Στην αναζήτηση ενός καθημερινού αυτοκινήτου πόλης η επιλογή ενός μικρού hatchback αποτελεί σχεδόν μονόδρομο.

Και αυτό γιατί εκτός από την ευκολία στην οδήγηση και τη χαμηλή κατανάλωση, η πρακτικότητα που προσφέρουν χάρη στις μικρές τους διαστάσεις τα καθιστούν ιδανικά για καθημερινή μετακίνηση στις συνθήκες της πρωτεύουσας και άλλων μεγαλουπολεων.

Υπάρχει ένας ακόμα λόγος που τα μικρά hatchbacks έχουν τόσο απήχηση και δημοφιλία. Και δεν είναι άλλος από την τιμή τους. Συχνά αποτελούν την πιο φθηνή επιλογή, με τη χαμηλότερη αρχική τιμή αγοράς.

Για το λόγο αυτό, βρήκαμε και αναλύουμε τα καλύτερα hatchback της αγοράς που πωλούνται αυτή τη στιγμή κάτω από 10.000€.

Opel Corsa (2007-2014)

Άνετα καθίσματα
Οικονομικοί κινητήρες
Χώρος αποσκευών
Αίσθηση κιβωτίου ταχυτήτων
Ποιότητα υλικών

Το Opel Corsa αποτελεί μία αγαπημένη all-time επιλογή των Ελλήνων αγοραστών σε μικρομεσαίο αυτοκίνητο πόλης. Και γιατί να μην αποτελεί; Αφού είναι τόσο μικρό όσο πρέπει, έχει οικονομικούς κινητήρες και μία χαρακτηριστική εμφάνιση που το κάνει εύκολα να διακρίνει.

Στα πλεονεκτήματά του είναι ότι οι διαστάσεις του αλλάζουν αισθητά μεταξύ της 3θυρης και 5θυρης έκδοσης, καθιστώντας το όσο πρακτικό το θέλει ο εκάστοτε αγοραστής του. Ακόμα, στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του, μπορεί κανείς να πετύχει ακόμα και μέση κατανάλωση στα 3.4λίτρα/100 χιλιόμετρα. Καθόλου άσχημα!

Το Corsa διαθέτει μεγάλο εύρος αγοραστικού κοινού. Σε αυτό συνέβαλε και η γρήγορη έκδοση “OPC”, η οποία χάρισε στο γερμανικό supermini φανατικούς υποστηρικτές.

Ένα μεταχειρισμένο Opel Corsa θα το συναντήσεις με μία μέση τιμή στα 6.700€.

Δες Επιλεγμένα Opel Corsa

 

Renault Clio (2012-2019)

Εμφάνιση
Κρατήματα
Κινητήρας
Χαμηλό
Στενός χώρος στις πίσω θέσεις

Παίζοντας στο όριο των 10.000€, και με μέση τιμή τα 9.000€, το Renault Clio αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις στην κατηγορία.

Όταν πρωτοσυστήθηκε το 2012, κέρδισε πολύ κόσμο με την εμφάνιση του η οποία ήταν και παραμένει από τις πιο “φρέσκες” και νεανικές. Ακόμα και μία δεκαετία σχεδόν αργότερα, ένα καλοδιατηρημένο Renault Clio μοιάζει σα μόλις να βγήκε από το εργοστάσιο.

Μπορεί για τον πετρελαιοκίνητο dCi κινητήρα να χρειαστεί να δώσεις κάτι παραπάνω – σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις – το σίγουρο, όμως, είναι ότι δεν θα το μετανιώσεις. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η Renault δίνει αυτό τον κινητήρα και σε ακριβότερες πιο premium μάρκες, όπως η Mercedes. Η οποία με τη σειρά της τον τροφοδοτεί στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των A-Class, GLA, CLA.

Στα μεγάλα πλεονεκτήματα του Clio θα βρεις την οδική συμπεριφορά του, με τα κρατήματά του να ανταγωνίζονται αυτά ακριβότερων και μεγαλύτερων κατηγοριών.

Ένα μεταχειρισμένο Renault Clio 4ης γενιάς θα το συναντήσεις μεταχειρισμένο γύρω στα 9.800€.

Δες Αξιόπιστα Renault Clio

 

Alfa Romeo Mito (2008-2018)

Εμφάνιση και στυλ
Πλούσιος εξοπλισμός
Μέγεθος
Σκληρή ανάρτηση
Χώρος πίσω επιβατών

Η Alfa Romeo με το Mito επιχείρησε να διεισδύσει στην κατηγορία των μικρών hatchbacks, θέτοντας ως αδιαπραγμάτευτο όρο το στυλ. Κάτι σαν το Mini Cooper και το Fiat 500 δηλαδή. Και εν μέρει τα κατάφερε, αφού το Mito κέρδισε φανατικούς υποστηρικτές σε μία κατηγορία που η Alfa ποτέ δεν θα φανταζόταν.

