Εάν το 2020 χαρακτηριζόταν… περίεργο, το 2021 αποτέλεσε τη χρονιά που επανέφερε μία κανονικότητα στη ζωή μας. Ειδικά από τα μέσα του χρόνου κι έπειτα. Τι κι αν το 2021 αποτελεί ήδη παρελθόν, στη Spotawheel συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία που θα μας κάνουν να το θυμόμαστε: πωλήσεις, ρεκόρ, βραβεία και όλοι οι αριθμοί με όλα όσα συνέβησαν το 2021 μέσα από τα μάτια της Spotawheel.

Ποια ήταν τα 5 αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις, τι καύσιμο επέλεξαν οι περισσότεροι, ποιες κατηγορίες αυτοκινήτων ήρθαν πρώτες σε προτίμηση, τι διαφορές παρατηρήθηκαν ανάλογα την εποχή και ποιο ήταν το πιο γρήγορο αλλά και το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε;

Δες το Infographic

5 Αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις

Το Ford Fiesta ανακηρύχθηκε ως ο βασιλιάς των αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2021. Το supermini είχε βρεθεί και πέρσι στην 5αδα των αυτοκινήτων, ωστόσο φέτος κατάφερε να εκθρονίσει τον περσινό πρωταθλητή, Yaris.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε το Toyota Yaris, το οποίο παραμένει και φέτος ψηλά διατηρώντας τη μεταπωλητική του αξία. Το ιαπωνικό supermini φημίζεται για την πρακτικότητα και αξιοπιστία του, ενώ οι πολλές επιλογές καυσίμου που διαθέτει το καθιστούν ικανό να καλύψει κάθε ανάγκη.

Το Nissan Qashqai αποτελεί το μοναδικό SUV σε μία 5αδα που κατακλύζεται από αυτοκίνητα πόλης – και όχι τυχαία. Το Qashqai αποτελεί ένα από τα πρώτα σε πωλήσεις SUV στη χώρα μας ως καινούργιο αλλά και ως μεταχειρισμένο.

Όλα τα παραπάνω μοντέλα μαζί με τα Renault Clio και Fiat 500 αποτελούσαν και την Τοπ 5αδα των αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις και του 2020 – με διαφορετική σειρά. Αυτό αποδεικνύει, πως τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν μία διαρκή ζήτηση στην αγορά. Ή αλλιώς, τα λεγόμενα και ως value for money.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μισά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν εντός του 2021 η ηλικία τους δεν ξεπερνούσε τα 5 χρόνια.

Πετρέλαιο, βενζίνη ή… ηλεκτρικά;

Στο αιώνιο δίλημμα πετρέλαιο ή βενζίνη οι καταναλωτές ψήφισαν διπλό, με την προτίμηση των βενζινοκίνητων να φτάνει το 61%. Αντίστοιχα, ως το προτιμότερο εναλλακτικό καύσιμο αναδείχθηκε το πετρέλαιο, με τα υβριδικά και το φυσικό αέριο να υπολείπονται.

Συντριπτική ήταν και η προτίμηση των χειροκίνητων αυτοκινήτων έναντι των αυτόματων. Άλλο ένα δίλημμα, που έδειξε να προτιμάει τον παραδοσιακό χειροκίνητο λεβιέ σε ποσοστό που φτάνει το 75%.

Κατηγορίες αυτοκινήτων & Εποχικές διαφορές

Τα αυτοκίνητα πόλης ξεχώρισαν και αποτέλεσαν την κατηγορία με την περισσότερη ζήτηση για τη χρονιά που μας πέρασε. Συγκεκριμένα, το 65% των πωλήσεων αφορούσε αυτοκίνητα πόλης, με τη μερίδα του λέοντος (46%) να πηγαίνει στα μικρά αυτοκίνητα.

