Είτε βαρέθηκες το αυτοκίνητο πόλης που έχεις, είτε το μικρό πορτμπαγκάζ όταν έπρεπε να κουβαλήσεις πολλά πράγματα, είτε ήρθε ένα νέο μέλος στην οικογένειά σου, αποφάσισες ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσεις ένα πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο. Για τους λάτρεις των εξορμήσεων αλλά και για τις μεγάλες οικογένειες, τα SUV παραμένουν πρώτα στις προτιμήσεις των οδηγών.

Εάν η αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου βρίσκεται στη λίστα σου για φέτος, σε αυτό το άρθρο θα σου παρουσιάσουμε τις 3 πιο σημαντικές συμβουλές που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν πας να επιλέξεις ένα μεταχειρισμένο SUV.

1. Διάλεξε το κατάλληλο μοντέλο SUV για τις ανάγκες της οικογένειάς σου

Πριν ξεκινήσεις το test drive μεταχειρισμένων SUV, σκέψου τι πραγματικά θέλεις από αυτό το αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, οι οικογενειακές σου υποχρεώσεις απαιτούν τετρακίνηση ή αρκεί η κίνηση στους δύο τροχούς;

Αφού συγκεντρώσεις όλες σου τις απαιτήσεις, κάνε την έρευνά σου. Ανακάλυψε ποια μοντέλα προσφέρουν τις δυνατότητες που θέλεις. Τα μεταχειρισμένα SUV είναι διαθέσιμα σε διάφορες εκδόσεις εξοπλισμού που προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα άνεσης, τεχνολογίας, ασφάλειας και επιδόσεων.

Μπορείς να επιλέξεις την ιαπωνική τεχνολογία ενός Toyota RAV 4 ή την γερμανική αυστηρή κατασκευή ενός Volkswagen Tiguan. Μπορείς επίσης να αναζητήσεις ένα value-for-money SUV που δημιουργήθηκε για πολλές και διαφορετικές ανάγκες, το Dacia Duster. Για τα crossover μοντέλα υπάρχουν επίσης πολλές ελκυστικές επιλογές.

2. Επίλεξε ένα μεταχειρισμένο SUV από μια αξιόπιστη εταιρεία

Φυσικά θέλεις αξιοπιστία και ασφάλεια για την οικογένειά σου όταν οδηγείς ένα μεταχειρισμένο SUV. Η αγορά από έναν πιστοποιημένο αντιπρόσωπο σε γλιτώνει από κινδύνους όπως ψεύτικα χιλιόμετρα, κρυφές βλάβες και ακριβές επισκευές.

Στη Spotawheel κάθε όχημά μας περνάει από ενδελεχή έλεγχο. Τα αυτοκίνητα μας ελέγχονται σε περισσότερα από 200 σημεία και προσφέρουμε δωρεάν στον πελάτη την 12-σελιδη γραπτή αναφορά ελέγχου, για να ξέρει ακριβώς τι αγοράζει. Παράλληλα, τον καλύπτουμε με εγγύηση έως και 5 χρόνια.

3. Κάνε το σωστό test drive

Η Spotawheel σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις ένα test drive με το μοντέλο SUV που επιθυμείς, ώστε να δεις σε ποιο βαθμό ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες σου.

Για οποιοδήποτε SUV αποφασίσεις να πάρεις, καλό θα ήταν να σημειώσεις κάποιες βασικές λεπτομέρειες:

  • Ίχνη σκουριάς. Έλεγξε για ίχνη σκουριάς στους τροχούς, τα πάνελ και το χρώμα.
  • Κατεστραμμένα παράθυρα. Βεβαιώσου ότι τα παράθυρα, οι προβολείς και οι επιφάνειες των πίσω φώτων είναι λείες και χωρίς σημάδια.
  • Προβληματική ανάρτηση. Εάν η ανάρτηση αναπηδήσει περισσότερες από μία φορές, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.
  • Μεταχειρισμένα ελαστικά. Έλεγξε για υπερβολική ή ανομοιόμορφη φθορά του πέλματος και ρωγμές στην επιφάνεια του ελαστικού.
  • Εσωτερική μυρωδιά. Μια μυρωδιά μούχλας μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα με την ταπετσαρία ή τα φίλτρα.
  • Φθαρμένη ταπετσαρία. Βεβαιώσου ότι τα καθίσματα είναι σε καλή κατάσταση. Εάν η ταπετσαρία είναι στα πρόθυρα να χαλάσει, μπορεί να προμηνύει ένα ακριβό κόστος επισκευής.
  • Αίσθηση πεντάλ και τιμονιού. Κατά τη διάρκεια του test drive, βεβαιώσου ότι το τιμόνι είναι ασφαλές και δεν είναι χαλαρό. Τα πεντάλ πρέπει να έχουν σωστή πίεση, όχι μαλακά ή πολύ σκληρά.
  • Πλημμύρα. Τσέκαρε την οροφή της καμπίνας και το πορτ μπαγκάζ για σημάδια διαρροών, όπως σημάδια νερού.

Αυτά είναι πράγματα που έχουν ήδη ελέγξει οι μηχανικοί μας ώστε να μπορείς να εμπιστευτείς την ποιότητα των αυτοκινήτων μας και την ασφάλεια που προσφέρουν. Είμαστε οι πιο απαιτητικοί ελεγκτές και απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι, από τα 300.000 αυτοκίνητα που ελέγχονται ετησίως, αγοράζουμε μόνο 1 στα 10!

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Παράλληλα, για μέγιστη ευελιξία σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών και αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!