Αν λοιπόν θέλεις ένα τετρακίνητο μοντέλο με 7 θέσεις για να μπορούν και τα παιδιά σου να απολαύσουν τις off road διαδρομές, το Land Rover Discovery είναι μια από μια επιλογή που θα σε ικανοποιήσει στο έπακρο. Μπορεί στο εσωτερικό του να μην έχει το premium φινίρισμα της Audi και της Mercedes, στη συμπεριφορά του εκτός δρόμου όμως, είναι ασυναγώνιστο!

5. Mercedes-Benz GLB

Η γερμανική φίρμα απέκτησε και αυτή το δικό της premium επταθέσιο SUV. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μικρότερη εκδοχή της GLS με πιο πρακτικό  όμως χαρακτήρα. Η μικρότερη GLB 200 διαθέτει κινητήρα χωρητικότητας 1.330 κ.εκ. με απόδοση 163 ίππους!

Η τετρακίνητη GLB 250 ωστόσο εφοδιάζεται με δίλιτρο βενζινοκινητήρα 224 ίππων. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις GLB 180, GLB 200 και GLB 220 (4MATIC), με 116, 150 και 190 ίππους αντίστοιχα.

6. Nissan Qashqai +2

Το πιο δημοφιλές Crossover στην ελληνική αγορά, το αυτοκίνητο που έφερε τη Nissan στην κορυφή των πωλήσεων και άλλαξε τα δεδομένα στα οικογενειακά αυτοκίνητα. Το Nissan Qashqai είναι ένα πρακτικό και οικονομικό οικογενειακό αυτοκίνητο που διατίθεται σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις.

Αν ψάχνεις για το 7θέσιο, το Qashqai +2 είναι αυτό που ζητάς. Ένα αναμφισβήτητο best seller και ίσως ένα από τα καλύτερα value for money αυτοκίνητα της αγοράς.

7. Seat Tarraco

Η ναυαρχίδα της Seat είναι το επταθέσιο SUV μήκος σχεδόν 5 μέτρα και εντυπωσιακούς χώρους. Ενδεικτικά ο χώρος αποσκευών στην επταθέσια διάταξη διαθέτει 700 λίτρα, ενώ ως πενταθέσιο ο διαθέσιμος χώρος στο πορτμπαγκάζ εκτοξεύεται στα 1775 λίτρα.

Το Tarraco διαθέτει υπετροφοδοτούμενο 1.5 TSI βενζινοκινητήρα με απόδοση 150 ίππους και τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας του είναι 272€.

8. VW Tiguan Allspace

Η επταθέσια εκδοχή του γερμανικού SUV διατίθεται με πλούσια γκάμα κινητήρων βενζίνης (TSI) και πετρελαίου (TDI), με απόδοση από 150 μέχρι και 190 ίππους.

Οι ισχυρότερες εκδόσεις συνδυάζονται με την ύπαρξη αυτόματης τετρακίνησης (4ΜΟΤΙΟΝ), ενώ υπάρχει και η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων.

Το Allspace διαθέτει 700 λίτρα χώρο αποσκευών ως πενταθέσιο και 230 λίτρα με την τρίτη σειρά καθισμάτων σε όρθια θέση.

9. VW Touran

Το Volkswagen Touran είναι ένα 7θέσιο πολυμορφικό αυτοκίνητο, το οποίο διαθέτει ποιοτική κατασκευή, άνετους χώρους και οικονομικούς κινητήρες. Η μεσαία σειρά των καθισμάτων διαθέτει τρία ανεξάρτητα και συρόμενα καθίσματα τα οποία βοηθούν στην εξοικονόμηση χώρων, είτε για τους επιβάτες είτε για τις αποσκευές.

Πρόκειται για ένα πολύ πρακτικό και άνετο οικογενειακό που θα βολέψει άνετα μια μεγάλη οικογένεια.

Ως πενταθέσιο διαθέτει πορτμπαγκάζ 633 λίτρων και σε επταθέσια διάταξη παραχωρεί 137 λίτρα για αποσκευές.

