Είναι συμπαγή, αλλά και ευρύχωρα. Ανθεκτικά, αλλά και πολυτελή. Δυνατά αλλά και οικονομικά. Τα SUV αυτοκίνητα σήμερα, εκφράζουν τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια.

Και γιατί όχι;

Δεν υπάρχουν πολλοί τύποι αυτοκινήτων που να προσφέρουν ένα τόσο ολοκληρωμένο πακέτο μετακίνησης, απόλυτα εναρμονισμένο με την εποχή που ζούμε.

Αν αναζητάς λοιπόν να αγοράσεις ένα μικρο-μεσαίο SUV, βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος!

Και επειδή μιλάμε για αυτοκίνητα που κατά κύριο λόγο προορίζονται για το ρόλο του “οικογενειακού”, τον πρώτο λόγο έχει ο χώρος αποσκευών.

Για να βοηθήσουμε στην έρευνά σου, συγκεντρώσαμε τα 15 + 1 μικρο-μεσαία SUV με το μεγαλύτερο πόρτ μπαγκάζ στην κατηγορία τους!

Ξεκινάμε τη λίστα μας με το 10 πιο ευρύχωρα και ακολουθούν τα υπόλοιπα!

KIA Sportage (2013-2015) – 564 λίτρα

Ίσως μια από τις καλύτερες value-for-money επιλογές για SUV. Ευρύχωρο και πραγματικά ποιοτικό, το KIA Sportage είναι ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο που προσφέρει απλόχερα, οικονομία κίνησης, πρακτικότητα και εξαιρετικό βασικό εξοπλισμό.

Οι ογκώδεις διαστάσεις του και το αυξημένη απόσταση από το έδαφος βοηθούν στην εύκολη πρόσβαση και την άνετη μετακίνηση ακόμα και 5 ενηλίκων!

Όσον αφορά το χώρο αποσκευών του SUV της ΚΙΑ, αυτός είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του, με 564 διαθέσιμα λίτρα όταν τα πίσω καθίσματα βρίσκονται σε όρθια θέση και 1.353 λίτρα όταν αυτά αναδιπλωθούν.

Βρες Ελεγμένα KIA!

 

SKODA Karoq (2018-σήμερα) – 521 λίτρα

Βασισμένο στο Volkswagen Tiquan, το Skoda Karoq αποτελεί αναμφίβολα ένα value-for-money SUV. Mε καλής ποιότητας υλικά στην καμπίνα και οικονομικό στη χρήση, το Karoq διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις και προσφέρει άνεση, ποιότητα κύλισης στο δρόμο και πρακτικότητα στο έπακρο.

Με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους, ο χώρος αποσκευών του Skoda Karoq κυμαίνεται στα 521 λίτρα, ενώ όταν αναδιπλωθούν, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.605 λίτρα.

Βρες Ελεγμένα Skoda!

 

BMW X1 (2016-σήμερα) – 504 λίτρα

Η νέα BMW X1 που λανσαρίστηκε το 2016 είναι ένα Crossover βασισμένο στην πλατφόρμα του νέου MINI Cooper, αλλά όπως είναι ξεκάθαρο και με μια πρώτη ματιά, έχει αυξημένο ύψος και φαρδύτερο αμάξωμα.

Στο εσωτερικό η αίσθηση είναι “κλασικά” ποιοτική – όπως άλλωστε και σε όλες τις BMW – ενώ υπάρχουν πολλές εκδόσεις και συνδυασμοί κινητήρων και μετάδοσης που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.

Το πορτ-μπαγκάζ της X1, που είναι και το ζητούμενο, έχει χωρητικότητα 504 λίτρα και βρίσκεται στη τρίτη θέση της λίστας μας, ενώ όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν, ο χώρος αυξάνεται στα 1.550 λίτρα!

Διάβασε: Τι σημαίνει Crossover αυτοκίνητο;

Βρες Ελεγμένα BMW X1!

 

SEAT Ateca (2016-σήμερα) – 485 λίτρα

Το SEAT Ateca προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο:

  • άνετους χώρους
  • εκλεπτυσμένη κύλιση στο δρόμο
  • οδηγική απόλαυση
  • χαμηλή τιμή αγοράς.

Αν προσθέσουμε και την επιλογή ενός οικονομικού κινητήρα από την ευρεία γκάμα, τότε μιλάμε για ένα SUV, πραγματική ευκαιρία!

Το πορτ-μπαγκάζ του Ateca με τα 485 λίτρα βρίσκεται μεταξύ των μικρο-μεσαίων SUV με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και κατατάσσει το αυτοκίνητο ανάμεσα στις πιο ευρύχωρες επιλογές οικογενειακού αυτοκινήτου.

Βρες Ελεγμένα SEAT!

 

Dacia Duster (2013-2017) – 475 λίτρα

Το Dacia Duster προσφέρει ένα ασυναγώνιστο value-for-money πακέτο, που περιλαμβάνει αξιόπιστους κινητήρες, άφθονους χώρους και off-road χαρακτηριστικά.

Όντας όμως ένα “budget car”, από το Duster λείπει η φινέτσα και η ποιότητα υλικών στην καμπίνα, ενώ στο δρόμο, η κύλιση θυμίζει αυτοκίνητο περασμένων δεκαετιών.

