Το καλοκαίρι κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή του, με το πρώτο επίσημο τριήμερο να αναμένεται τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Επειδή όμως οι θερμοκρασίες έχουν ήδη ανέβει και κάθε Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία για απόδραση σε κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς, συγκεντρώσαμε 10 αυτοκίνητα που θα κάνουν τα ταξίδια σου πιο ξεκούραστα και άνετα από ποτέ.

Η άνεση βέβαια δεν είναι ο μόνος παράγοντας για να επιλέξεις ένα αυτοκίνητο για ταξίδι! Το ιδανικό αυτοκίνητο για ταξίδι εκτός από άνετο, έχει χώρους, έχει δυνατό κινητήρα και πάνω από όλα είναι ασφαλές!

Τι σημαίνει όμως “ασφαλές”;

Στη Spotawheel ασφαλές αυτοκίνητο θεωρούμε το καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο, αυτό που δεν έχει εμπλακεί σε σοβαρό ατύχημα στο παρελθόν και είναι λεπτομερώς ελεγμένο για να εκμηδενιστεί οποιοδήποτε ρίσκο. Με βάση την ασφάλεια επιλέγουμε κάθε αυτοκίνητο που προτείνουμε!

Στην αγορά των μεταχειρισμένων μπορείς να βρεις το ιδανικό αυτοκίνητο για ταξίδια και μάλιστα σε πολύ ανταγωνιστική τιμή!

Η χαμηλή τιμή όμως, συχνά κρύβει και τον κίνδυνο να πέσεις στην παγίδα του αυτοκινήτου “ευκαιρία”, άρα πρέπει να προσέχεις γιατί χαμηλή τιμή μπορεί να σημαίνει επίσης υψηλό ρίσκο.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά λοιπόν που πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο ιδανικό για ξεκούραστα ταξίδια;

Έχουμε και λέμε:

  1. Άνετοι χώροι και μεγάλο πορτ μπαγκάζ
  2. Οικονομικός αλλά και δυνατός κινητήρας. Εδώ, ένα diesel θα ήταν ότι πρέπει!
  3. Ξεκούραστη ποιότητα κύλισης (άνετη ανάρτηση, ηχομόνωση)
  4. Υψηλού επιπέδου ενεργητική και παθητική ασφάλεια

Με λίγα λόγια, το αυτοκίνητο που θα καλύπτει με άνεση μεγάλες αποστάσεις, δεν χρειάζεται να έχει έφεση στις επιδόσεις, το 0-100 και την τελική ταχύτητα -αν και δεν θα λέγαμε όχι αν τα διαθέτει.

Αντ’ αυτού, οφείλει να μην αγχώνει τον οδηγό σε μια προσπέραση και να σταματάει αποτελεσματικά, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τέλος, αν όλα τα παραπάνω συνδυάζονται και με εκτός δρόμου δυνατότητες, ακόμα καλύτερα! Ενώ οι χώροι για την οικογένεια ή την παρέα είναι κάτι αυτονόητο.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, 10 προσιτά αυτοκίνητα ικανά να σου προσφέρουν τα πιο ξεκούραστα ταξίδια!

 

Volvo V60 (2011-2014)

Το Volvo, αν και πρώτο, μπαίνει οριακά στη λίστα μας, καθώς η τιμή του σε πολλές εκδόσεις και με πρόσθετο εξοπλισμό είναι ικανό να ξεπεράσει το όριο των 13.000 ευρώ που έχουμε θέσει. Παρόλα αυτά, το σουηδικό οικογενειακό station wagon χαρίζει όλα αυτά τα οποία απαιτούνται για ένα ιδανικό ταξίδι: Άνεση, πολυτέλεια και ασφάλεια.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ποιότητα κύλισης της Volvo η οποία έχει κάνει θαύματα τα τελευταία χρόνια και ανταγωνίζεται στα ίσα όλες τις premium εταιρείες. Το V60 διαθέτει ένα άνετο εσωτερικό και πορμπαγκάζ που μπορεί να χωρέσει περισσότερα από 430 λίτρα.

