Τα SUV εδώ και παραπάνω από μια δεκαετία αποτελούν το νέο trend της αγοράς και οι λόγοι είναι προφανείς:

  • Προσφέρουν όλα τα πλεονεκτήματα ενός παραδοσιακού οικογενειακού αυτοκινήτου, δηλαδή την πρακτικότητα και τους άνετους χώρους
  • Συνδυάζονται με υπερυψωμένα αμαξώματα προσφέροντας καλύτερη ορατότητα, αυξημένο αίσθημα ασφάλειας
  • Υπάρχει η δυνατότητα τετρακίνησης
  • Διατίθενται με μικρούς και οικονομικούς κινητήρες

Σε αντίθεση με τις περασμένες δεκαετίες, τα SUV πλέον τα κάνουν όλα και (τις περισσότερες φορές) συμφέρουν! Γι’αυτο και όταν μιλάμε για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, αποτελούν την νο.1 επιλογή των πελατών της Spotawheel!

Αν θέλεις λοιπόν να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο οικογενειακό αλλά δεν θες να δώσεις μια περιουσία, τα παρακάτω είναι τα καλύτερα SUV που θα βρεις στην αγορά, με μάξιμουμ τιμή τις 15.000€!

Ποια είναι αυτά;

Ξεκινάμε!

Mitsubishi ASX (2011-2016)

Γιατί να επιλέξεις το ASX;

Το ιαπωνικό SUV αποτελεί ουσιαστικά ένα… μικρό Outlander με ευελιξία στην πόλη αλλά και off road ικανότητες. Έχει μοντέρνα σχεδίαση και άνετους χώρους, ενώ η σφραγίδα της Mitsubishi αποτελεί εγγύηση για την αξιοπιστία του.

Ποια έκδοση;

Παρόλο που το ASX διαθέτει πλούσια γκάμα κινητήρων και μάλιστα αρκετά προσιτή στις δικίνητες εκδόσεις, ξεχωρίζουμε τον 1.8 turbodiesel με 150ίππους και φυσικά σύστημα τετρακίνησης.

Πόσο “καίει”;

Το ASX 1.8 diesel είναι από τα κορυφαία SUV σε θέμα οικονομίας καυσίμου, καθώς χρειάζεται περίπου 5,6 λίτρα για κάθε 100 χλμ. που διανύει σε μεικτή διαδρομή εντός και εκτός πόλης.

Πόσο θα σου κοστίσει;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ένα μεταχειρισμένο Mitsubishi ASX 4×4 με κινητήρα 1.8 turbodiesel 150 ίππων θα το βρεις με μέση τιμή τα 15.000€, ενώ τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας που ζητάει είναι 277€.

Βρες Επιλεγμένα Mitsubishi ASX!

Suzuki SX4 S-Cross (2013-σήμερα)

Γιατί να επιλέξεις το SX4;

Εάν αναζητάς ένα Crossover με συμβατικές διαστάσεις και πολύ καλή οδική συμπεριφορά, το SX4 είναι αυτό που ψάχνεις.

Οι χώροι στο εσωτερικό του είναι περισσότεροι από ό,τι θα περίμενες, με το πορτ-μπαγκάζ του να μπορεί να χωρέσει περισσότερα από 430 λίτρα.

Το SX4 διατίθεται τόσο ως τετρακίνητο όσο και ως δικίνητο με την κίνηση να περνάει από τους εμπρός τροχούς.

Ποια έκδοση;

Αρχικά, το SX4 ξεκίνησε το 2013, ωστόσο το 2016 υποβλήθηκε σε ένα γενναίο Facelift που άλλαξε κατά πολύ την εμφάνισή του. Με μία πιο αγριεμένη όψη και περισσότερες δόσεις φρεσκάδας, το Facelift του 2016 έφερε μαζί του και αναβαθμισμένους κινητήρες.

