Αυτή δεν είναι μια λίστα με τα πιο φθηνά αυτοκίνητα της αγοράς.

Αντίθετα, μιλάμε για ορισμένα αυτοκίνητα τα οποία προσφέρουν μεγάλη αξία στον αγοραστή και ταυτόχρονα κοστίζουν λιγότερο σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Μπορείς να τα πεις και value-for-money.

Διαλέξαμε λοιπόν 10 αυτοκίνητα τα οποία διαθέτουν τη βέλτιστη σχέση ποιότητας/τιμής!

Ας δούμε ποια είναι αυτά!

1. Opel Astra (2015-σήμερα)

Το νέο Opel Astra είναι ένα μικρο-μεσαίο οικογενειακό hatchback που προσφέρει εξαιρετική ποιότητα σε σχέση με το κόστος αγοράς του. Στα καθίσματα του μπορεί να βολέψει άνετα 4 ενήλικες, ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται στα 370 λίτρα, ενώ το εσωτερικό διακρίνεται για την ποιότητα των υλικών και την τεχνολογία αιχμής.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που μπορείς να ταξιδέψεις στον αυτοκινητόδρομο ξεκούραστα, ενώ παράλληλα διαθέτει σύγχρονους κινητήρες και compact διαστάσεις που θα σε βολέψει στις καθημερινές σου υποχρεώσεις εντός πόλης.

Στο τεστ πρόσκρουσης της Euro NCAP το Opel Astra απέσπασε 5/5 αστέρια πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει και κορυφαία ασφάλεια.

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, η μέση τιμή ενός μεταχειρισμένου Opel Astra κυμαίνεται στις 12.200€.

Δες Επιλεγμένα Opel Astra!

 

2. FIAT 500 (2008-σήμερα)

Το Fiat 500 προσφέρει ένα “γλυκούλι”, ρετρό πακέτο που είναι εξίσου ελκυστικό, τόσο από τις γυναίκες οδηγούς όσο και από τους άντρες.

Μικρό σε μέγεθος και ζωηρό σε επιδόσεις, το Fiat 500 κρίνεται ιδανικό για τη μετακίνηση στην πόλη , διαθέτει κορυφαία ασφάλεια, επαρκείς χώρους για 4 ενήλικες και premium “άρωμα”.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι η οικονομία καυσίμου. O 1300άρης diesel κινητήρας καταναλώνει μέσο όρο 3,4 λτ./100χλμ, μια τιμή που κατατάσσει το 500αράκι στη θέση νο.1, ανάμεσα στα πιο οικονομικά αυτοκίνητα πόλης.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο μικρό αυτοκίνητο που προσφέρει πολλά περισσότερα από όσο κοστίζει.

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Ένα ατρακάριστο Fiat 500 που έχει συντηρηθεί σωστά και διαθέτει ενημερωμένο βιβλίο service θα το βρεις στην αγορά των μεταχειρισμένων με μέση τιμή τις 8.100€.

Δες Επιλεγμένα Fiat 500!

 

3. Ford Fiesta (2008-2017)

Το Ford Fiesta της προηγούμενης γενιάς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην Ευρώπη χάρη στην πολυμήχανη φιλοσοφία του και τους κορυφαίους κινητήρες.

Εκτός των άλλων, το Ford Fiesta:

  • Είναι ελκυστικό στο μάτι με ωραίο και δυναμικό ντιζάιν
  • Προσφέρει κορυφαία οδική συμπεριφορά
  • Διαθέτει “τίμιους” χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική του τιμή, το κάνουν μια πρώτης τάξεως value-for-money επιλογή!

Όσον αφορά τους κινητήρες, ο πολυ-βραβευμένος Ecoboost των 1.000 κ.εκ. ξεχωρίζει, καθώς συνδυάζει ιδανικά δύναμη και οικονομία. Το Ford Fiesta είναι από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης!

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Ένα ατρακάριστο Ford Fiesta που έχει συντηρηθεί σωστά και διαθέτει ενημερωμένο βιβλίο service θα το βρεις στην αγορά των μεταχειρισμένων με μέση τιμή τις 7.200€.

Δες Επιλεγμένα Ford Fiesta!

 

4. Opel Insignia (2008-2017)

Δεν βρίσκεις εύκολα ένα πολυτελές οικογενειακό sedan με υψηλή ποιότητα και χαμηλή τιμή όπως του Opel Insignia.

Ιδανικό για απολαυστικά ταξίδια, διαθέτει 530 λίτρα στο χώρο αποσκευών που όταν αναδιπλωθεί η πίσω σειρά των καθισμάτων, αυξάνονται σε 1.470 λίτρα.