Διατίθεται με κινητήρες τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου από 1.600 κυβικά. Αν και το πετρέλαιο είναι πιο ακριβό στην αγορά του, το V60 θα κάψει – ακόμα και στη βενζινοκίνητη έκδοσή του – μόλις 5.8 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα στην εθνική οδό.

Ένα μεταχειρισμένο Volvo V60 θα συναντήσεις με μέση τιμή τα 12.900 ευρώ.

Δες Επιλεγμένα Volvo

 

Nissan Qashqai (2010-2016)

Το Nissan Qashqai αποτελεί το πρώτο σε πωλήσεις Crossover/SUV στην χώρα μας και μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό. Αν και τα νούμερα αυτά αφορούν κυρίως τη δεύτερη και εμπορικότερη γενιά του, εμείς θα εστιάσουμε στην πρώτη γενιά. Και συγκεκριμένα από το facelift του 2010 κι έπειτα.

Καθώς το ιαπωνικό SUV συνδυάζει με τρόπο μοναδικό την ευκολία στην πόλη με την άνεση στα ταξίδια. Είναι ιδιαίτερα ξεκούραστο στις μεγάλες αποστάσεις και σε αυτό βοηθάει ιδιαίτερα ο σχεδιασμός του, που είναι περισσότερο ένα υπερυψωμένο οικογενειακό αυτοκίνητο, παρά ένα καθαρόαιμο τετρακίνητο όχημα.

Στη “φαρέτρα” των κινητήρων του ξεχωρίζει ο κινητήρας πετρελαίου 1.500 κυβικών. Είναι ικανός να κινήσει με άνεση το αυτοκίνητο και να κάψει λιγότερα από 3.8 λίτρα πετρελαίου. Παράλληλα, το ευρύχωρο και γεμάτο αποθηκευτικούς χώρους εσωτερικό του αλλά και το πορτμπαγκάζ με περισσότερα από 430 λίτρα διαθέσιμα, είναι από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του.

Ένα Facelift Nissan Qashqai πρώτης γενιάς θα το συναντήσεις με μία μέση τιμή στα 13.000 ευρώ.

Δες Πιστοποιημένα Nissan Qashqai

 

Audi A6 2.0 TFSI (2005-2008)

Συντηρητικό στην όψη αλλά εμφανώς κλασάτο, το Audi A6 είναι ένα ραφιναρισμένο και άνετο sedan ιδανικό για να καλύπτεις μαζί του μεγάλες αποστάσεις.

Ο 2λιτρος TFSI των 180 ίππων διατηρεί άκοπα ταχύτητες ταξιδιού, διατηρώντας αναλογικά χαμηλά την κατανάλωση (8.9 λίτρα/100 χλμ).

Το εσωτερικό είναι κλασικό Audi, ήτοι αψεγάδιαστο. Η ανάρτηση ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της, ενώ διατηρεί πάντα υπό έλεγχο το αμάξωμα και εντός στροφών.

Οι χώροι είναι ότι πρέπει για ταξίδι, καθώς 5 ενήλικοι επιβάτες βολεύονται άνετα και ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 542 λίτρα. Το πορτ μπαγκάζ στην έκδοση Avant (station wagon) ανεβαίνει στα 650 λίτρα, ενώ υπάρχει πάντα και η επιλογή του συστήματος τετρακίνησης quattro.

Ένα μεταχειρισμένο Audi Α6 δεκαετίας θα το βρεις με μέση τιμή κοντά στις 10.800 ευρώ.

