Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος για να δημιουργήσεις μια επιτυχημένη αγγελία. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι πού και πότε θα γίνει η φωτογράφιση, αλλά και ποια είναι τα σημεία που θα πρέπει να δώσεις έμφαση με το φακό σου! Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις λέει ένα κινέζικο γνωμικό…

Οι enthusiasts της Spotawheel σου προτείνουν 6 tips για την ημέρα της “φωτογράφισης”, τα οποία στην ουσία συνθέτουν τη συνταγή της επιτυχίας για να πουλήσεις πιο γρήγορα το αυτοκίνητο σου! Είναι απλό!

1. “Ρίξε” ένα καλό πλύσιμο!

car-wash

Το πρώτο βασικό βήμα είναι να πλύνεις το αυτοκίνητο. Σιγουρέψου ότι πριν τραβήξεις τις φωτογραφίες, θα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του. Καλό θα ήταν να απομακρύνεις οποιαδήποτε προσωπικά αντικείμενα ώστε να δώσεις έναν εκθεσιακό αέρα στο αυτοκίνητο! Το αποτέλεσμα θα σε συναρπάσει!

2. “Oι χρυσές ώρες”…

mx5_interior_edited

Η καλύτερη ώρα για να κάνεις μια εξωτερική φωτογράφιση είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Εκείνες τις ώρες ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά και έχει μια ζεστή λάμψη στις ακτίνες του, απαλλαγμένη από έντονες σκιές ή ζωηρές αντανακλάσεις.

Μια συννεφιασμένη ημέρα επίσης θα βοηθήσει στη φωτογράφιση, διαφορετικά αν πρόκειται να βγεις έξω “ντάλα μεσημέρι”, καλό θα ήταν να βρεις ένα μέρος σκιερό. Το Golden Hour Calculator θα σου πει με ακρίβεια τις “χρυσές ώρες” της περιοχής σου για να μπορείς να κάνεις μια τέλεια φωτογράφιση!

3. Η τοποθεσία κάνει τη διαφορά!

volvo

Το επόμενο και ίσως πιο απαιτητικό βήμα της φωτογράφισης είναι να βρεις το κατάλληλο φόντο της εικόνας. Το επίκεντρο θα πρέπει να είναι το αυτοκίνητο, γι’αυτό καλό θα ήταν να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να βρεις ένα ωραίο και ανοιχτό σημείο με πράσινο, θάλασσα ή τέλος πάντων, φύση.

Τα αυτοκίνητα, τα σπίτια και οι άνθρωποι μέσα σε μια φωτογραφία αποσπούν “το μάτι” του ενδιαφερόμενου και ως εκ τούτου o στόχος να βρεθεί το αμάξι σου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, δεν επιτυγχάνεται.

Μην διστάσεις να μετακινήσεις το αυτοκίνητο αν το φόντο ή ο φωτισμός σε μια συγκεκριμένη λήψη δεν είναι όπως στις υπόλοιπες φωτογραφίες.

4. Η θέση του σώματος για την τέλεια λήψη!

bmw1

Μην κάνεις το λάθος και στηθείς πολύ κοντά στο αυτοκίνητο γιατί μπορεί να παραμορφωθούν κάποια σημεία του και να φαίνεται στη φωτογραφία μεγαλύτερο από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Αντ’αυτού, κράτησε μια απόσταση τουλάχιστον 5 βήματα μακριά του και γονάτισε για να βρίσκεσαι στο ίδιο ύψος με τα φανάρια του. Αν χρειαστεί κάνε λίγο zoom για να το φέρεις πιο κοντά και να μειώσεις τα διαστήματα δεξιά και αριστερά του πλαισίου της εικόνας. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσεις στον ενδιαφερόμενο αγοραστή μια στοχευμένη παρουσίαση του αυτοκινήτου σου!

5. Τράβηξε πολλές φωτογραφίες

Υπάρχουν ορισμένα σημεία σε ένα αυτοκίνητο που δεν πρέπει να λείπουν από μια αγγελία! Ξεκινάμε!

Εξωτερικές λήψεις από όλες τις γωνίες

Δεν είναι πολλές. Είναι οι τέσσερις γωνίες του αυτοκινήτου, οι δύο πλαϊνές και οι δύο εμπρός και πίσω από αυτό. Οκτώ στο σύνολο!

bmw_back_left_ed

Ζάντες-λάστιχα

Καλό είναι εκτός από τις ζάντες, να φωτογραφίσεις και το πέλμα των ελαστικών για να βοηθήσεις τον αγοραστή να καταλάβει αν είναι φθαρμένα και πρέπει να αντικατασταθούν.

bmw_tire

Πορτ-μπαγκάζ

Κράτησε μια απόσταση από το πορτ-μπαγκάζ για να αναδείξεις το μέγεθός του. Αν πας πολύ κοντά, η αίσθηση του χώρου αποσκευών θα είναι ασαφής και η φωτογραφία σκοτεινή.

bmw_boot

Μηχανή

Η απόσταση επίσης παίζει ρόλο. Όταν φωτογραφίσεις τον κινητήρα, φρόντισε να φαίνεται λίγο και το πλαίσιο του αυτοκινήτου γύρω από αυτόν.

bmw_engine

Κάθισμα οδηγού/συνοδηγού

Είναι σημαντικό να δείξεις αν υπάρχουν λεκέδες ή φθορές στα καθίσματα των επιβατών. Το κάθισμα του οδηγού είναι αυτό που επιβαρύνεται περισσότερο από το καθημερινό “μπες-βγες”.

bmw_driver_seat

Κεντρική κονσόλα

Η λήψη της κεντρικής κονσόλας θα χρειαστεί να γίνει από τα πίσω καθίσματα, με απώτερο σκοπό το μεγαλύτερο δυνατό εύρος της εικόνας. Όσο περισσότερα φαίνονται, τόσο το καλύτερο!

bmw_console

Όργανα-οδόμετρο

Για καλύτερο αποτέλεσμα φρόντισε να έχεις αναμμένη τη μηχανή ώστε να φαίνονται οι τρέχουσες ενδείξεις των οργάνων και φυσικά, τα πραγματικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου.

bmw_odo

Details

Φωτογράφισε από κοντά κάποιες λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, όπως το λεβιέ των ταχυτήτων, την ηλιοροφή ή άλλα έξτρα που ανεβάζουν την αξία του.

bmw_gear_lever

6. Να είσαι πάντα ειλικρινής!

Αν το αυτοκίνητο έχει σημεία με γρατζουνιές, φθορές ή χτυπήματα, μην προσπαθήσεις να τα κρύψεις από το φακό. Αντιθέτως πρέπει να τα αναδείξεις, να τα φωτογραφίσεις από κοντινή και μακρινή απόσταση για να δείξεις στον αγοραστή το εύρος της “ζημιάς”! Αν ενδιαφέρεται θα έρθει να δει το αυτοκίνητο από κοντά, οπότε είναι προτιμότερο να του πεις ότι… “η γρατζουνιά υπάρχει και στις φωτογραφίες της αγγελίας μου”, παρά να πεις… “ουπς! Το ξέχασα αυτό το σημείο.”

Συνοψίζοντας

Στη Spotawheel σε βοηθάμε να δημιουργήσεις μια αγγελία που θα ξεχωρίζει για την ουσία της, τη λεπτομέρεια αλλά και την διαφάνεια που χρειάζεται ώστε να πουλήσεις το αυτοκίνητό σου εύκολα και χωρίς πολλά “παζάρια” και ανούσια ραντεβού!

 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!