Μια φορά και έναν καιρό, όταν τα μέλη μιας οικογένειας αυξάνονταν, οι γονείς επέλεγαν για οικογενειακό τους αυτοκίνητο κάποιο sedan ή κάποιο station wagon.

Αυστηρά και αδιαπραγμάτευτα.

Ο λόγος είναι ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα τότε, διέθεταν τους μεγαλύτερος χώρους που μπορούσε να βρεις κανείς στην αγορά.

Κάποια στιγμή όμως στα μέσα της δεκαετίας του ’80, εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο και εισήγαγε έναν νέο τύπο αυτοκινήτων. Ήταν άκρως γενναιόδωρο σε χώρους και απευθυνόταν αποκλειστικά σε γονείς.

Το αυτοκίνητο αυτό ήταν το Renault Espace, το πρώτο πολυμορφικό στην ιστορία. Ήταν δημιούργημα του Έλληνα σχεδιαστή Αντώνη Βολάνη!

Kudos στο ελληνικό πνεύμα!

Renault Espace του Έλληνα σχεδιαστή, Αντώνη Βολάνη (1984-σήμερα)

Αν και για κάποια χρόνια οι Ευρωπαίοι οικογενειάρχες βολεύτηκαν με τα πολυμορφικά (ή αλλιώς MPV), σήμερα οι προτιμήσεις έχουν αλλάξει.

Πλέον, η αγαπημένη επιλογή μιας σύγχρονης οικογένειας δεν είναι ούτε τα sedan, ούτε τα MPV αλλά ούτε και τα station wagon.

Το νέο trend στα οικογενειακά αυτοκίνητα είναι τα SUV και τα Crossover, τα υπερυψωμένα τζιποειδή με το ευρύχωρο εσωτερικό, τις συμπαγείς διαστάσεις και το μεγάλο χώρο αποσκευών που μπορούν να ικανοποιήσουν άνετα, ακόμα και τον πιο απαιτητικό.

Δυσκολεύεσαι με τις ορολογίες; Μάθε πως να ξεχωρίζεις τους 10 τύπους αυτοκινήτων!

Αν μεγαλώνει λοιπόν και εσένα η οικογένειά σου και έχεις ανάγκη από χώρους και πρακτικότητα, ακολουθεί ένας μίνι οδηγός με τους πιο ευρύχωρους τύπους αυτοκινήτων που προτιμάει σήμερα μια σύγχρονη οικογένεια!

Ξεκινάμε!

MPV: ο Ελβετικός Σουγιάς

Αν ψάχνεις άφθονους χώρους και πρακτικότητα αλλά δεν σε ενδιαφέρει η εμφάνιση, τότε τα MPV είναι η καλύτερη επιλογή για το οικογενειακό σου αυτοκίνητο!

Το σχέδιο των πολυμορφικών αυτοκινήτων σε σχήμα κουτιού μπορεί να μην είναι σέξι, βοηθάει όμως να “φορτώσεις” στα πίσω καθίσματα ακόμα και μια ολόκληρη τάξη του δημοτικού.

Χωρίς πολλές φανφάρες, στο εσωτερικό των πολυμορφικών κυριαρχεί η έξυπνη εργονομία, οι άπειροι αποθηκευτικοί χώροι, ενώ δεν τίθεται αμφισβήτηση ότι πρόκειται για αυτοκίνητα με πραγματικά μεγάλο πορτ-μπαγκάζ.

Οι μπαμπάδες, πριν προλάβουν να προχωρήσουν παρακάτω στο άρθρο, παρακαλώ να οδηγήσουν ένα Ford C-Max ή μια BMW Σειρά 2 Tourer!

Θα ενθουσιαστούν με την οδική συμπεριφορά τους!

Τα πολυμορφικά αυτοκίνητα είναι ιδανικά για πολύτεκνες οικογένειες μιας και τα περισσότερα από αυτά διατίθενται και σε 7θέσιες εκδόσεις!

Δες Όλα τα 7Θέσια της Αγοράς!

 

Το Διαχρονικό Sedan

Μπορεί η δημοτικότητά τους να μη βρίσκεται στα ίδια επίπεδα που βρισκόταν πριν από 2 δεκαετίες, όταν όμως μιλάμε για οικογενειακά αυτοκίνητα δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τα sedan.