Δες Επιλεγμένα Audi

 

Renault Captur (2005-2008)

Το Renault Captur αποτελεί ένα μικρομεσαίο Crossover, από τα πιο compact σε μέγεθος, που το κάνει να ακροβατεί μεταξύ ενός μεγάλου hatchback και μεσαίου SUV. Είναι αυτό ικανό να το κάνει ιδανικό για ταξίδι;

Μα φυσικά, ειδικά όταν κάτω από το καπό του συναντάς τον βραβευμένο κινητήρα βενζίνης 1.500 κυβικών της Renault. Εκτός από τη χαμηλή του κατανάλωση που αγγίζει τα 5.4 λίτρα, το Renault Captur είναι εξαιρετικά ευρύχωρο στο εσωτερικό του. Γεγονός που σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα μεγαλύτερο όχημα, ικανό να χωρέσει με άνεση έως 5 επιβάτες.

Σε αυτό συμβάλλουν και οι αποθηκευτικοί του χώροι, οι οποίοι είναι πολλοί και τους συναντάς κάθε φορά όταν τους χρειάζεσαι κι εκεί που δεν το περιμένεις. Είναι ευρύχωρο, ενώ συνοδεύεται από μοντέρνο εσωτερικό και πολλά σύγχρονα συστήματα στη βασική του έκδοση, όπως πλοήγηση-GPS, γιατί σημασία μπορεί να έχει το ταξίδι αλλά να μη χάσεις κιόλας τον τελικό σου προορισμό.

Το Captur μπορεί να διαθέσει στο πορτμπαγκάζ του 377 λίτρα αποθηκευτικού χώρου. Θα το συναντήσεις ως μεταχειρισμένο με μία μέση τιμή στα 12.600 ευρώ.

Δες Πιστοποιημένα Renault Captur

 

ΒΜW 320d Touring (E91) (2005-2008)

H πατροπαράδοτη sedan 320 δεν παύει να είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, όμως το σχετικά μικρό πορτ μπαγκάζ και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας της στερούν τον τίτλο “ιδανικό για ταξίδια”.

Ευτυχώς για τη BMW, υπάρχει η εναλλακτική.

Η station wagon έκδοση της 3αρας δεν κυκλοφόρησε ιδιαίτερα στην Ελλάδα (όπως και όλα τα μοντέλα του είδους), όμως αποτελεί μια από τις καλύτερες οικογενειακές προτάσεις που έχει να προσφέρει η βαυαρική εταιρία. Ειδικά στην πετρελαιοκίνητη μορφή.

Ο 2λιτρος diesel αποδίδει 174 ίππους και 36 κιλά ροπής, τα οποία “απλώνονται” ιδανικά στις 6 σχέσεις του κιβωτίου (χειροκίνητου ή αυτόματου). Ο χώρος αποσκευών μπορεί να είναι ίδιος με το σεντάν (450 λίτρα), όμως είναι απείρως πιο εκμεταλλεύσιμα και μπορούν να γίνουν 1.200 με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

Η κατανάλωση είναι εντυπωσιακά χαμηλή, στα 5 λίτρα/100 χλμ.

Στις 11.500 ευρώ η μέση τιμή των -λίγων- 320d Touring που υπάρχουν.

Δες Επιλεγμένα BMW

 

Dacia Duster (2010-2017)

Φεύγουμε για λίγο από τα αυτοκίνητα δρόμου και περνάμε σε ένα καθαρόαιμο SUV. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο πιο Value for Money SUV της αγοράς, που δεν είναι άλλο από το Dacia Duster.

Το Duster, είναι από τα ψηλότερα αυτοκίνητα που θα συναντήσεις σε αυτά τα χρήματα και είναι ικανό να σε πάει παντού. Απευθύνεται σε περιπετειώδεις οδηγούς που αποζητούν το κάτι παραπάνω και δεν θα διστάσουν να μοιράσουν τη διαδρομή εντός και εκτός δρόμου, αρκεί να φτάσουν στον πολυπόθητο προορισμό.