Έτσι, η μέχρι πρότινος δημοφιλέστερη έκδοση του Suzuki ήταν αυτή με τον κινητήρα των 1.600 κυβικών. Το οποίο προσφερόταν τόσο ως βενζινοκίνητο, όσο και ως πετρελαιοκίνητο, που ήταν και το δημοφιλέστερο στην Ελλάδα.

Από το 2016 κι έπειτα, το SX4 S-Cross συναντάται με έναν 1.400αρη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης, ενώ υπάρχει η επιλογη τόσο για πετρέλαιο όσο και για υβριδικό. Σε αυτές τις εκδόσεις, όμως, το κόστος απόκτησης ανεβαίνει αισθητά.

Πόσο “καίει”;

Ο κινητήρας των 1.600 κυβικών θα “κάψει” 5.5 λίτρα στη βενζινοκίνητη έκδοση, ενώ στην πετρελαιοκίνητη η κατανάλωση θα περιοριστεί σε μόλις 4.2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα!

Πόσο θα σου κοστίσει;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ένα μεταχειρισμένο Suzuki SX4 προ Facelift θα το βρεις με μέση τιμή τις 14.300€.

Βρες Επιλεγμένα Suzuki SX4!

Mini Countryman (2010-2016)

Γιατί να επιλέξεις το Mini Countryman;

Το Mini Countryman αποτελεί την πιο “icon” και στυλάτη επιλογή σε αυτή την κατηγορία. Διαθέτει μία all time classic σχεδίαση, ενώ μπορεί να συνδυάσει εξαιρετικά τη μετακίνηση μέσα στην πόλη με τις εξορμήσεις στην εξοχή. Εξού και το όνομά του: Countryman.

Ποια έκδοση;

Από απλή πετρελαιοκίνητη έως τη σπορ έκδοση “S”, το Mini Countryman θα το συναντήσεις στις περισσότερες εκδόσεις του με κινητήρα 1.600 κυβικών. Μοναδική εξαίρεση ο πετρελαιοκινητήρας των 2.000 κυβικών ο οποίος είναι σπάνιος για τα ελληνικά δεδομένα, παρά την άπλετη ροπή και τις γρήγορες επιδόσεις που χαρίζει.

Το Countryman θα το συναντήσεις τόσο ως προσθιοκίνητο όσο και ως τετρακίνητο, με τη δεύτερη έκδοση να αποκαλείται “All 4” και να είναι πιο σπάνια. Οι χώροι του είναι ικανοποιητικοί, ενώ η ποιότητα κύλισης το κάνει να ξεχωρίζει σε κάθε βόλτα.

Πόσο “καίει”;

Ο κινητήρας των 1.600 κυβικών στην πετρελαιοκίνητη έκδοση θα κάψει 4.2 λίτρα κατά μέσο όρο. Κατανάλωση που μπορεί να εκτιναχθεί στη σπορ έκδοση “S”, και να φτάσει τα 6.1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Πόσο θα σου κοστίσει;

Το Mini Countryman μπαίνει οριακά στη λίστα, αφού ένα μεταχειρισμένο θα το βρεις με μία μέση τιμή των 15.100€.

Βρες Επιλεγμένα Mini Countryman!

Opel Mokka (2012-2020)

Γιατί να επιλέξεις το Opel Mokka;

Συνώνυμο με την πρακτικότητα και την ευκολία, το Opel Mokka συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την άνεση με τις ιδανικές διαστάσεις για την καθημερινή μετακίνηση. Εξωτερικά δεν ξεφεύγει σε μέγεθος, καθιστώντας το ιδανικό για την πόλη, ενώ οι χώροι δε λείπουν από το εσωτερικό του. Έτσι, θα νιώσεις την άνεση του τόσο κατά την οδήγηση όσο και σαν επιβάτης.

Παράλληλα, το πορτμπαγκάζ του των 357 λίτρων αποθηκευτικού χώρου είναι ικανό να χωρέσει τα περισσότερα από τα πράγματα που θα χρειαστείς στην καθημερινότητά σου.

