Αν η Volvo φημίζεται για ένα πράγμα αυτό είναι το υψηλό επίπεδο ασφάλειας με το οποίο εξοπλίζει τα αυτοκίνητά της.

Οι ζώνες ασφαλείας τριών σημείων, τα πλαστικοποιημένα παρμπρίζ και οι αερόσακοι στα προσκέφαλα των καθισμάτων ήταν μερικές από τις καινοτόμες “πατέντες” που η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία εισήγαγε στα αυτοκίνητά της. Μέσα σε αυτά, προσθέστε και το σπρέι που κυριολεκτικά, αν οδηγείτε ποδήλατο τη νύχτα μπορεί να σας σώσει τη ζωή…

Ο λόγος για το Lifepaint, το “εφόδιο” που κάθε ποδηλάτης θα πρέπει να κουβαλάει στο σακίδιο του. Μερικοί ψεκασμοί πριν τη βόλτα στο κράνος, τα ρούχα ή ακόμα και το ίδιο σας το ποδήλατο θα σας μετατρέψουν σε μια φωτινή “οντότητα” ώστε τα βράδια να είστε ορατοί από τους οδηγούς αυτοκινήτων.

Το Lifepaint είναι αόρατο την ημέρα, διαρκεί έως και μια εβδομάδα και “λειτουργεί” μόνο όταν οι προβολείς του αυτοκινήτου “πέσουν” πάνω στην ψεκασμένη επιφάνεια. Η σύστασή του, όπως λέει η Volvo, βασίζεται στο νερό.

Αν σας αρέσουν οι βόλτες με το ποδήλατο, το Lifepaint θεωρούμε ότι είναι ένα αξεσουάρ που αξίζει να έχετε μαζί σας, ειδικά όταν μιλάμε για τη μετακίνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε πόλεις αφιλόξενες για τους ποδηλάτες, όπως αυτές στη χώρας μας (δυστυχώς).

Η ασφάλεια είναι ένα ζήτημα που δεν επιδέχεται εκπτώσεις. Για τα μεταχειρισμένα Volvo είναι γνωστό ότι σε επίπεδα παθητικής ασφάλειας είναι κορυφαία. Με το Lifepaint φαίνεται ότι η γενικότερη ασφάλεια στους δρόμους είναι προτεραιότητα για την εταιρία!

Δείτε το σχετικό video με το Lifepaint:

 

Πηγή: www.volvocars.com