Σε αυτό συμβάλλει και η τετρακίνησή του, η οποία λειτουργεί με τον παραδοσιακό τρόπο δίνοντας τον πλήρη έλεγχο στον οδηγό. Κάτω από το καπό θα συναντήσεις τον ίδιο πετρελαιοκινητήρα με το Captur, ο οποίος παράγεται από το Renault Group και φημίζεται για την ανθεκτικότητα και αξιοπιστία του. Φυσικά, δε λείπει η χαμηλή κατανάλωση που αγγίζει τα 5.2 λίτρα.

Το πορτμπαγκάζ των 473 λίτρων θα χωρέσει ό,τι χρειάζεσαι σε ένα ταξίδι και μία εκδρομή. Το Dacia Duster ως μεταχειρισμένο θα το συναντήσεις με μία μέση τιμή στα 11.300 ευρώ.

Δες Ελεγμένα Dacia Duster

 

Ford Kuga 2.0 TDCi (2008-2012)

Για να μην είμαστε άδικοι, και το 2.5αρι βενζινοκίνητο Kuga είναι εξαίρετο αυτοκίνητο για ταξίδια. Ο υπερτροφοδοτούμενος πεντακύλινδρος δεν καταναλώνει πολύ καύσιμο σε αυτές τις συνθήκες (γύρω στα 7.5 λίτρα/100 χλμ), όμως αν αποφασίσεις να κινηθείς εκτός δρόμου ή σε επαρχιακό δρόμο θα αναζητήσεις τον 2λιτρο diesel (1.5 λίτρο/100 χλμ λιγότερο).

Τα 140 άλογα και -κυρίως- τα 32 κιλά ροπής είναι υπεραρκετά για τα 1.600 κιλά του αμαξώματος, τα οποία δεν γέρνουν στις στροφές άλλα ούτε και ταλαιπωρούνται από πλευρικούς ανέμους στην εθνική. Η ανάρτηση αποδεικνύεται ένα “τσικ” πιο σκληρή από όσο θα ήθελες σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς να γίνεται κουραστική.

Από πλευράς χώρων δεν θα κοντράρει το S-Max, όμως μια οικογένεια με δύο παιδιά θα χωρέσει χωρίς παραχωρήσεις – πλην του πορτ μπαγκάζ. Στα 400 λίτρα περισσότερο θυμίζει Focus, αλλά τουλάχιστον έχει κανονικό σχήμα και θήκες για μικροαντικείμενα.

Ένα μεταχειρισμένο Ford Kuga πρώτης γενιάς θα το βρεις με μέση τιμή τις 13.340 ευρώ.

Διάβασε: Συμβουλές πριν Αγοράσεις 4×4

Δες Επιλεγμένα Ford

 

Μercedes-Benz C200 Kompressor (W204)  (2007-2014)

Προφανώς κι όταν αναφερόμαστε σε αυτοκίνητα ιδανικά για ξεκούραστα ταξίδια, μια Mercedes παίρνει σχεδόν αυτονόητα θέση.

Στην προκειμένη το μοντέλο που έβαλε την γερμανική εταιρία σε σπορτίφ νότα, δίχως να ξεχνάει την παράδοση στην άνεση και την ποιότητα κύλισης. Ο κινητήρας και η ανάρτηση βρίσκονται στο στοιχείο τους σε εθνικό δίκτυο, ενώ και η μόνωση της καμπίνας απέναντι σε θορύβους και κραδασμούς είναι κορυφαία.

Οι 184 ίπποι του “κομπρεσοράτου” 1.800αρη αρκούνται σε 8.6 λίτρα/100 χλμ στην εθνική, αφήνοντας 4 επιβάτες (ο 5ος θα ζοριστεί λίγο) να απολαύσουν απερίσπαστοι χιλιόμετρα. Το πορτ μπαγκάζ βρίσκεται στον μέσο όρο με 478 λίτρα.

Μπορεί το “άστρο” στο καπό να προϊδεάζει για σπάσιμο πολλών… κουμπαράδων, ωστόσο μια C200 Kompressor δεκαετίας τοποθετείται στις 13.619 ευρώ κατά μέσο όρο.