Ποια έκδοση;

Το Opel Mokka είναι συνυφασμένο με την οικονομία καυσίμου και την αξιοπιστία, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του. Πιο συγκεκριμένα, θα το συναντήσεις με έναν πετρελαιοκινητήρα 1.600 ή 1.700 κυβικών, αναλόγως την έκδοση του. Παράλληλα, δε λείπει και η βενζινοκίνητη επιλογή, όπου συναντάται με έναν υπερτρεοφοδοτούμενο κινητήρα 1.400 κυβικών και απόδοσης 140 αλόγων.

Πόσο “καίει”;

Η πετρελαιοκίνητη έκδοση του Mokka, που είναι και η δημοφιλέστερη, φημίζεται για τις χαμηλές καταναλώσεις της αλλά και τις ικανοποιητικές επιδόσεις. Έτσι, στα 1.600 κυβικά θα χρειαστεί περίπου 4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ αυτό μπορεί να τα 4.7 λίτρα σε περίπτωση που επιλέξεις την τετρακίνητη έκδοση.

Πόσο θα σου κοστίσει;

Το Opel Mokka αποτελεί μία αρκετά καινούργια και φρέσκια πρόταση, με μία μέση τιμή για ένα μεταχειρισμένο να κυμαίνεται στις 14.440€.

Βρες Επιλεγμένα Opel Mokka!

Nissan Juke (2011-2016)

Γιατί να επιλέξεις το Juke;

Το συμπαγές crossover της Nissan είναι ίσως το πιο στιλάτο μικρό της κατηγορίας του. Με μεγάλη μάσκα και ιδιαίτερο μυώδες σχεδιασμό δε θυμίζει κανένα άλλο SUV. Διακρίνονται κουπέ χαρακτηριστικά, τόσο εξωτερικά όσο και στην οδήγηση, αφού το σπορ στοιχείο έχει τον πρώτο λόγο.

Ποια έκδοση;

Το Juke εφοδιάζεται με μικρής χωρητικότητας κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Εμείς ξεχωρίζουμε τον υπερτροφοδοτούμενο 1.5 diesel με απόδοση 110 ίππους. Θα προτιμήσουμε το προσθιοκίνητο Juke, καθώς η φιλοσοφία του ανήκει περισσότερο μέσα στην πόλη και λιγότερο εκτός αυτής.

Πόσο “καίει”;

Η εργοστασιακή μέτρηση για το Nissan Juke με πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1.500 κ.εκ. είναι άκρως εντυπωσιακή αφού σύμφωνα με αυτήν η κατανάλωση καυσίμου δεν ξεπερνά τα 5 λίτρα/100 χλμ.

Πόσο θα σου κοστίσει;

Η μέση τιμή πώλησης για το Juke 1.5 diesel με πλούσιο εξοπλισμό και ελεγμένο ιστορικό είναι 11.800€.

Βρες Επιλεγμένα Nissan Juke!

Mazda CX-7 (2006-2012)

Γιατί να επιλέξεις το Mazda CX-7;

Γιατί είναι ένα SUV…:

  1. που ξεφεύγει από τα τετριμμένα
  2. αντέχει σε off-road καταστάσεις
  3. τα κρατήματά του στο δρόμο θυμίζουν GTI και
  4. η αξιοπιστία του είναι… made in Japan.

Στο εσωτερικό του θα απολαύσεις την καλή εργονομία, τον πλούσιο εξοπλισμό που έχουν οι βασικές εκδόσεις, ενώ οι διαθέσιμοι χώροι του CX-7 είναι άφθονοι για να βολέψουν μια μεγάλη οικογένεια. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα Γερμανικά SUVs που κυριαρχούν στην κατηγορία. Ένα από τα καλύτερα SUV σε σχέση με το κόστος αγοράς!

Μάθε ποια είναι τα καλύτερα Value-for-Money αυτοκίνητα!

