Η κάθε κατηγορία αυτοκινήτου έχει έναν σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε και καλείται να υπηρετεί. Τα sedan μία κατεξοχήν κατηγορία οικογενειακών αυτοκινήτων, τα hatchback μία μικρομεσαία επιλογή για τις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινότητας, τα SUV για κίνηση εκτός δρόμου και τα αυτοκίνητα πόλης για κίνηση μέσα στην πόλη.

Υπάρχει μία κατηγορία αυτοκινήτων η οποία παρά την “αμφιλεγόμενη” της εμφάνιση και την έλλειψη ιδιαίτερης δημοφιλίας στη χώρα μας, αποτελεί την ιδανική επιλογή για άνεση, ταξίδι και οικογένειες: τα Station Wagons. Τους χώρους που συναντάει κανείς σε αυτή την κατηγορία δύσκολα θα τους βρει αλλού.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα station ακροβατούν μεταξύ sedan και suv. Αφού συνδυάζουν την οδηγική συμπεριφορά των πρώτων με τους χώρους και την άνεση των δεύτερων.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στη γηραιά Ήπειρο αποτελούν την κατηγορία αυτοκινήτων με την ταχύτερα αυξανόμενη δημοτικότητα. Σε μορφή station θα συναντήσεις από το πιο οικονομικό αυτοκίνητο για μέσα στην πόλη, έως το πιο ισχυρό σπορ μοντέλο.

Και εάν παραδοσιακά τα station wagon αποτελούν μία μάλλον ακριβή επιλογή, εμείς βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά με τιμή έως τα 15.000€.

Ford Focus Estate (2011-2018)

Κινητήρες
Οδική συμπεριφορά
Ποιότητα υλικών
Εσωτερικό

Το Ford Focus Estate βρίσκεται στην αγορά των station wagons για πολύ καιρό, έχοντας γράψει τη δική του ιστορία. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2004 και έκτοτε κάθε νέα γενιά Ford Focus συνοδεύεται και από τη station wagon εκδοχή της.

Τα σχεδόν 500 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, είναι ικανά να χωρέσουν από αποσκευές μέχρι κάθε είδους αντικείμενα. Δύσκολα θα βρεθεί κάτι που δεν θα μπορεί να μεταφέρει το Focus Estate. Παράλληλα, το μεγεθυμένο του αμάξωμα των 4,56 μέτρων μπορεί να μειώνει πόντους από την πρακτικότητα και την καθημερινή ευκολία, ωστόσο έρχεται να το ισοφαρίσει η πολύ χαμηλή κατανάλωση των 3.8 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα για την πετρελαιοκίνητη έκδοση των 1.500 κυβικών.

Φέροντας το σήμα της Ford, το Focus μόνο αδιάφορο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στον δρόμο και την οδική συμπεριφορά. Οι επιδόσεις του είναι παραπάνω από ικανοποιητικές, τα κρατήματα του δίνουν αίσθηση σιγουριάς και η οδική αίσθηση δεν θυμίζει σε τίποτα το μέγεθος του.

Το Ford Focus estate συναντάει κανείς ως μεταχειρισμένο με μία μέση τιμή στα 11.100€.

Δες Επιλεγμένα Ford Focus Estate!

 

Volkswagen Golf Variant (2012-2018)

Πρακτικότητα
Κινητήρες
Εξοπλισμός
Συντήρηση

Το Golf αποτελώντας τον βασιλιά των hatchbacks, δεν θα μπορούσε να μην πρωτοπορεί και στην κατηγορία των Station Wagons. Μετρώντας ήδη 3 γενιές στην κατηγορία, το Golf Variant διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους, με 606 λίτρα!

Μοιράζεται το πάτωμα αλλά και μηχανικά μέρη με το Volkswagen Golf, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα δυσκολευτείς να βρεις ανταλλακτικά. Ενώ η αξιοπιστία του είναι δοκιμασμένη από τον καιρό που βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία.

Στην πετρελαιοκίνητη έκδοση των 1.600 κυβικών, τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα. Τον 1.6TDI θα τον συναντήσεις από τα περισσότερα μοντέλα της Volkswagen, μέχρι και άλλες θυγατρικές του Group όπως η Audi και η Seat. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με τα 25 κιλά ροπής και την κατανάλωση των 3.8 λίτρων/100χλμ, θα βρεις μία τεσταρισμένα αξιόπιστη επιλογή.

Συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, DSG. Παρά το αυξημένο του μέγεθος, η ευκολία που χαρίζει το Golf Variant θυμίζει αυτοκίνητο μικρότερης κατηγορίας. Θα το βρεις με μία μέση τιμή στα 12.300€.

Δες Επιλεγμένα Volkswagen Golf Variant!

 

Hyundai i30 Tourer (2011-2016)

Ευρύχωρο
Ευκολία στην οδήγηση
Οικονομικό
Οδική αίσθηση

Ακολουθώντας την κορεάτικη συνταγή της επιτυχίας, η Hyundai παίρνει ένα αρκετά πετυχημένο hatchback, προσθέτει την αξιοπιστία της εταιρείας και αυξάνοντας τις διαστάσεις και τους χώρους δημιουργεί τη station έκδοση του: Hyundai i30 Tourer.

Κάτω από το καπό του θα συναντήσεις έναν 1.400αρη ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο κινητήρα, με μέση κατανάλωση τα 6.5 λίτρα ανά 100χλμ. Υπάρχει και η επιλογή για πετρέλαιο στα 1.600 κυβικά με μέση κατανάλωση που αγγίζει τα 4.7 λίτρα.

Τα 527 λίτρα αποθηκευτικού χώρου θα χωρέσουν περισσότερα από όσα ενδεχομένως χρειαστεί να μεταφέρεις. Το Hyundai i30 Tourer θα το συναντήσεις ως μεταχειρισμένο με μία μέση τιμή στα 12.300€.

Δες Επιλεγμένα Hyundai i30 Tourer!

 

Peugeot 308 SW (2013-2019)

Χώροι
Σχεδίαση
Κινητήρας
Φτωχή βασική έκδοση

Οι Γάλλοι φημίζονται για την πρωτοτυπία και τον πειραματισμό τους σε κατηγορίες αυτοκινήτων που δεν είναι τόσο δημοφιλείς εξαρχής και έτσι καταφέρνουν να έχουν το στρατηγικό πλεονέκτημα όταν το κοινό αρχίζει και στρέφεται προς αυτές. Το έχουμε δει από πολυμορφικά και MPV έως τα Station Wagon – που είναι και το θέμα μας.

Κάπως έτσι η Peugeot με το 308 SW καταφέρνει να είναι στο προσκήνιο, με τον Γάλλο να αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες επιλογές της κατηγορίας του. Η εμφάνιση του δεν “ξενίζει” παρά τα σχεδόν 4,6 μέτρα, χάρη στη φρεσκάδα και τη μοντέρνα του σχεδίαση.

Το Peugeot 308 εφοδιάζεται με έναν από τους πιο οικονομικούς κινητήρες καυσίμου στην κατηγορία των Station Wagons. Συγκεκριμένα, ο 1.600 κυβικών πετρελαιοκίνητος HDi είναι ικανός να παράξει 116 άλογα και να πετύχει κατανάλωση έως και 3.7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Η συμπεριφορά του Peugeot 308 στον δρόμο εκπλήσσει ευχάριστα. Οδηγώντας το σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους είναι ξεκούραστο και άνετο, ενώ σε κλειστές και στριφτερές διαδρομές στρίβει σαν το hatcback ξαδελφάκι του. Και όλα αυτά με 609 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, τον μεγαλύτερο στην κατηγορία του.

Μία μέση τιμή για ένα μεταχειρισμένο Peugeot 308 SW κυμαίνεται περί τα 10.950€.

Δες Επιλεγμένα Peugeot 308 SW!

 

Opel Astra Sports Tourer (2010-2015)

Επιδόσεις
Ποιότητα κατασκευής
Αίσθηση στον δρόμο
Μέγεθος

Την τριάδα των δημοφιλέστερων Station Wagons, μετά το Focus και το Golf, συμπληρώνει το Opel Astra. Το γερμανικό μοντέλο στην έκδοση Sports Tourer αποτελεί μία value-for-money εναλλακτική για κάποιον που ψάχνει χώρους και στυλ αλλά χωρίς να θέλει να θυσιάσει επιδόσεις και ποιότητα κατασκευής.

Στην πετρελαιοκίνητη έκδοση, που είναι και η δημοφιλέστερη, το Astra Sports Tourer εφοδιάζεται με τον CDTi κινητήρα 1.600 κυβικών, παράγοντας 134 άλογα και 320Nm ροπής. Και όλα αυτά με μία μέση κατανάλωση που δεν ξεπερνάει τα 3.9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Το Astra είναι από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος αυτοκίνητα της λίστας, με το μήκος του να φτάνει τα 4,70 μέτρα. Έχει ωραία αίσθηση στον δρόμο, ενώ το βάρος του και το γενικότερο πάτημα του δίνει την αίσθηση ενός ακριβότερου αυτοκινήτου. Και όλα αυτά με μία μέση τιμή ενός μεταχειρισμένου στα 9.800€.