Θα επιλέγαμε να το συνδυάσουμε με πετρελαιοκινητήρα (TDI) 105 ίππων και αυτόματο κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη (κατανάλωση 5,5 λίτρα/100χλμ.). Με βάση τα παραπάνω και ενδεικτική πρώτη κυκλοφορία το 2012, το VW Touran κοστίζει περίπου 14.800€ και τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας του μόλις 158€.

[Διάβασε επίσης: Τα πιο ευρύχωρα οικογενειακά αυτοκίνητα]

 

10. Volvo XC90

Αν θέλεις να αγοράσεις ένα μεγάλο, σύγχρονο και premium SUV, τότε το πιο πιθανό είναι γλυκοκοιτάζεις κάποιο Volvo XC90. Εξαιρετικά ασφαλές και καλοφτιαγμένο, με τρομερή ποιότητα κύλισης, άνετους χώρους για 7 άτομα, οικονομικούς κινητήρες και ασυναγώνιστο design.

Το SUV της Volvo αποτελεί την premium επιλογή τόσο για το αφιέρωμα μας όσο και για έναν οικογενειάρχη που θέλει να μετακινείται με στυλ. Διαθέτει δίλιτρο D5 πετρελαιοκινητήρα με απόδοση 224 ίππους και αυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων.

Παρά την ισχύ του, χρειάζεται μόλις 5,8 λίτρα καυσίμου για να διανύσει 100 χλμ., ενώ το τετρακίνητο μοντέλο ζητάει 281€ τέλη κυκλοφορίας/έτος. Ο χώρος αποσκευών είναι κάτι παραπάνω από αρκετός, ακόμη και για μία μεγάλη οικογένεια, καθώς διαθέτει 671 λίτρα χωρίς την τρίτη σειρά καθισμάτων.

Αν είσαι διατεθειμένος να δαπανήσεις ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για την αγορά ενός SUV, το συγκεκριμένο Volvo είναι μια επιλογή που σίγουρα θα σε δικαιώσει!

 

11. Renault Grand Scenic diesel


Η αγάπη της Renault για τα επταθέσια είναι λίγο πολύ γνωστή. Το γαλλικό MPV, χωρίς να αλλοιώνει το σχεδιαστικό του χαρακτήρα, εξοπλίζεται με δύο επιπλέον κρυφές θέσεις στο δάπεδο του χώρου αποσκευών και όταν χρειαστεί μετατρέπεται με μια κίνηση σε επταθέσιο.

Το πορτμπαγκάζ διαθέτει 646 λίτρα στην πενταθέσια διάταξη καθισμάτων, ενώ οι χώροι για τους επιβάτες είναι ικανοποιητικοί, ακόμη και αν χρειαστεί στην τρίτη σειρά καθισμάτων να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις.

Η περίπτωση που ξεχωρίσαμε αφορά το Grand Scenic του 2013 με πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου και απόδοση 110 ίππους. Η κατανάλωση του κυμαίνεται κοντά στα 4 λίτρα/100 χλμ., τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι 153€ και η τιμή αγοράς για ένα ελεγμένο μοντέλο με πιστοποιημένο ιστορικό είναι 10.050€.

 

12. Citroen C4 Grand Picasso

Tο γαλλικό πολυχρηστικό αποτελεί ένα από τα best sellers της κατηγορίας. Όπως και το Grand Scenic, διαθέτει δύο επιπλέον καθίσματα στο πορτμπαγκάζ, που το μετατρέπουν άμεσα σε επταθέσιο. Με αυτή τη διάταξη, ο υπολειπόμενος χώρος αποσκευών είναι 310 λίτρα.

Επιλέξαμε να ξεχωρίσουμε το Citroen C4 Grand Picasso του 2012, που ενδεικτικά στην περίπτωση μας εφοδιάζεται με κινητήρα diesel 1.6 με 110 ίππους και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (κατανάλωση 5,9 λίτρα/100χλμ.). Με λίγο περισσότερα από 100.000 χλμ. το κόστος είναι κοντά στα 10.000€, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας του δεν ξεπερνούν τα 286€/έτος.

 

13. Nissan Qashqai+2


To δημοφιλές ιαπωνικό SUV δεν θα μπορούσε να μην έχει την δική του πολυτεκνική εκδοχή. Η έκδοση «+2» υποδηλώνει αυτό ακριβώς που μαρτυρά και το όνομα της, ότι είναι σε θέση να φιλοξενήσει άλλους δύο επιβάτες όταν χρειαστεί. Στην πενταθέσια εκδοχή του πάντως διαθέτει 411 λίτρα στο χώρο αποσκευών.