Ποια έκδοση;

Ο 2,3-λίτρων υπετροφοδοτούμενος κινητήρας που βρίσκεται κάτω από το καπό της βενζινοκίνητης έκδοσης είναι γεμάτος ροπή και δύναμη. Αυτός μάλιστα, είναι και η συνηθέστερη επιλογή στην αγορά των μεταχειρισμένων. Μην σε ξεγελά o αριθμός 2,3 στα κυβικά του, τα τέλη κυκλοφορίας του CX-7 είναι ισάξια ενός 2-λιτρου αυτοκινήτου.

Πόσο “καίει”;

Με τη βοήθεια του τούρμπο θα έχεις άπλετη δύναμη σε όλο το φάσμα του στροφόμετρου, αντίστοιχα όμως, θα έχεις και “τσιμπημένη” μέση κατανάλωση, της τάξης των 12-14 λίτρων/100 χλμ. Μην ξεχνάς ότι είναι ένα premium SUV, το οποίο κανονικά δεν βρίσκεται στην ίδια κλάση με τα υπόλοιπα της λίστας μας.

Πόσο θα σου κοστίσει;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ένα μεταχειρισμένο Mazda CX-7 με τον βενζινοκινητήρα 2.3-λίτρων, θα το βρεις με μέση τιμή τις 9.300€.

Βρες Επιλεγμένα Mazda!

Toyota RAV-4 (2006-2012)

Γιατί να επιλέξεις το RAV-4;

Το RAV-4 πρώτης γενιάς που παρουσιάστηκε το 1994 ήταν ο “πατέρας” όλων των SUVs, το μοντέλο που “ίδρυσε” την κατηγορία των Sport Utility Vehicles.

Προτίμησέ το για:

  • την τρομερή αξιοπιστία των κινητήρων του
  • την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση που εμπνέει εμπιστοσύνη
  • την πολύ πρακτική καμπίνα του.

Στο εσωτερικό του RAV-4 θα βρεις θήκες με μικρούς ή μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, ανθεκτικά στο χρόνο πλαστικά και συρόμενα καθίσματα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου. Η χωρητικότητα των 410 λίτρων στο πορτ-μπαγκάζ μπορεί να μην είναι κορυφαία αλλά είναι απολύτως εκμεταλλεύσιμη, λόγω της πρακτικότητας των πίσω καθισμάτων.

Ποια έκδοση;

Ο 2-λιτρος βενζινοκινητήρας τεχνολογίας Valvematic είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς έχει σχετικά χαμηλούς ρύπους, αποδεκτή κατανάλωση στα 10λίτρα/100χλμ και ευστροφία για να κινήσει σβέλτα το αμάξωμα των 1500 κιλών.

Ο συνδυασμός μάλιστα του ατμοσφαιρικού κινητήρα των 158 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο Multidrive S είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός!

Πόσο “καίει”;

Σε φυσιολογικές συνθήκες και με λίγη φειδώ στο γκάζι, θα δεις τη μέση κατανάλωση να πέφτει στα 9 λίτρα/100 χλμ. Καθόλου άσχημα για το 2-λιτρο RAV-4 των 1500 κιλών!

Πόσο θα σου κοστίσει;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ένα μεταχειρισμένο Toyota RAV-4 με 2-λιτρο κινητήρα βενζίνης θα το βρεις με μέση τιμή τις 8.200€.

Βρες Επιλεγμένα Toyota!

Honda CR-V (2007-2011)

Γιατί να επιλέξεις το CR-V;

Με “αλεξίσφαιρους” κινητήρες, δυνατότητα τετρακίνησης και πλούσιο βασικό εξοπλισμό, το CR-V είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές SUV που έχεις να σκεφτείς.

Το εσωτερικό του θυμίζει πολυμορφικό αυτοκίνητο καθώς υπάρχουν άφθονοι χώροι για να βολέψουν κάθε είδους σωματότυπο, ρυθμιζόμενα πίσω καθίσματα για βέλτιστη πρακτικότητα, αποθηκευτικές θήκες για μικροαντικείμενα και 555 λίτρα στο χώρο αποσκευών για να χωρέσουν όλες οι αποσκευές μιας 4-μελούς οικογένειας.