Παρόλα αυτά, αν θέλεις ένα φθηνό SUV με μεγάλους χώρους, δύσκολα θα βρεις καλύτερο. Η χωρητικότητα στο πορτ μπαγκάζ του Dacia Duster αγγίζει τα 475 λίτρα που άξια, το κατατάσσουν ανάμεσα στα πιο ευρύχωρα μικρο-μεσαία SUV της αγοράς!

Βρες Ελεγμένα Dacia Duster!

 

Volkswagen Tiguan (2011-2016) – 470 λίτρα

Το Volkswagen Tiguan είναι ένα πρακτικό, ευρύχωρο και οικονομικό αυτοκίνητο. Αν και σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα της λίστας, αποτελεί το γηραιότερο σε ηλικία, το SUV της VW παραμένει μια σταθερή επιλογή για πολλούς υποψήφιους αγοραστές που ζητούν ένα ποιοτικό και ολοκληρωμένο οικογενειακό αυτοκίνητο.

Με 470 λίτρα στο χώρο αποσκευών, σίγουρα θα βολέψεις τις αποσκευές της οικογένειας και για πιο extreme καταστάσεις, με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, ο χώρος μπορεί να αυξηθεί στα 1.510 λίτρα.

Βρες Ελεγμένα Volkswagen!

 

AUDI Q3 (2011-2015) – 460 λίτρα

Το Audi Q3 μέχρι πρότινος ήταν το μικρότερο SUV που κατασκεύαζε η γερμανική φίρμα. Πλέον, η θέση αυτή ανήκει στο μικρότερο Audi Q2, το οποίο όμως, λόγω των 405 λίτρων στο πορτ-μπαγκάζ του, δεν θα το βρεις σε αυτή τη λίστα.

Το Q3 αντίθετα, αποτελεί μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη επιλογή για όσους αναζητούν ένα premium οικογενειακό αυτοκίνητο, καθώς διαθέτει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, άνεση, πολυτελή αίσθηση, τετρακίνηση (ανάλογα την έκδοση), και αποδοτικούς κινητήρες.

Πέραν αυτών όμως, το Q3 διαθέτει και ένα ικανοποιητικό σε μέγεθος χώρο αποσκευών, με 460 λίτρα που το κάνουν ιδιαιτέρως πρακτικό για μια οικογένεια.

Βρες Ελεγμένα Audi!

 

Ford Kuga (2012-2016) – 456 λίτρα

Το Kuga είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές της λίστας καθώς, πέρα από τους μεγάλους χώρους, προσφέρει πλούσιο βασικό εξοπλισμό, οικονομικούς κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου και όπως όλα τα Ford, εξαιρετική οδική συμπεριφορά.

Όσον αφορά το χώρο αποσκευών, αυτός ικανοποιεί με άνεση τις οικογενειακές ανάγκες, προσφέροντας 456 λίτρα όσο τα πίσω καθίσματα βρίσκονται σε όρθια θέση και 1.928 όταν αυτά διπλώσουν.

Βρες Ελεγμένα Ford Kuga!

 

Nissan Qashqai (2013-2021) – 430 λίτρα

Το Nissan Qashqai έχει καθιερωθεί ως η αγαπημένη επιλογή του ελληνικού αγοραστικού κοινού – και όχι μόνο. Χαρακτηρίζεται από τους τους μεγάλους χώρους στην καμπίνα, την πρακτικότητα και την οικονομική χρήση.

Με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση, το Qashqai χωράει στο πορτ-μπαγκάζ 430 λίτρα αποσκευών, ενώ όταν αναδιπλωθούν, ο διαθέσιμος χώρος αυξάνεται στα 1.585 λίτρα!

Διάβασε: Δες τα καλύτερα SUV μέχρι 15.000€

Βρες Ελεγμένα Nissan Qashqai!

 

Mercedes-Benz GLA (2013-2020) – 422 λίτρα

Η Mercedes-Benz GLA μπορεί να βασίζεται στην A-Class, ωστόσο είναι ελαφρώς πιο φαρδιά, με μεγαλύτερο ύψος και πιο πρακτική φιλοσοφία. Η αίσθηση παρ’ όλα αυτά που προσδίδει η GLA όταν κινείται στο δρόμο είναι εφάμιλλη εκείνης ενός χαμηλού και καλοστημένου hatchback.

Ο χώρος αποσκευών της GLA είναι κατά 40% αυξημένος σε σύγκριση με εκείνον της A-Class και τα 422 λίτρα είναι ικανά να χωρέσουν τις αποσκευές μιας 4-μελούς οικογένειας!

Βρες Ελεγμένα Mercedes!

 

 

Κάτι λείπει, κάτι λείπει…

Τα παραπάνω είναι τα 10 SUV με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην μικρο-μεσαία κατηγορία.

Αν αναρωτιέσαι τι έπεται στη λίστα μας, αυτή συμπληρώνουν:

  • Audi Q2 με 402 λίτρα
  • Suzuki Vitara με 375 λίτρα
  • Opel Mokka με 356 λίτρα
  • Jeep Renegade με 351 λίτρα
  • FIAT 500X με 351 λίτρα
  • MINI Countryman πρώτης γενιάς με 350 λίτρα

Αν χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια για να επιλέξεις το ιδανικό για τις ανάγκες σου αυτοκίνητο, τότε πρέπει να διαβάσεις και εσύ τις 12 συμβουλές για να αγοράσεις ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο!
 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!


Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.

Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!

Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!