Στη δεύτερη θέση στην προτίμηση του κόσμου έρχονται τα SUV. Η δημοφιλής κατηγορία που περιλαμβάνει από σκληροτραχιλα 4×4 οχήματα έως μικρότερα Crossover, κέρδισε κι άλλο έδαφος το 2021. Συγκεκριμένα, 1 στα 4 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ήταν SUV.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ζήτηση για SUV εκτινάχθηκε στο 30% κατά τη χειμερινή περίοδο. Γεγονός που αποδεικνύει την αύξηση της ζήτησης της συγκεκριμένης κατηγορίας στις άσχημες καιρικές συνθήκες. Αντίστοιχα, το καλοκαίρι 1 στα 2 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ήταν μικρά αυτοκίνητα και supermini.

Αυτοκινητιστικά Βραβεία

Το αυτοκίνητο που πουλήθηκε πιο γρήγορα το 2021 ήταν το Renault Kadjar. Το γαλλικό Crossover βρήκε τον επόμενό του ιδιοκτήτη μέσα σε μόλις λίγες ώρες αφότου ανέβηκε στο online showroom.

Το πιο σπορ αυτοκίνητο με τις καλύτερες επιδόσεις ήταν μία BMW M4. Το γερμανικό σπορ κουπέ διαθέτει 424 ίππους και αρκούν 4.1 δευτερόλεπτα για να πιάσει τα πρώτα 100 χιλιόμετρα/ώρα.

Η Land Rover αποτελεί συνώνυμο της πολυτέλειας και της ποιότητας και ο τίτλος του πιο πολυτελούς αυτοκινήτου πηγαίνει στο Land Rover Discovery. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο στην Full Extra έκδοσή του, ικανό να καλύψει τα πάντα: από εκτός δρόμου διαδρομές έως ταξίδια και άνετη μετακίνηση. Το ικανό SUV αφού δοκιμάστηκε με Test Drive κέρδισε την καρδιά της τυχερής ιδιοκτήτριας.

Το αυτοκίνητο με τις περισσότερες προβολές ήταν μία BMW 316i. Συγκεκριμένα, το γερμανικό sedan κατάφερε να μαγνητίσει τα βλέμματα χιλιάδων επισκεπτών και να βρει άμεσα και γρήγορα τον επόμενό του ιδιοκτήτη.

Ανθούσα Car Showcenter ή Online αγορά;

Το 2021 αποτέλεσε μία ιδιαίτερη χρονιά για τη Spotawheel, αφού στα μισά της χρονιά εγκαινίασε το πρώτο Car Showcenter μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στην Ανθούσα. Πρόκειται για τον απόλυτο προορισμό, όπου θα συναντήσεις αυτοκίνητα όλων των ειδών, μόλις 15 χιλιόμετρα από το κέντρο των Αθηνών.

Από το καλοκαίρι που άνοιξε τις πόρτες στο κοινό, το Showcenter στην Ανθούσα φιλοξένησε περισσότερους από 4.200 επισκέπτες.

Παράλληλα, οι Online αγορές γνώρισαν αλματώδη αύξηση. Αφού, 1 στους 4 επέλεξαν να αγοράσουν αυτοκίνητο εξολοκλήρου online. Και να επωφεληθούν από τις αντίστοιχες παροχές.

Τι διαβάστηκε περισσότερο;

Συνολικά, το site μας spotawheel.gr δέχτηκε περισσότερες από 11.000.000 επισκέψεις. Ιδιαίτερη αναγνώριση δέχτηκε και το Blog μας τη χρονιά που πέρασε. Συγκεκριμένα, περίπου μισό εκατομμύριο χρήστες (480.000) επισκέφτηκαν και διάβασαν το Blog μας.

Τα δημοφιλέστερα άρθρα αφορούσαν Buying Guides, κυρίως σχετικά με αυτοκίνητα πόλης και SUV. Τα 3 δημοφιλέστερα άρθρα για το 2021 ήταν τα εξής:

  1. Τα Καλύτερα SUVs από 20.000€ έως 30.000€
  2. Τα 10 Πιο Οικονομικά Μικρά της Αγοράς
  3. 15 Σκληροτράχηλα 4X4 από 5.000€ έως 12.000€

 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!

Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.

Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!