Η θέση οδήγησης του CR-V είναι τοποθετημένη ψηλά, ωστόσο την τέλεια ορατότητα εμποδίζουν οι πίσω κολόνες του αυτοκινήτου. Η ποιότητα των πλαστικών στην καμπίνα δεν είναι η καλύτερη, παρόλα αυτά υπάρχει καλή συναρμογή με ανθεκτικά υλικά.

Ποια έκδοση;

Στην αγορά των μεταχειρισμένων, το CR-V θα το βρεις κυρίως στη βενζινοκίνητη έκδοση των 2.000 κ.εκ με τους 150 ίππους. Διατίθεται σε αυτόματες ή χειροκίνητες εκδόσεις, με την τετρακίνηση standard στον εξοπλισμό του.

Πόσο “καίει”;

Σε φυσιολογικές συνθήκες και με λίγη φειδώ στο γκάζι, θα δεις τη μέση κατανάλωση να πέφτει στα 10 λίτρα/100 χλμ. Καθόλου άσχημα για το τετρακίνητο CR-V των 1500 κιλών!

Πόσο θα σου κοστίσει;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ένα μεταχειρισμένο Honda CR-V με 2-λιτρο κινητήρα βενζίνης θα το βρεις με μέση τιμή τις 8.500€.

Βρες Επιλεγμένα Honda CR-V!

Subaru Forester (2008-2013)

Γιατί να επιλέξεις το Forester;

Αν είσαι λάτρης της φύσης και της περιπέτειας, θα το λατρέψεις!

Το Forester είναι ένα σκληροτράχηλο και ικανό SUV, ποιοτικά αναβαθμισμένο σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, πρακτικό για την καθημερινή χρήση και αποδοτικό όσον αφορά τους κινητήρες του.

Στο εσωτερικό του οι χώροι είναι επαρκείς, το πορτ-μπαγκάζ “χωράει” 450 λίτρα και η ποιότητα υλικών είναι αισθητά αναβαθμισμένη.

Εξαιτίας κακών κριτικών, η Subaru βελτίωσε και τη λειτουργία της ανάρτησης, η οποία πλέον έχει γίνει πιο ραφιναρισμένη με αποτέλεσμα να απορροφά καλύτερα τις ανωμαλίες του εδάφους. Η εξέλιξη αυτή μάλιστα, έφερε και αλλαγές στην απόκριση του τιμονιού και στη βελτίωση της κύλισης μετατρέποντας το Forester σε ένα ολοκληρωμένο και ώριμο SUV.

Ποια έκδοση;

Ο ατμοσφαιρικός 2-λιτρος boxer κινητήρας με τους 150 ίππους παραμένει μια εξαιρετική επιλογή! Μάλιστα, από το 2011, ο συγκεκριμένος κινητήρας απέκτησε “πράσινες” προδιαγραφές, η οικονομία καυσίμου βελτιώθηκε κατά 10% και οι εκπομπές ρύπων μειώθηκαν, από 198 γρ. στα 173 γρ. Το τελευταίο μεταφράζεται σε 22,3% μείωση στα τέλη κυκλοφορίας!

Πόσο “καίει”;

Ο κινητήρας που προτείνουμε, όταν οδηγείται σε φυσιολογικούς ρυθμούς πετυχαίνει μέση κατανάλωση κοντά στα 7,5 λίτρα/100χλμ, τιμή ικανοποιητική για ένα SUV με χαρακτηριστικά σαν του Forester!

Πόσο θα σου κοστίσει;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ένα μεταχειρισμένο Subaru Forester θα το βρεις με μέση τιμή τις 10.790€.

Peugeot 2008 (2013-2016)

Γιατί να επιλέξεις το 2008;

Για τη στιλάτη καμπίνα του, τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την ακαταμάχητη οικονομία καυσίμου. Αν επιλέξεις δε την diesel έκδοση με τον 1.6-λίτρων e-HDi κινητήρα, τότε θα καταλάβεις στην πράξη γιατί το Peugeot 2008 θεωρείται μια από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV!

