Αν θέλεις ένα αξιόπιστο και λειτουργικό αυτοκίνητο, με ομαλή οδήγηση και αρκετό χώρο για μια οικογένεια, δεν θα κάνεις λάθος με το Skoda Octavia. Το μοντέλο που παράγεται σήμερα από τον Όμιλο Volkswagen, ο οποίος ανέλαβε την εταιρεία από τους Τσέχους το 1991, δεν έχει καμία ομοιότητα σχεδιαστικά με την αρχική έκδοση του 1959. Η τεχνολογία έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, με την μάρκα να ξεχωρίζει στην αγορά τότε και τώρα. Είναι ένα αυτοκίνητο που προσφέρει ευελιξία, γενναιόδωρες εσωτερικές διαστάσεις και κομψή κλασική σχεδίαση. Ας δούμε όμως που υπερέχει το Skoda Octavia.

Κλασική και κομψή σχεδίαση premium αυτοκινήτου


Το Skoda Octavia είναι ένα αυτοκίνητο μεσαίου μεγέθους, αλλά στην κορυφή της γκάμας, για να συνδυάζει εμπνευσμένα την κομψότητα με τη λειτουργικότητα. Διαθέτει κλασική σχεδίαση με καθορισμένες γραμμές. Το μπροστινό μέρος έχει αεροδυναμική εμφάνιση, χάρη στην αιχμηρή μύτη, και τα πλαϊνά είναι εκλεπτυσμένα. Γενικά αποπνέει ασφάλεια και έχει χαρακτήρα που ξεχωρίζει.

Πόσο ευρύχωρο είναι το Skoda Octavia;


Το Skoda Octavia είναι ένα ευρύχωρο και καλοφτιαγμένο οικογενειακό αυτοκίνητο, στο οποίο ο οδηγός και οι επιβάτες νιώθουν άνετα. Υπάρχει αρκετός χώρος στα μπροστινά καθίσματα για τους ψηλούς οδηγούς ώστε να είναι άνετοι, και στο πίσω μέρος ο χώρος για τα πόδια των επιβατών είναι ίσος με πολλά ακριβότερα και μεγαλύτερα αυτοκίνητα.

Το πορτμπαγκάζ είναι κάτι παραπάνω από γενναιόδωρο, η χωρητικότητά του κυμαίνεται από 590 έως 640 λίτρα, ανάλογα με το έτος κατασκευής. Δίπλωσε τα πίσω καθίσματα και θα χωρέσει ένα ποδήλατο. Ορισμένα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης του δαπέδου του πορτμπαγκάζ, αλλά δεν αποτελεί στάνταρ επιλογή.

Πώς είναι το Octavia στο δρόμο;

Η Octavia διαθέτει μια σειρά από κινητήρες γνωστούς στον Όμιλο Volkswagen. Περιλαμβάνει τους εξής: βενζίνη 1,0 λίτρων 113 ίππων, βενζίνη 1,4 λίτρων 148 ίππων (αργότερα αντικαταστάθηκε από 1,5 λίτρων), βενζίνη 2,0 λίτρων 190 ίππων, ντίζελ 1,6 λίτρων 113 ίππων και ντίζελ 2,0 λίτρων 150 ίππων. Όλες οι επιλογές κινητήρων προσφέρουν επαρκή απόδοση και είναι ικανές να φτάσουν τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Οι κινητήρες του Skoda Octavia αποτελούν παράδειγμα ισορροπίας μεταξύ ισχύος και οικονομίας καυσίμου. Εάν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα, ο ντίζελ των 2.0 λίτρων είναι αυτός που χρειάζεσαι καθώς είναι πιο ομαλός και πιο δυνατός από τον 1.6.

Το Skoda Octavia διαθέτει χειριστήρια που διευκολύνουν την οδήγηση τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο. Τα ισχυρά φρένα και το ακριβές τιμόνι σου δίνουν μεγάλη αυτοπεποίθηση στο δρόμο. Ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα καθισμάτων θα σε βοηθήσει σε μακρινά ταξίδια. Συνδέεται εύκολα με το smartphone σου, ώστε να μπορείς να βελτιώσεις την εμπειρία σου χρησιμοποιώντας χρήσιμες εφαρμογές κατά την οδήγηση.

Αξιοπιστία και συντήρηση

Όσον αφορά την αξιοπιστία των μοντέλων 2013-2020, το Skoda Octavia βαθμολογήθηκε ως οικονομικό αυτοκίνητο, με το μοντέλο βενζίνης να είναι στο πρώτο μέρος της κατάταξης. Στις μελέτες συμμετείχαν 37 αυτοκίνητα, όπου το Octavia κατέλαβε την 15η θέση. Όσον αφορά τον πετρελαιοκινητήρα, τα αποτελέσματα ήταν ακόμη καλύτερα, καθώς η 9η θέση στην κατηγορία των οικογενειακών αυτοκινήτων είναι κάτι παραπάνω από αξιέπαινη.

Η συντήρηση είναι φθηνότερη από πολλούς ανταγωνιστές του. Να σημειωθεί ότι όλα τα πετρελαιοκίνητα και τα περισσότερα Octavia βενζίνης διαθέτουν ιμάντα χρονισμού που πρέπει να αντικαθίσταται κάθε πέντε χρόνια σε επίσημο αντιπρόσωπο της Skoda.

Δες αξιόπιστα μεταχειρισμένα Skoda Octavia

Συμπέρασμα

Η αξιοπιστία και η προσιτή συντήρηση κάνουν το Skoda Octavia μια σοφή επιλογή για όσους αναζητούν ένα πρακτικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο για μεγάλες αποστάσεις και καθημερινή μετακίνηση. Με κλασικό σχεδιασμό, το Octavia εξισορροπεί την κομψότητα με τη λειτουργικότητα, προσφέροντας γενναιόδωρο χώρο τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Η απόδοση των κινητήρων είναι εξαιρετική, εξασφαλίζοντας τόσο ισχύ όσο και οικονομία καυσίμου, ενώ η ομαλή οδήγηση δίνει άνεση πίσω από το τιμόνι.

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Παράλληλα, για μέγιστη ευελιξία σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών και αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!