Τα SUV (Sport Utility Vehicle) είναι από τα πιο περιζήτητα μοντέλα αυτοκινήτων σήμερα λόγω της ευελιξίας, της αξιοπιστίας και της στιβαρότητάς τους. Είναι κατάλληλα για τους δρόμους της πόλης αλλά και για μεγάλα ταξίδια. Σε αυτή την κατηγορία, τα αδέρφια Nissan Qashqai και Nissan Juke αποδεικνύονται έξυπνες επιλογές για ένα οικογενειακό SUV, με γενναιόδωρο εσωτερικό χώρο, έμφαση στην ασφάλεια και άνετη οδήγηση. Πριν αποφασίσεις λοιπόν ποιο από τα δύο θα πάρεις, διάβασε σε αυτό το άρθρο ποιες είναι οι διαφορές τους και ποια θα ήταν η καλύτερη λύση για τις ανάγκες σου.

Το εξωτερικό – διαστάσεις και σχεδιασμός

Όσον αφορά τις διαστάσεις των δύο μοντέλων Nissan, το Qashqai είναι σίγουρα μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο για τους πίσω επιβάτες. Τρεις ενήλικες θα κάθονται πιο άνετα στα πίσω καθίσματα ενός Qashqai. Έχει κλασικό, συμπαγή σχεδιασμό με κομψές γραμμές. Το Nissan Juke, ωστόσο, είναι πιο τολμηρό στην σχεδίαση και σίγουρα θα τραβήξει περισσότερο την προσοχή, ξεχωρίζοντας οπτικά στην κατηγορία των SUV.

Η πρώτη γενιά του Qashqai κυκλοφόρησε στην αγορά το 2007, έκτοτε έχει καταγράψει ρεκόρ πωλήσεων αποτελώντας το πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο στην 83χρονη ιστορία της μάρκας Nissan με περίπου 2,3 εκατομμύρια πωλήσεις. Το Nissan Juke εμφανίστηκε στην αγορά το 2009. Φαίνεται να απευθύνεται σε μια κατηγορία νεότερων χρηστών οι οποίοι δίνουν έμφαση στην εμφάνιση και θέλουν να ξεχωρίζουν. Η τάση του συγκεκριμένου μοντέλου είναι περισσότερο προς ένα στιβαρό αυτοκίνητο πόλης, κάτι που επιβεβαιώνεται από το 2014 όπου η 4×4 έκδοσή του σταμάτησε τελείως.

Απόδοση και αξιοπιστία

Για να αντισταθμίσει ότι είναι το βαρύτερο αυτοκίνητο, το Qashqai έχει μεγαλύτερο και ισχυρότερο κινητήρα από το Juke. Σαν σύγκριση, το Qashqai των 1,3 λίτρων μπορεί να επιταχύνει στα 60 χλμ/ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα. Ενώ το Juke, με τον μικροσκοπικό τρικύλινδρο κινητήρα των 1,0 λίτρων, μένει πίσω στα 11,7 δευτερόλεπτα για την ίδια ταχύτητα.

Όσον αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων, και τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν μηχανικά συστήματα έξι σχέσεων. Και τα δύο κιβώτια έχουν ελαφριές ενέργειες μετατόπισης, αλλά το Juke είναι ελαφρώς πιο δύσκολο στο χειρισμό.

Το Nissan Juke, ελαφρύτερο στη σχεδίαση, είναι πιο ευέλικτο από το Qashqai στο δρόμο. Αντιδρά καλύτερα στις απότομες στροφές και έχει αξιοπρεπή πρόσφυση. Το τιμόνι ωστόσο είναι πιο σκληρό, κάτι που το κάνει λιγότερο διασκεδαστικό στην οδήγηση. Αντίθετα, το τιμόνι του Qashqai είναι πιο ευέλικτο δίνοντας στον οδηγό μια καλύτερη αίσθηση σύνδεσης με το δρόμο.

Τεχνολογία και άνεση

Τόσο το Nissan Juke όσο και το Nissan Qashqai είναι εξοπλισμένα με μια σειρά από τεχνολογίες και χαρακτηριστικά άνεσης για να κάνουν την οδηγική εμπειρία πιο ευχάριστη. Αν το Juke διαθέτει περισσότερα χαρακτηριστικά από πλευράς ενημέρωσης, όπως οθόνη αφής, συμβατότητα με smartphone, τεχνολογία υποστήριξης οδηγού κτλ, το Qashqai δίνει έμφαση σε μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο και χαρακτηριστικά άνεσης, όπως θερμαινόμενα καθίσματα και δερμάτινο τιμόνι.

Συμπέρασμα

Πριν επιλέξεις ένα από τα δύο μοντέλα, είναι πάντα σκόπιμο να δοκιμάσεις και τα δύο οχήματα και να μιλήσεις με έναν σύμβουλο πωλήσεων ώστε να λάβεις περισσότερες πληροφορίες και να αξιολογήσεις ποιο από τα δύο SUV ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και προτιμήσεις σου. Και τα δύο οχήματα είναι κατασκευασμένα με προσοχή στη λεπτομέρεια, προσφέρουν μια ασφαλή, άνετη και απολαυστική οδηγική εμπειρία και ανταποκρίνονται στις καθημερινές απαιτήσεις.

Δες αξιόπιστα Nissan Qashqai & Nissan Juke

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Παράλληλα, για μέγιστη ευελιξία σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών και αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!