Οι κινητήρες ξεκινάνε από τα 1600 κ.εκ. και καταλήγουν στην κορυφαία έκδοση OPC που εφοδιάζεται με τον μελωδικό V6 των 2,8-λίτρων.

Παρόλα αυτά, η έκδοση με τη βέλτιστη σχέση ποιότητας/τιμής είναι εκείνη με τον τούρμπο κινητήρα των 1.6-λίτρων απόδοσης 170 ίππων γιατί προσφέρει άφθονη δύναμη, οικονομία και χαμηλό κόστος συντήρησης.

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Ένα ατρακάριστο Opel Insignia που έχει συντηρηθεί σωστά και διαθέτει ενημερωμένο βιβλίο service θα το βρεις στην αγορά των μεταχειρισμένων με μέση τιμή τις 7.700€.

Δες Επιλεγμένα Opel Insignia!

 

5. KIA Sportage (2010-2015)

Αν αναζητάς ένα ικανό οικογενειακό SUV που να προσφέρει πολλά και να “ζητάει” λίγα, η προηγούμενη γενιά του Kia Sportage αποτελεί ένα εξαιρετικό deal στα μεταχειρισμένα.

Άνετο για μια τετραμελή οικογένεια, το Sportage διαθέτει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από τα SUV/Crossover της μικρο-μεσαίας κατηγορίας.

Οι κινητήρες με τους οποίους εφοδιάζεται είναι αξιόπιστοι και διαθέτουν ικανοποιητικές επιδόσεις, ενώ η έκδοση που κατά τη γνώμη μας έχει τη μεγαλύτερη αξία σε σχέση με το κόστος απόκτησης, είναι εκείνη με τον diesel κινητήρα των 1,7-λίτρων.

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, η μέση τιμή ενός μεταχειρισμένου Kia Sportage κυμαίνεται στις 12.100€.

Δες Επιλεγμένα KIA Sportage!

 

6. Peugeot 208 (2010-2019)

Οικονομικό, αξιόπιστο, “έξυπνο”. Το Peugeot 208 είναι ένα αυτοκίνητο πόλης κατασκευασμένο για να μετακινείται με τη μέγιστη οικονομία. Το εσωτερικό του είναι καλά συναρμολογημένο και ο βασικός του εξοπλισμός διαθέτει υψηλή τεχνολογία που κάνουν τη συμβίωση μαζί του κάτι παραπάνω από εύκολη.

Οι χώροι για τους επιβάτες είναι ικανοποιητικοί και το πορτ-μπαγκάζ με τα 311 διαθέσιμα λίτρα, χωράει άνετα τα ψώνια της εβδομάδας αλλά και κάποια μπαγκάζια για το Σαββατοκύριακο.

Όποια έκδοση και αν επιλέξεις, το 208 δεν θα σε απογοητεύσει! Εκείνη όμως που προσφέρει τη μέγιστη οικονομία είναι με τον diesel κινητήρα e-HDI.

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Ένα ατρακάριστο Peugeot 208 που έχει συντηρηθεί σωστά και διαθέτει ενημερωμένο βιβλίο service θα το βρεις στην αγορά των μεταχειρισμένων με μέση τιμή τις 8.750€.

Δες Επιλεγμένα Peugeot 208!

 

7. Dacia Duster (2010-σήμερα)

Η επιτομή της best value for money αγοράς! Το Dacia Duster βγαίνει και σε τετρακίνητες εκδόσεις, εξοπλίζεται με αξιόπιστους κινητήρες της Renault, διαθέτει άνετους χώρους και ένα γενναιόδωρο πορτ-μπαγκάζ με χωρητικότητα τα 475 λίτρα.

Πρόκειται για το πιο προσιτό SUV που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά, έχει χαμηλά πάγια έξοδα και κόστος κίνησης, ενώ μπορεί να καλύψει άριστα και κάποιον οδηγό που του αρέσει να κινείται σε off-road μονοπάτια.

Το εσωτερικό του μπορεί να είναι λιτό στη σχεδίαση, προσφέρει όμως αρκετό χώρο και ταιριάζει με το σπαρτιάτικο στυλ που έχει το αυτοκίνητο ως σύνολο.

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, η μέση τιμή ενός μεταχειρισμένου Dacia Duster κυμαίνεται στις 11.700€.

Δες Επιλεγμένα Dacia Duster!