Το ιταλικό μικρομεσαίο, διαθέτει μία χαρακτηριστική εμφάνιση που το κάνει να ξεχωρίζει. Λίγο η τριγωνική εμπρός γρίλια, λίγο η πινακίδα στο πλάι και τα πίσω led φώτα, το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπερδέψεις το Mito με κανένα άλλο της κατηγορίας.

Με μία κομψή και φινετσάτη εμφάνιση το Mito κερδίζει με την πρώτη ματιά, αλλά υστερεί, ενδεχομένως, στη “μάχη” της καθημερινότητας. Αφού η ανάρτηση του είναι η πιο σκληρή από όλες της σύγκρισης. Βέβαια αυτό μπορεί να ρυθμιστεί εν μέρει με το σύστημα DNA και τον έλεγχο συμπεριφοράς και ανάρτησης του οχήματος.

[Διάβασε περισσότερο για το Alfa Romeo Mito εδώ.]

Το Alfa Romeo Mito συναντάται ως μεταχειρισμένο με μία μέση τιμή στα 7.700€.

Δες Ελεγμένα Alfa Romeo Mito

 

Ford Fiesta (2009-2017)

Τιμή
Οδηγική αίσθηση
Ποιότητα κατασκευής
Εσωτερικό
Μεταπώληση σε σχέση με ανταγωνισμό

Ένα μεταχειρισμένο Fiesta 6ης γενιάς συναντάται με μία μέση τιμή στα 7.100€. Ποσό αρκετά δελεαστικό, εάν συνυπολογίσει κανείς την οδηγική αίσθηση και ευχαρίστηση που χαρίζει χωρίς να υστερεί σε πρακτικότητα.

Το Ford Fiesta μας σύστησε τους πολυβραβευμένους Ecoboost κινητήρες βενζίνης, ξεκινώντας ακόμα και από 1.000 κυβικά. Αυτοί που του χάρισαν, όμως, πραγματική δόξα στην ελληνική αγορά και το έκαναν ακαταμάχητο, δεν είναι άλλοι από τους diesel κινητήρες των 1.500 και 1.600 κυβικών.

Με σπορ αίσθηση αλλά και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, το Ford Fiesta μοιάζει να αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση για κάποιον που αποζητάει ένα μικρό hatchback. Στα αρνητικά του θα συναντήσει κανείς το εσωτερικό του, που μοιάζει μάλλον “φτωχό” σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Το Ford Fiesta στην 6η γενιά του θα το συναντήσεις ως μεταχειρισμένο στα 7.800€.

Δες Επιλεγμένα Ford Fiesta

 

Toyota Yaris (2011-2020)

Αξιοπιστία
Οικονομία
Εύρος επιλογών
Ακριβό στην αγορά
Ποιότητα εσωτερικού

Αποτελεί το δημοφιλέστερο μικρομεσαίο πόλης, κάτι που αποτυπώνεται και από τις ταξινομήσεις στη χώρα μας όπου διατηρεί διαχρονικά σταθερή πρωτιά. Το Toyota Yaris έχει γίνει συνώνυμο της αξιοπιστίας και της χρηστικότητας, με το αγοραστικό κοινό να το επιλέγει πιστά.

Αυτό του δίνει και τον χαρακτηρισμό του ακριβότερου μοντέλου της λίστας. Καθώς το Yaris αποτελεί μία σίγουρη επιλογή, η μεταπωλητική του αξία διατηρείται και πέφτει με βραδείς ρυθμούς.

Η επιλογή της Toyota να επενδύει σε νέες τεχνολογίες, δίνει στο Yaris ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Το ιαπωνικό μικρομεσαίο εξοπλίζεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου αλλά και με υβριδικές τεχνολογίες. Έτσι είναι σίγουρο ότι θα βρεις ένα Toyota Yaris που να ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Το Toyota Yaris είναι από τα αυτοκίνητα με την καλύτερη μεταπωλητική αξία και γι αυτό θα το συναντήσεις οριακά κάτω από τις 10.000€.

Δες Επιλεγμένα Toyota Yaris

 

Peugeot 208 (2012-2019)

Εσωτερικό
Κινητήρες
Πλούσια βασική έκδοση
Αίσθηση τιμονιού
Ανάρτηση

Με μία νεανική και στυλάτη εμφάνιση το Peugeot 208 παραμένει καινούργιο και φρέσκο στο μάτι παρά την φετινή έλευση της νέας γενιάς του.