Οι χώροι στο εσωτερικό είναι ικανοποιητικοί αλλά περιορισμένοι. Το 2008 δεν είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο, αντιθέτως στην πραγματικότητα είναι ένα διογκωμένο Peugeot 208. Το πορτ μπαγκάζ με τα 351 λίτρα θα χωρέσει άνετα τις καθημερινές σου αποσκευές, σε ένα ταξίδι όμως ίσως σε περιορίσει.

Ποια έκδοση;

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο diesel κινητήρας 1.6 e-HDi είναι από τις καλύτερες επιλογές καθώς προσφέρει ζωηρές επιδόσεις (116 άλογα – 270 Nm ροπής) και φοβερή οικονομία καυσίμου.

Πόσο “καίει”;

Ελάχιστα. Η μέση κατανάλωση του diesel 1600άρη κινητήρα, σύμφωνα με την Peugeot, περιορίζεται στα 4 λίτρα/100 χλμ.

Πόσο θα σου κοστίσει;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ένα μεταχειρισμένο Peugeot 2008 (2013-2016) θα το βρεις με μέση τιμή τις 12.700€.

Βρες Επιλεγμένα Peugeot 2008!

Renault Captur (2013-2017)

Γιατί να επιλέξεις το Captur;

Για το χαριτωμένο παρουσιαστικό, την ανταγωνιστική τιμή και το ευρύχωρο εσωτερικό συγκριτικά με τις μικρές του διαστάσεις.

Αν ψάχνεις για ένα μικρό SUV που να σε βολέψει στην πόλη αλλά και στις οικογενειακές σου υποχρεώσεις, το Captur είναι μια επιλογή που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου!

Ποια έκδοση;

Το Renault Captur βγαίνει σε βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Από αυτές, η καλύτερη επιλογή αποδεικνύεται ο 1200άρης κινητήρας βενζίνης απόδοσης 120 ίππων.

Αν διανύεις καθημερινά πολλά χιλιόμετρα και χρειάζεσαι περισσότερη οικονομία τότε σκέψου και την diesel εκδοχή με τον 1.5 DCi κινητήρα, είναι πιο οικονομικός σε σχέση με τον βενζινοκίνητο και σε βάθος χρόνου θα βγεις κερδισμένος. Αν όμως δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα, μείνε στη βενζινοκίνητη επιλογή. Ο diesel είναι πιο ακριβός στην αγορά και ελαφρώς θορυβώδης στη χρήση.

Πόσο “καίει”;

Η μέση κατανάλωση του 1200άρη κινητήρα βενζίνης, σύμφωνα με τη Renault, αγγίζει τα 5,5 λίτρα/100 χλμ. Όχι και άσχημα.

Πόσο θα σου κοστίσει;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ένα μεταχειρισμένο Renault Captur (2013-2017) θα το βρεις με μέση τιμή τις 13.100€.

Βρες Επιλεγμένα Renault Captur!

Nissan Qashqai (2010-2013)

Γιατί να επιλέξεις το Qashqai;

Για την πανοραμική θέση οδήγησης, την ωραία αίσθηση που έχει στο δρόμο, την άνετη καμπίνα και γενικά, τη σχέση αξίας-τιμής. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα SUVs της αγοράς!

Οι χώροι στο εσωτερικό είναι ικανοποιητικοί για τέσσερις ενηλίκες αν και στα πίσω καθίσματα οι ψηλοί θα νιώσουν περιορισμένοι πάνω από το κεφάλι τους. Το πορτ-μπαγκάζ των 430 λίτρων είναι απλά, ΟΚ για τις αποσκευές σας. Σε επίπεδο ποιότητας υλικών πάντως, είναι ότι καλύτερο έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια η Nissan. Στο μόνο που πάσχει είναι η συναρμογή, κυρίως στο κεντρικό σημείο της κονσόλας

Ένα πολύ εμπορικό ασφαλές SUV-Crossover το οποίο απέσπασε 5/5 αστέρια στο τεστ πρόσκρουσης της Euro NCAP!