Δες Επιλεγμένες Mercedes

 

Citroen C-Crosser 2.2 HDi (2007-2012)

To Mitsubishi Outlander είναι ένα από τα καλύτερα SUVs που έχουν κυκλοφορήσει την τελευταία δεκαετία. Επίσης, όμως, είναι αρκετά σφιχτό στην αντιμετώπιση κακοτεχνιών και δεν δίνει την επιλογή diesel κινητήρα.

Το γαλλόφωνο “αδελφάκι” του λύνει και τις 2 εξισώσεις, μεταμορφώνοντας το ιαπωνικό SUV σε ένα αυτοκίνητο ιδανικό για ταξίδια. Ο 2.2 HDi των 156 ίππων και 38 κιλών ροπής κινεί με περίσσια άνεση τα 1.800 κιλά του αμαξώματος, περιορίζοντας παράλληλα την μέση τιμή της κατανάλωσης στα 5.9 λίτρα/100 χλμ.

Το αεροδυναμικό -για SUV- σχήμα δεν δημιουργεί πολλούς θορύβους, οι οποίοι μένουν εκτός της αχανούς καμπίνας επιβατών. Πέντε ενήλικες και 2 παιδιά θα βολευτούν σε 3 σειρές καθισμάτων, με τον χώρο αποσκευών να “φιμώνεται” στα 180 λίτρα. Στην 5θέσια διάταξη, ωστόσο, απλώνεται στα 670 λίτρα και πλησιάζει όρια μετακόμισης με τα καθίσματα κάτω (1.700 λίτρα).

Δεν είναι πολλά στην αγορά των μεταχειρισμένων, όμως αξίζει να δώσεις τα 9.100 ευρώ της μέσης τιμής όταν βρεις ένα.

Διάβασε: Όλα τα 7θέσια Αυτοκίνητα της Αγοράς

Δες Επιλεγμένα Citroen

 

Skoda Superb 1.8 TSI (2009-2013)

Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του value for money. Ο λόγος φυσικά, για το Skoda Superb.

Ενδεχομένως το ιδεατό αυτοκίνητο για ταξίδια, καθώς συνδυάζει τεράστιους χώρους, “βασιλική” άνεση, ισχυρό μοτέρ και χαμηλή κατανάλωση.

Το μήκος του ξεπερνά τα 4.8 μέτρα, ξεπερνώντας ακόμα και την Mercedes E-Class W211 της εποχής. Απολύτως αναμενόμενα οι χώροι θυμίζουν…γκαρσονιέρα, με 3 επιβάτες να κάθονται άνετα και σταυροπόδι στο πίσω κάθισμα. Το πορτ μπαγκάζ των 565 λίτρων κοντράρει πολυμορφικά, ενώ όταν πέσουν τα καθίσματα τα ξεπερνάει κιόλας (1.670 λίτρα).

Η επιτυχία της Skoda έγκειται στο γεγονός πως το Superb δεν θυμίζει λιμουζίνα μόνο στον όγκο αλλά και στον εξοπλισμό, την ποιότητα και την άνεση. Από το κορυφαίας ποιότητας εσωτερικό δεν λείπει τίποτα (μόνο τα δερμάτινα καθίσματα), η ανάρτηση “καταπίνει” νεροφαγώματα και λακκούβες, ενώ ο 1.8 TSI δίνει “φτερά” στο αμάξωμα των 1.600 κιλών.

Στο ταμείο είναι εκεί που πραγματικά διαπρέπει το τσέχικο σεντάν, καθώς ο TSI δεν ζητά παραπάνω από 8.5 λίτρα/100 χλμ, με την μέση τιμή να διατηρείται στις -εξωπραγματικά χαμηλές για την ποσότητα και την ποιότητα αυτοκινήτου που αγοράζεις- 8.650 ευρώ.

Δες Επιλεγμένα Skoda

 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!