Παρά το σπορ παρουσιαστικό του, το 208 δε μπορεί να σταθεί αντάξιο με το Ford Fiesta ή το Renault Clio στον τομέα της οδηγικής ευχαρίστησης. Εκεί που πραγματικά υπερτερεί είναι στο φουτουριστικό εσωτερικό του και στο “μικρό” τιμόνι που επιλέγει η Peugeot στα καινούργια της μοντέλα. Ένα Test Drive θα σε πείσει για την ευκολία του στις καθημερινές μετακινήσεις και ειδικά το παρκάρισμα.

Οι πετρελαιοκίνητοι κινητήρες των 1.400 και 1.600 κυβικών χαρίζουν οικονομία και χαμηλά έξοδα, χωρίς να υπολείπονται σε δύναμη και επιδόσεις.

Ένα μεταχειρισμένο Peugeot 208 ξεκινάει από 7.000€.

Δες Επιλεγμένα Peugeot 208

 

Mitsubishi SpaceStar (2012-σήμερα)

Οικονομικό στην αγορά
Αξιοπιστία
Θορυβώδες στις μεγάλες ταχύτητες
Εξοπλισμός
Ποιότητα υλικών

Μας έχει συστηθεί με όλους τους πιθανούς τύπους αμαξώματος, από MPV, Sedan αλλά και Station Wagon. Ωστόσο, το Mitsubishi SpaceStar έμελλε να εδραιωθεί στην καρδιά και την προτίμησή μας στη hatchback μορφή του.

Στην Ελλάδα, το SpaceStar δεν έχει γνωρίσει αντίστοιχη δόξα με άλλα ιαπωνικά “αδελφάκια” του. Αυτό, όμως, είναι που του χαρίζει και τον τίτλο του πιο φθηνού, στην αγορά, μικρομεσαίου της λίστας. Καθώς η ζήτηση είναι περιορισμένη, το πιο πιθανό είναι να βρεις ένα μοντέλο που σου ταιριάζει στη χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Παράλληλα, διατηρώντας την αξιοπιστία της Mitsubishi και την aftersales εξυπηρέτηση και ευκολία πρόσβασης σε ανταλλακτικά και εξαρτήματα, το SpaceStar αποτελεί μία έξυπνη – και σχεδόν σπάνια – επιλογή.

Το Mitsubishi SpaceStar θα το βρεις ως μεταχειρισμένο με μία μέση τιμή στα 8.000€.

Δες Ελεγμένα Mitsubishi Spacestar

 

Fiat Panda (2011-σήμερα)

Υπερυψωμένο
Θέση οδήγησης
Εύρος επιλογών
Αίσθηση σε αυτοκινητόδρομο
Χαμηλή βαθμολογία N-Cap

Ακροβατώντας μεταξύ hatchback και mini Crossover, το Fiat Panda αποτελεί μία κατηγορία μόνο του. Παραμένει ένα καθαρόαιμο μικρομεσαίο πόλης, με την πιο ψηλή θέση οδήγησης στην κατηγορία.

Έτσι προσδίδει μία ιδανική αίσθηση για καθημερινή μετακίνηση, αφού τα βλέπεις όλα αφ’ υψηλού, χαρίζοντάς του μία τζιποειδή αίσθηση. Παράλληλα, ο πετρελαιοκίνητος 1.300αρης του χαρίζει αρκετή ροπή και χαμηλή κατανάλωση και έξοδα.

Το Fiat Panda θα το βρεις και σε τετρακίνητη έκδοση, η οποία είναι παραπάνω από ικανή, καθιστώντας το Fiat Panda το πιο συμπαγές off-roader της αγοράς!

Ένα μεταχειρισμένο Fiat Panda θα το συναντήσεις με περίπου 7.200€.

Δες Επιλεγμένα Fiat

 

Volkswagen Polo (2009-2017)

Ποιότητα Κατασκευής
Ποικιλία κινητήρων
Επιδόσεις
-Κόστος συντήρησης
-Εσωτερικό

Το μικρότερο αδερφάκι του βασιλιά της κατηγορίας των Hatchbacks -Volkswagen Golf- δεν θα μπορούσε να αποτελεί κάτι λιγότερο. Για αυτό και το Volkswagen Polo αποτελεί μία διαχρονική επιλογή για κάποιον που αποζητάει ένα mini hatchback που να τα κάνει όλα.