Ποια έκδοση;

Το Qashqai+2 στην πετρελαιοκίνητη έκδοση με τον 1.5 dCi. Προσφέρει ζωηρότερες επιδόσεις από τον 1600άρη βενζίνης των 115 ίππων, ο κινητήρας είναι αξιόπιστος και οικονομικός και επιπλέον υπάρχουν και 2 έξτρα θέσεις, μετατρέποντας το Qashqai σε  7-θέσιο!

Πόσο “καίει”;

Όχι πολύ. Η μέση κατανάλωση του diesel 1500άρη κινητήρα, σύμφωνα με τη Nissan, αγγίζει τα 4,5 λίτρα/100 χλμ. Εμείς που το δοκιμάσαμε δεν ξεπεράσαμε τα 5,1 λίτρα/100 χλμ!

Διάβασε τον οδηγό αγοράς της Spotmechanic για το Nissan Qashqai!

Πόσο θα σου κοστίσει;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ένα μεταχειρισμένο Nissan Qashqai 1.5 dCi facelift (2010-2013) θα το βρεις με μέση τιμή τις 12.340€.

Βρες Επιλεγμένα Nissan Qashqai!

Volkswagen Tiguan (2007-2011)

Γιατί να επιλέξεις το Tiguan;

Αν και τα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η πρώτη γενιά έκανε την εμφάνισή της, το Tiguan παραμένει ένα ποιοτικό αυτοκίνητο που προσφέρει σχεδόν τα πάντα για αυτό που αντιπροσωπεύει. Ποια είναι τα πάντα;

Είναι άνετο για μια τετραμελή οικογένεια, έχει αποδοτικούς κινητήρες με χαμηλή μέση κατανάλωση, εξαιρετική οδική συμπεριφορά, πρακτικότητα και δυνατότητα τετρακίνησης.

Κινείται με την ίδια άνεση τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο, κάνοντας εσένα και τους επιβάτες του να νιώθουν απόλυτα ασφαλείς.

Το Tiguan δεν απέκτησε τυχαία τεράστια εμπορική επιτυχία!

Ποια έκδοση;

Εμείς θα επιλέγαμε την έκδοση με τον 1.4 TSI των 150 ίππων γιατί θεωρούμε ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη. Προσφέρει καλές επιδόσεις και λογική κατανάλωση, τετρακίνηση, καλό εξοπλισμό στη βασική έκδοση Trend, και το σημαντικότερο, χαμηλά πάγια έξοδα.

Αν θέλεις οπωσδήποτε ένα Tiguan με diesel κινητήρα, τότε ο 2-λιτρος TDI με τους 140 ίππους είναι η επιλογή σου.

Πόσο “καίει”;

Η μέση κατανάλωση του βενζινοκινητήρα που προτείνουμε, σύμφωνα με τη Volswagen, είναι 5,7 λίτρα/100χλμ. Σε πραγματικές συνθήκες, υπολόγισε γύρω στα 7,5 λίτρα/100 χλμ.

Διάβασε τον οδηγό αγοράς της Spotmehanic για το VW Tiguan!

Πόσο θα σου κοστίσει;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ένα μεταχειρισμένο VW Tiguan με 2-λιτρο κινητήρα βενζίνης θα το βρεις με μέση τιμή τις 11.270€.

Τip! Προσοχή με τα φθηνά αυτοκίνητα που παρουσιάζουν ως ευκαιρίες! Διάβασε τι πρέπει να προσέξεις σε αυτές τις περιπτώσεις εδώ.

Βρες Επιλεγμένα Volkswagen Tiguan!

 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου! Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.

Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Παρέχουμε δυνατότητα για Test Drive (είτε στο Car Showcenter στην Ανθούσα είτε κατευθείαν στην πόρτα σου) ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!

Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!