Μία ενδεικτική επιλογή κινητήρα είναι ο 1.600άρης βενζίνης με 117 ίππους και κατανάλωση 6,2 λίτρων/100χλμ. Το επταθέσιο Qashqai κινείται με ευελιξία στο δρόμο και εμφανίζει όλες τις αρετές του πενταθέσιου «αδελφού» του, προσθέτοντας επιπλέον την χρηστικότητα.

14. Ford Tourneo


Δεν είναι λίγοι πάντως και εκείνοι που δεν αρκούνται απλά σε μία επιπλέον σειρά καθισμάτων. Είτε έχουν περισσότερα από 4-5 παιδιά, είτε απλά μετακινούνται συχνά με αρκετές αποσκευές και χρειάζονται το κάτι παραπάνω σε θέματα χώρων.

Σε αυτή την περίπτωση γλυκοκοιτάζουμε τα 8θέσια Van όπως το Tourneo της Ford. Η ανωτερότητα της έκδοσης Custom σε θέματα πρακτικότητας δε χωράει καμία συζήτηση (1.150 λίτρα χώρος αποσκευών), ενώ ο δίλιτρος diesel κινητήρας του αποδίδει 136 ίππους με κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 6,3 λίτρα /100 χλμ.

Η επιλογή μας έχει να κάνει με μοντέλο του 2016 με 95.000 χλμ. και κόστος απόκτησης 16.500€ για ελεγμένο (σε 200 σημεία) και αξιόπιστο αυτοκίνητο. Τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας για το Ford Tourneo Custom είναι 294€.

 

15. Mercedes-Benz Vito Tourer


Τα επιβατικά Van έχουν και αυτά την premium εκδοχή τους, με το Vito Tourer να αποτελεί την κορυφαία ίσως επιλογή ανάμεσα τους. Η ποιότητα του τόσο σε θέματα κατασκευής όσο και στο δρόμο είναι εξαιρετική, καθώς πίσω από το τιμόνι θυμίζει περισσότερο E-Class και λιγότερο Van (2.800 λίτρα για αποσκευές).

O κινητήρας diesel χωρητικότητας 1.600 κ.εκ. αποδίδει 114 ίππους και χρειάζεται 6,2 λίτρα/100χλμ., ενώ και οι απαιτήσεις του στο θέμα των τελών κυκλοφορίας δεν είναι υψηλές (400€ το έτος).

Όλα τα 7θέσια που θα βρεις στην αγορά

Τα παραπάνω ήταν τα 10 καλύτερα 7θέσια από όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων και για κάθε είδους budget. Δεν είναι μόνο αυτά όμως!

Ακολουθεί η λίστα με όλα τα 7θέσια αυτοκίνητα που μπορείς να βρεις αυτή τη στιγμή (2022) στην αγορά μεταχειρισμένων!

  • Audi Q7
  • BMW X5
  • BMW 2 Gran Tourer
  • Fiat Doblo
  • Fiat 500 MPW
  • Ford Gran C-MAX
  • Ford S-Max
  • Land Rover Discovery
  • Mercedes-Benz GLB
  • Mercedes-Benz GL Class
  • Mercedes-Benz GLS
  • Mercedes-Benz V-Class
  • Mitsubishi Outlander
  • Nissan X-Trail
  • Nissan Qashqai +2
  • Opel Zafira
  • Peugeot 5008
  • Range Rover Sport
  • Renault Gran Scenic
  • Renault Espace
  • SEAT Tarraco
  • SEAT Alhambra
  • Skoda Kodiaq
  • Ssangyong Rexton
  • Toyota Prius +
  • Toyota Verso
  • Volkswagen Tiguan Allspace
  • Volkswagen Sharan
  • Volkswagen Touran
  • Volvo XC90

 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου! Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.

Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Παρέχουμε δυνατότητα για Test Drive (είτε στο Car Showcenter στην Παλλήνη είτε κατευθείαν στην πόρτα σου) ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!

Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!