Δες Επιλεγμένα Astra Sports Tourer!

 

Renault Clio Estate (2012-2019)

Κινητήρας
Οικονομία
Οδική συμπεριφορά
Χώροι

Η Renault με το ανανεωμένο Clio του 2012 κατάφερε να μπει ξανά δυναμικά στην κατηγορία των hatchbacks και να κλείσει το μάτι σε ανταγωνίστριες ή και πιο premium εταιρείες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο πετρελαιοκίνητος 1.500 dCi που αναπτύχθηκε για το Clio τοποθετείται και σε άλλα μοντέλα, hatchback και μη, ακριβότερων εταιρειών.

Το Clio Estate θα το συναντήσεις με τον παραπάνω κινητήρα και σου προτείνουμε να τον προτιμήσεις από άλλες βενζινοκίνητες εκδόσεις, αφού την κατανάλωση των 3.7 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα δύσκολα θα τη συναντήσεις αλλού.

Το Clio έχει ωραία αίσθηση στον δρόμο, με καλά κρατήματα και χαμηλά κόστη συντήρησης. Παρόλα αυτά, το 4,26 μήκους αμάξωμα του σε συνδυασμό με τα 441 λίτρα αποθηκευτικού χώρου το κατατάσσουν στα μικρότερα της κατηγορίας, θυμίζοντας περισσότερο ένα μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο hatchback παρά ένα Station.

Στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα συναντήσεις το Renault Clio Estate με μία μέση τιμή στα 9.600€.

Δες Επιλεγμένα Renault Clio Estate!

 

Honda Civic Tourer (2014-2018)

Εμφάνιση
Χώροι
Άνεση
Οδική αίσθηση

Η Honda έχει αναγνωρίσει τις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινότητας για χώρους και άνεση στη μετακίνηση. Μέχρι πρότινος, άλλωστε, οι Γερμανοί ήταν αυτοί που επένδυαν κατά κύριο λόγο σε Station Wagons, επιμένοντας στη δυναμική αυτής της κατηγορίας.

Η Honda, με το Civic Tourer ξεφεύγει από τα στεγανά και δίνει μία περισσότερο φρέσκια – έως και διαστημική – εμφάνιση σε μία κατεξοχήν συντηρητική κατηγορία. Το Civic, αν και από τα ακριβότερα της λίστας, θα το συναντήσεις με αρκετά εξτρα που διατίθενται ήδη από τη βασική έκδοση.

Παράλληλα, ο πετρελαιοκίνητος κινητήρας των 1.600 κυβικών και 120 αλόγων, χαρίζει οικονομία και επιδόσεις. Αφού για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα θα χρειαστεί περίπου 10 δευτερόλεπτα, με μέση κατανάλωση τα 4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Το Civic Tourer αν και άνετο και με καλή ποιότητα κύλισης δε φημίζεται για την οδική συμπεριφορά του. Το τιμόνι του είναι ουδέτερο, ενώ εάν αποζητάς σπορ αίσθηση τότε μάλλον δεν είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα. Συστήνεται κυρίως για οικονομικές καθημερινές μετακινήσεις, αλλά και ξεκούραστα και άνετα ταξίδια.

Παρόλα αυτά αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία. Το Honda μπήκε στο… “και πέντε” στη λίστα μας, αφού ως μεταχειρισμένο με μία μέση τιμή στα 14.800€, οριακά κάτω από το όριο των 15.000€.

Δες Επιλεγμένα Honda Civic Tourer!

 

Συνοψίζοντας

Παρατηρούμε ότι πολλά μοντέλα που έχουν αγαπηθεί από το αγοραστικό κοινό και έχουν γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία ως hatchback τα συναντάει κανείς και ως station wagon. Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού η κατηγορία των Station στέκεται ως η χρυσή τομή, αφού συνδυάζει την οικονομία ενός hatchback, με την οδική συμπεριφορά ενός sedan και τους χώρους ενός SUV. Αποτελούν, έτσι, μία κορυφαία επιλογή για ένα ασφαλές οικογενειακό όχημα με χώρους και ανέσεις.

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!