 

8. Suzuki Swift (2006-2017)

To Suzuki Swift είναι ένα οικονομικό, αξιόπιστο και ευχάριστο στην οδήγηση αυτοκίνητο, με καλό εξοπλισμό και εξαιρετική τιμή αγοράς και υψηλή μεταπωλητική αξία.

Μικρό σε διαστάσεις και βολικό για τις καθημερινές ανάγκες, στο εσωτερικό του Swift θα συναντήσεις καλή συναρμογή και εργονομία, ενώ το πορτ-παγκάζ έχει χωρητικότητα 211 λίτρα.

Όποια έκδοση και αν επιλέξεις μετά το 2006, το σίγουρο είναι ότι θα κάνεις μια έξυπνη αγορά!

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Ένα ατρακάριστο Suzuki Swift που έχει συντηρηθεί σωστά και διαθέτει ενημερωμένο βιβλίο service θα το βρεις στην αγορά των μεταχειρισμένων με μέση τιμή τις 6.300€.

Δες Επιλεγμένα Suzuki Swift!

 

9. SEAT Leon (2012-2019)

Ποιοτικό στην κατασκευή του και στιβαρό στο δρόμο, με καλό εξοπλισμό και οικονομικούς κινητήρες, το SEAT Leon είναι το πιο value-for-money μικρο-μεσαίο hatchback του ομίλου Volkswagen.

Δυναμικό στην όψη και ευρύχωρο στο εσωτερικό του, πρακτικό και καλοφτιαγμένο, το Leon διαθέτει 380 λίτρα χώρο αποσκευών, είναι ευχάριστο στην οδήγηση και με κάποιον diesel κινητήρα μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως οικονομικό.

Πρόκειται για μια έξυπνη επιλογή που δικαιολογεί και με το παραπάνω τα χρήματα που διατίθεσαι να δαπανήσεις, ενώ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα Golf και Audi A3.

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, η μέση τιμή ενός μεταχειρισμένου SEAT Leon κυμαίνεται στις 11.300€.

Δες Επιλεγμένα SEAT Leon!

 

10. Skoda Octavia (2013-2017)

Είτε μιλάμε για το πιο πρόσφατο μοντέλο, είτε για ένα μεταχειρισμένα 10ετίας, το Skoda Octavia αποτελεί ανέκαθεν ένα value-for-money οικογενειακό αυτοκίνητο! Αυτό σημαίνει ότι με τα χρήματα που θα ξοδέψεις για την αγορά του, παίρνεις αυτό “το κάτι παραπάνω” που θα σε κάνει να νιώσεις ικανοποίηση!

[Διάβασε επίσης: Θες sedan; Δες τα καλύτερα μέχρι 15.000€]

Βασισμένο στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί η Volkswagen Group στα μοντέλα της, το Octavia είναι ένα sedan με γενναιόδωρους χώρους για μια οικογένεια, ποιότητα κατασκευής αντίστοιχη με πιο premium μοντέλα και τιμή, σούπερ δελεαστική.

Όσο για τους κινητήρες, η γκάμα είναι μεγάλη και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε diesel ή μικρούς και οικονομικούς βενζινοκινητήρες.

Αν δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιο είδος καυσίμου ταιριάζει στην καθημερινότητά σου, μπορείς να διαβάσεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός στο άρθρο “Κλασικά διλήμματα: Βενζίνη ή πετρέλαιο (2018);”

Πόσο κοστίζει ως μεταχειρισμένο;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, η μέση τιμή ενός μεταχειρισμένου Skoda Octavia 3ης γενιάς (χρονολογίας 2013-2017) κυμαίνεται στις 12.800€ ή μπορείς να επιλέξεις το φθηνότερο 2ης γενιάς, κοιτάζοντας τα μοντέλα από το 2008 μέχρι το 2012. Σε κάθε περίπτωση θα λάβεις τη βέλτιστη σχέση ποιότητας/τιμή!

Δες Επιλεγμένα Skoda Octavia!

 

Το Επόμενό σου Αυτοκίνητο, Ας είναι από τα Καλύτερα!

Στη Spotawheel, καθημερινά ελέγχουμε δεκάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με τους πιο αυστηρούς κανόνες της αγοράς. Τα καλύτερα από αυτά (μόλις 1 στα 20) αναρτώνται στο site μας με λεπτομερείς φωτογραφίες και video.

Εσύ επιλέγεις το αυτοκίνητο που θέλεις, το φέρνουμε για test drive εκεί που σε βολεύει, το παραλαμβάνεις με δωρεάν εγγύηση έως και 5 χρόνια!

Δες Κορυφαία Αυτοκίνητα!