Με τέσσερις πόρτες, πέντε καθίσματα και, ανεξάρτητο από την καμπίνα, πορτ-μπαγκάζ, οι χώροι στο εσωτερικό ενός sedan μπορούν να ικανοποιήσουν άνετα μια μεγάλη οικογένεια.

Στο δρόμο, τα sedan ξεχωρίζουν για τα καλά τους κρατήματα και την άνετη ανάρτηση, ενώ το σοβαρό, σχεδόν συντηρητικό τους στυλ μπορεί να ταιριάξει “γάντι” τόσο στις οικογενειακές υποχρεώσεις σου, όσο και στα επαγγελματικά σου ραντεβού.

Τα ίδια χαρακτηριστικά έχουν και τα station wagon, μόνο που το μήκος τους και το πορτ-μπαγκάζ είναι αισθητά μεγαλύτερα. Αγαπημένη επιλογή των Ευρωπαίων οικογενειαρχών, αλλά όχι των Ελλήνων…

Εμείς πάντως τα station wagon τα βρίσκουμε ελκυστικά ως οικογενειακά αυτοκίνητα!

Αν ψάχνεις για κάποιο sedan ή station wagon τότε οι επιλογές σου είναι πολλές. Ξεκινώντας από την premium κατηγορία, εξέχουσα θέση έχουν:

  • η Σειρά 3 και Σειρά 5 της BMW
  • οι E-Class και C-Class της Mercedes
  • τα Audi Α4 και Α6
  • το Volvo με το S90.

Οι πιο οικονομικές επιλογές συναντώνται στα:

  • Opel Insignia
  • Alfa Romeo 159
  • Skoda Octavia
  • Ford Mondeo και άλλα.

Θέλεις Sedan;

Δες τα καλύτερα μέχρι 15.000€

 

Τα Παντός Καιρού SUV

Καμία κατηγορία αυτοκινήτων δεν έχει αναπτυχθεί τόσο γρήγορα όσο αυτή των SUV/Crossover.

Μπορεί παλαιότερα τα SUV να ήταν σαν “αγροτικά” σε αίσθηση, οι σύγχρονες εκδοχές τους όμως είναι βασισμένες σε μικρότερα αυτοκίνητα, όπως τα δημοφιλή hatchback, και η οδήγησή τους στο δρόμο είναι τόσο απολαυστική όσο ποτέ.

Στην ουσία μιλάμε για αυτά τα αυτοκίνητα που ξέρουμε όλοι ως “τζιπ”, απλά στην πιο εξελιγμένη εκδοχή τους.

Τα SUV σήμερα αποτελούν την νο.1 επιλογή των αγοραστών που αναζητούν ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.

Ο λόγος είναι ότι διαθέτουν συμπαγείς διαστάσεις, μικρούς κινητήρες και μεγάλους χώρους με αποτέλεσμα να καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο μέρος των αναγκών μιας σύγχρονης οικογένειας.

Μικρά σε μέγεθος αλλά με ευρύχωρο εσωτερικό, τα SUV θα τα βρεις σε εκδόσεις με πέντε ή και επτά θέσεις, ενώ φυσικά έχεις και τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα στις δικίνητες ή αν είσαι fan της περιπέτειας, τις τετρακίνητες εκδόσεις!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα οικογενειακών SUV είναι:

  • τα Q3 και Q5 της Audi
  • τα δημοφιλή Nissan Qashqai και Juke
  • το Toyota RAV-4
  • το Volkswagen Tiguan και πολλές, πολλές ακόμα επιλογές από όλες τις μάρκες!

Θέλεις SUV;

Δες SUV με εγγύηση έως 5 χρόνια!

 

Το Επόμενό σου Αυτοκίνητο, Ας είναι από τα Καλύτερα!

Στη Spotawheel, καθημερινά ελέγχουμε δεκάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με τους πιο αυστηρούς κανόνες της αγοράς. Τα καλύτερα από αυτά (μόλις 1 στα 20) αναρτώνται στο site μας με λεπτομερείς φωτογραφίες και video.

Εσύ επιλέγεις το αυτοκίνητο που θέλεις, το φέρνουμε για test drive εκεί που σε βολεύει, το παραλαμβάνεις με δωρεάν εγγύηση έως και 5 χρόνια!

Δες Κορυφαία Οικογενειακά!