Με τον ερχομό της καλοκαιρινής περιόδου, πολλοί από εμάς περιμένουμε με ανυπομονησία να προγραμματίσουμε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο και να ανακαλύψουμε νέα μέρη. Από παραλίες μέχρι βουνά, αυτές οι εκδρομές με το αυτοκίνητο εμπλουτίζουν τη ζωή μας με νέες εμπειρίες.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσεις για ένα ταξίδι, είναι απαραίτητο να προετοιμαστείς για τυχόν απροσδόκητα γεγονότα και να εξασφαλίσεις ότι θα έχεις μια ομαλή και άνετη μετακίνηση. Έχοντας αυτό υπόψη, μοιραζόμαστε μαζί σου μερικές πολύτιμες συμβουλές για το πώς να προετοιμάσεις κατάλληλα το αυτοκίνητό σου για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις.

Έλεγξε την κατάσταση των ελαστικών

Πριν ξεκινήσεις για ένα μεγάλο ταξίδι, είναι σημαντικό να ελέγξεις τα ελαστικά και να βεβαιωθείς ότι είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο του βάθους του πέλματος, τη συνολική κατάσταση των ελαστικών και τη διασφάλιση ότι έχουν φουσκώσει σωστά στην πίεση που συστήνει ο κατασκευαστής. Εάν τα ελαστικά είναι φθαρμένα ή κατεστραμμένα, θα πρέπει να τα αντικαταστήσεις πριν βγεις στο δρόμο.

Κάνε έναν γενικό έλεγχο στο όχημα


Η συντήρηση παίζει καθοριστικό ρόλο στο αυτοκίνητο. Είτε έχεις το αμάξι σου πολλά χρόνια είτε το αγόρασες πρόσφατα, είναι σημαντικό να κάνεις σωστά ένα γενικό έλεγχο πριν ξεκινήσεις το ταξίδι.

Τσέκαρε το σύστημα κλιματισμού και ψύξης για να βεβαιωθείς ότι μπορεί να σου προσφέρει κρύο αέρα για μια άνετη οδήγηση σε καύσωνα.

Ένα ελαττωματικό σύστημα κλιματισμού μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και κόπωση, καθιστώντας δύσκολη την εστίαση στο δρόμο. Από την άλλη πλευρά, ένα σύστημα ψύξης που δεν λειτουργεί σωστά μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του κινητήρα, με αποτέλεσμα δαπανηρές επισκευές και απροσδόκητες βλάβες.

Τέλος, έλεγξε το ιστορικό του αυτοκινήτου σου και συγκέντρωσε πληροφορίες για τυχόν προηγούμενες ζημιές που έχει υποστεί. Αυτές οι πληροφορίες θα σε βοηθήσουν να εντοπίσεις τα αδύναμα σημεία του οχήματός σου και να τα αντιμετωπίσεις πριν ξεκινήσεις το ταξίδι.

Σκέψου τα έντομα

Τα καλοκαιρινά οδικά ταξίδια μπορεί να είναι μια υπέροχη εμπειρία, αλλά τα έντομα μπορούν να μετατρέψουν τα πάντα σε έναν μικρό εφιάλτη. Το τελευταίο πράγμα που θέλει κάθε οδηγός είναι η μειωμένη ορατότητα κατά την οδήγηση, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αγοράσεις υγρό παρμπρίζ που αφαιρεί τα υπολείμματα εντόμων. Αυτά τα εξειδικευμένα υγρά έχουν σχεδιαστεί για να διαλύουν και να εξαλείφουν τα υπολείμματα που αφήνουν πίσω τους τα έντομα, αφήνοντας το παρμπρίζ καθαρό.

Ετοίμασε το κιτ έκτακτης ανάγκης


Το να μείνεις στην άκρη του δρόμου είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να ζήσει. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να προετοιμαστείς για οποιοδήποτε απροσδόκητο σενάριο δημιουργώντας ένα κιτ έκτακτης ανάγκης.

Αυτό το κιτ θα πρέπει να περιλαμβάνει βασικά είδη όπως είδη πρώτων βοηθειών, φακό, καλώδια, εφεδρικό ελαστικό κτλ. Επιπλέον, καλό θα ήταν να έχεις έναν φορητό φορτιστή κινητού, μια κουβέρτα, μερικά σνακ και νερό για να παραμείνεις ενυδατωμένος και γεμάτος ενέργεια σε περίπτωση που χρειαστεί να περιμένεις πολλές ώρες.

Αποθήκευσε έξυπνα & ταξίδεψε άνετα

Για να εξασφαλίσεις ένα ομαλό και άνετο ταξίδι, ετοίμασε τις αποσκευές σου με σύνεση. Δώσε προτεραιότητα σε βασικά είδη και άφησε στην άκρη τα περιττά για να μειώσεις το βάρος στο αμάξι και να αυξήσεις τον ελεύθερο χώρο που απομένει. Κράτησε τα σημαντικά αντικείμενα κοντά σου και τοποθέτησε κατάλληλα τα ρούχα και τον εξοπλισμό ώστε να έχεις ορατότητα. Ένα καλά οργανωμένο και ελαφρύ αυτοκίνητο θα συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και στην αύξηση της απόδοσης, εξασφαλίζοντας ένα ευχάριστο και χωρίς άγχος ταξίδι.

Η προετοιμασία του αυτοκινήτου για ένα ταξίδι απαιτεί σίγουρα έναν καλό προγραμματισμό, ωστόσο ο χρόνος και η ενέργεια που θα ξοδέψεις σε αυτό θα σε ανταμείψουν. Έτσι, τα καλοκαιρινά ταξίδια ή ακόμα και οι σύντομες αποδράσεις του Σαββατοκύριακου θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με το αυτοκίνητο.

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!

Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.

Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Παρέχουμε δυνατότητα για Test Drive ή σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!

Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!