Η BMW X1 κυκλοφόρησε στην αγορά το 2009, για να καλύψει την ανάγκη για ένα compact SUV, σε προσιτή τιμή, με χαμηλή κατανάλωση και υψηλές επιδόσεις.

Η επιτυχία που γνώρισε στην ευρωπαϊκή αγορά από την κυκλοφορία της και μέχρι σήμερα αποδεικνύει ότι οι σχεδιαστές της BMW είχαν καλή διαίσθηση με αυτό το μοντέλο. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη προσφορά και ζήτηση μεταχειρισμένων BMW X1 στην αγορά, γεγονός που αποδεικνύει την αξιοπιστία αυτών των αυτοκινήτων.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα δυνατά σημεία μιας BMW X1 και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις ένα τέτοιο μεταχειρισμένο μοντέλο.

Ένα crossover για τις σύγχρονες απαιτήσεις

Η BMW έχει συνηθίσει τους πελάτες της στις επιδόσεις και τη σύγχρονη τεχνολογία, με πολυτέλεια και κομψότητα. Η X1 προσφέρει στους οδηγούς μια προσιτή και οικονομική επιλογή, με λειτουργικότητα παρόμοια με τα ισχυρά SUV της μάρκας και παρόμοια premium σχεδίαση. Ωστόσο, η BMW X1 είναι μικρότερη, με μειωμένη κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Τα περισσότερα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά, στην κατηγορία μεταχειρισμένων, είναι diesel για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για τέτοιους κινητήρες.

Παρά το στενό εσωτερικό της, η BMW X1 σχεδιάστηκε για όσους χρειάζονταν ένα compact όχημα για οδήγηση στην πόλη και για οικογένειες. Συμπεριφέρεται επίσης καλά σε μακρινά ταξίδια. Μία από τις ελλείψεις, αν μιλάμε για οικογενειακό αυτοκίνητο, είναι ο αρκετά περιορισμένος χώρος για τους πίσω επιβάτες. Αν όμως δεν ξεπερνούν τα 1,80 μέτρα, αυτό το μειονέκτημα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση σημαντικό πρόβλημα, ειδικά επειδή οι επόμενες γενιές της X1 προσπάθησαν να προσθέσουν άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Η εμπειρία οδήγησης μιας BMW X1

Η BMW X1 έχει ένα κομψό και εκλεπτυσμένο εσωτερικό με άφθονο χώρο για τον οδηγό, μια υψηλή θέση οδήγησης και ένα έξυπνο και πλούσιο σε χαρακτηριστικά σύστημα infotainment. Είναι διαθέσιμη τόσο σε κίνηση στους δύο τροχούς (sDrive) όσο και σε τετρακίνηση (xDrive), επιτρέποντας στους οδηγούς να επιλέξουν μεταξύ οικονομίας και απόδοσης. Για τους δρόμους της Ελλάδας, εντός και εκτός πόλεων, προτείνουμε την επιλογή xDrive. Ωστόσο, όλα τα μοντέλα X1 είναι αποδοτικά.

Η BMW X1 διαθέτει αθόρυβο κινητήρα. Είναι σταθερή στις στροφές, αλλά δεν έχει τις επιδόσεις εκτός δρόμου των ισχυρών SUV της BMW, ούτε τον γενναιόδωρο χώρο τους.

Ο χώρος του πορτμπαγκάζ είναι στα 420 λίτρα, αρκετά πιο γενναιόδωρος από αυτόν ενός κανονικού Nissan Qashqai. Οι πλάτες των πίσω καθισμάτων ρυθμίζονται, χωρίζονται και αναδιπλώνονται. Με την ανακλινόμενη πλάτη του πίσω καθίσματος πιεσμένη μέχρι το τέλος, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 480 λίτρα.

Τι πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις μια μεταχειρισμένη BMW X1;

Όταν οδηγείς μια X1, πρόσεξε για τυχόν μαύρο καπνό από την εξάτμιση. Ο μαύρος καπνός σε απότομη επιτάχυνση είναι αποδεκτός, αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται ένδειξη βαθύτερων προβλημάτων του κινητήρα. Επίσης, τυχόν ασυνήθιστοι θόρυβοι του κινητήρα μπορεί να υποδηλώνουν βλάβη του ιμάντα χρονισμού.

Η αγορά από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, όπως η Spotawheel, περιορίζει τέτοια προβλήματα, καθώς πριν τεθούν προς πώληση τα οχήματά μας, περνούν από αυστηρό τεχνικό έλεγχο 200+ σημείων και συνοδεύονται από εγγύηση έως 5 χρόνια.

Είναι η BMW X1 ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο;

Όσον αφορά κομψότητα, επιδόσεις και το κύρος της μάρκας BMW, η X1 είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για τους αγοραστές που θέλουν ένα προσιτό αυτοκίνητο, με οικονομική κατανάλωση, μειωμένες εκπομπές ρύπων και εγγυημένη ποιότητα premium γερμανικής τεχνολογίας.

Οι κινητήρες BMW είναι γνωστοί για την ανθεκτικότητά τους και την αξιοπιστία τους, αλλά μετά από 150.000 χλμ θα πρέπει να ανησυχείς για τα πλαστικά εξαρτήματα. Παρ’ όλα αυτά, για μετακίνηση στην πόλη ακόμη και για μεγάλα ταξίδια, μπορείς να βασιστείς σε αυτό το crossover.

Γενικά, είναι ένα οικονομικό και κομψό οικογενειακό αυτοκίνητο που πληροί όλα τα χαρακτηριστικά αξιοπιστίας και ασφάλειας που έχει συνηθίσει η BMW τους πελάτες της.

Δες αξιόπιστα BMW X1

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Παράλληλα, για μέγιστη ευελιξία σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών και αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!