Στιβαρό αλλά και ποιοτικό, το Polo συναντάται με ένα εύρος κινητήρων. Ξεκινώντας από 1.000 κυβικά και φτάνοντας μέχρι και τα 1.600 με τους διάσημους TDI κινητήρες. Οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε πολλά μοντέλα του Volkswagen Group και είναι γνωστοί για την αποδοτικότητά τους.

Ένα μεταχειρισμένο Volkswagen Polo μπορεί να συναντήσει κανείς με μία μέση τιμή τα 8.800€.

Δες Αξιόπιστα Volkswagen Polo

 

Hyundai i10 (2012-σήμερα)

Αξιοπιστία
Ευκολία
Ποιότητα κύλισης
Επιδόσεις
Χώροι

Λίγες εταιρείες μπορούν να υπερηφανευτούν για την εξέλιξη και τα αλματώδη βήματα που έχουν καταφέρει, και η Hyundai είναι σίγουρα μία από αυτές. Συνώνυμο με την αξιοπιστία, το Hyundai i10 πρόκειται για αυτοκίνητο-ορισμό του value for money.

Με τη σειρά “i”, η Hyundai έχει πετύχει να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα της στον χώρο της αυτοκίνησης. Αξιοπιστία, άνεση, αλλά και σχέση απόδοσης-τιμής είναι μερικοί από τους τομείς που έχουν ταυτιστεί με την Κορεάτικη μάρκα. Και φυσικά εξαίρεση δεν αποτελεί το i10, το οποίο με τις μικρές διαστάσεις και τους κινητήρες του αποτελεί μία ιδανική καθημερινή επιλογή.

Με 1.000 κυβικά βενζίνης και με καταναλώσεις που θυμίζουν περισσότερο πετρέλαιο, το i10 αποτελεί μία από τις φθηνότερες αλλά και καλύτερες επιλογές στην κατηγορία της καθημερινής μετακίνησης.

Το Hyundai i10 είναι από τα πιο οικονομικά στην κατηγορία του, με την τιμή του ως μεταχειρισμένο να μην ξεπερνάει τα 7.500€.

Δες Πιστοποιημένα Hyundai i10

 

Suzuki Swift (2010-2017)

Τιμή
Οδική συμπεριφορά
Κατανάλωση
Ποιότητα υλικών
Εσωτερικό

Άλλη μία τίμια και αξιόπιστη επιλογή από Ασία μεριά, αυτή τη φορά από την Ιαπωνία και τη Suzuki. Το Swift πολλοί πιστεύουν ότι αποτελεί ένα μακρινό ξαδερφάκι του Yaris αλλά πέφτουν δραματικά έξω.

Το ιαπωνικό μικρό, έχει μία από τις καλύτερες οδικές συμπεριφορές της κατηγορίας, ενώ δεν υστερεί και σε επιδόσεις. Τόσο οι βενζινοκίνητες όσο και οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των 1.200 κυβικών χαρίζουν στο Swift άνεση και οικονομία.

Ας μην ξεχνάμε, ότι το Swift διαθέτει και το οικονομικότερο γρήγορο μικρό της κατηγορίας. Το Swift Sport και τα 1.600 κυβικά, αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεσαι απαραίτητα υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες για να απολαύσεις την οδήγηση.

Το Suzuki Swift είναι από τις πιο value for money επιλογές, με ένα μέσο μεταχειρισμένο να κοστίζει περί τα 7.900€.

Δες Επιλεγμένα Suzuki Swift

 

Seat Ibiza (2008-2017)

Πρακτικό
Κιβώτιο ταχυτήτων
Ασφάλεια
Πλαστικά στο εσωτερικό
Αίσθηση τιμονιού

Και περνάμε σε ένα γνήσιο αδελφάκι, αυτή τη φορά από το Volkswagen Group. Το Seat Ibiza (μαζί με το Skoda Fabia) αποτελούν την πιο οικονομική επιλογή του group στην κατηγορία των mini hatchbacks.

Διαθέτουν τους κινητήρες και την γερμανική ποιότητα του VW Group χωρίς να υστερούν σε εμφάνιση και αξιοπιστία. Και όλα αυτά με τιμή αρκετά μικρότερη από τα αντίστοιχα Volkswagen και Audi.

Το Seat Ibiza αποτελεί μία ιδανική επιλογή για κάποιον που αποζητάει ένα σύγχρονο ποιοτικό αυτοκίνητο σε ένα οικονομικό πακέτο. Θα το συναντήσει κανείς με μία μέση τιμή των 7.600.

Δες Πιστοποιημένα Seat Ibiza

 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!