Όταν έχεις μαζί σου σκύλο-επιβάτη, πρέπει να τον μεταφέρεις με ασφάλεια και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση. Αυτό είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο.

Πριν επιλέξεις ένα αυτοκίνητο για να φιλοξενεί άνετα τον πιστό σου φίλο, πρέπει πρώτα να σκεφτείς κάποιες σημαντικές παραμέτρους:

  • Το ευρύχωρο και επίπεδο πορτ-μπαγκάζ, βολικό για να πηδήξει μέσα ή να βγει εξίσου εύκολα έξω
  • Οι αναδιπλούμενες πίσω θέσεις, ώστε να δημιουργήσεις μεγαλύτερη επιφάνεια για να καθίσει άνετα ο σκύλος χωρίς ωστόσο να λερώσει ή να γρατζουνίσει το “αφράτο” μέρος των καθισμάτων
  • Μια ευρύχωρη καμπίνα για να μπορεί ο μεγάλος σκύλος να νιώσει άνετα και να έχει τη δυνατότητα ακόμα και να τεντωθεί κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου ταξιδιού
  • Αποθηκευτικές θήκες γύρω από το χώρο αποσκευών ώστε να τακτοποιήσεις διάφορα απαραίτητα μικροπράγματα, όπως το λουρί του σκύλου, το μπαλάκι, τη βούρτσα του κλπ, χωρίς να περιφέρονται από εδώ και από εκεί
  • Κλιματισμό για τις πίσω θέσεις. Θα κρατήσει το σκύλο σου δροσερό και άνετο όταν έξω έχει καύσωνα.
  • Η ηλιοροφή θα παρέχει φρέσκο αέρα και άπλετο φως στην καμπίνα του αυτοκινήτου, χωρίς να χρειαστεί ο σκύλος να βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο, όπως συμβαίνει συνήθως
  • Αποθηκευτικός χώρος κάτω από το πορτ-μπαγκάζ ή τα καθίσματα του αυτοκινήτου ώστε να “κρύψεις” τις αποσκευές του αγαπημένου σου σκύλου (παιχνίδια, τροφή, μπολ κλπ) και να μην πιάνουν πολύτιμο χώρο.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά σίγουρα θα ενισχύσουν την άνεση και τη βολή του σκύλου σου. Και επιπλέον θα κάνουν και τη μετακίνησή του πιο ασφαλή. Κάτι που πρέπει να είναι η προτεραιότητά σου όταν μιλάμε για τον τετράποδο φίλο σου.

Η εύκολη λύση είναι τα μεγάλα SUV ή τα μεγάλα πολυμορφικά που μπορούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν όλες τις ανάγκες υψηλής χωρητικότητας!

Παρόλα αυτά συγκεντρώσαμε 15 αυτοκίνητα που χαρακτηρίζονται για την πρακτικότητά τους, τους άνετους χώρους και τον pet-friendly χαρακτήρα τους αλλά ταυτόχρονα δεν ανήκουν στην κατηγορία των πολύ μεγάλων αυτοκινήτων!

Ξεκινάμε!

Volvo V60

Το V60 προσφέρει ένα ευρύχωρο πορτ μπαγκάζ (430 λίτρα), άφθονους αποθηκευτικούς χώρους, έλεγχο κλιματισμού στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και μια από τις ασφαλέστερες καμπίνες που θα βρεις στην αγορά.

Αν η ασφάλεια των επιβατών (δίποδων και μη) είναι η Nο.1 προτεραιότητα για εσένα, τότε το Volvo V60 είναι η καλύτερη επιλογή που έχεις να κάνεις.

Το station wagon αμάξωμα σε συνδυασμό με την κορυφαία ασφάλεια και ποιότητα του αυτοκινήτου, μπορεί να σου “λύσει” τα χέρια για πολλά χρόνια…

Volkswagen Tiguan

Το Volkswagen Tiguan πήρε το όνομά του από το συνδυασμό των λέξεων, “tiger” και “iguana”, άρα θεωρητικά, είναι αυτοκίνητο pet-friendly.

Στην πράξη, το Tiguan αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τη μεταφορά του τριχωτού σου φίλου καθώς διαθέτει άφθονο χώρο στο εσωτερικό, μεγάλο πορτ μπαγκάζ και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα για να βολέψει το κορμί του ακόμα και ένας Μολοσσός.

Στον έξτρα εξοπλισμό, θα βρεις και διαχωριστικό σκύλων, ένα εξάρτημα που το τοποθετείς ανάμεσα στην καμπίνα και το χώρο αποσκευών, με αποτέλεσμα να έχεις τον πλήρη έλεγχο του σκύλου χωρίς όμως να σε αποσπάει από την οδήγηση.

Nissan Juke

Το μικρό crossover της Nissan είναι ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει με έναν εξαιρετικό τρόπο τα χαρίσματα των hatchbacks, τη γοητεία των coupé και την πρακτικότητα των μεγάλων SUV.

Το χαμηλό του ύψος σε σχέση με τα “καθαρόαιμα” SUV, βοηθάει τον σκύλο (ιδιαίτερα αν είναι μεγάλος σε ηλικία) να μπαίνει και να βγαίνει με άνεση από το χώρο αποσκευών χωρίς δράματα.

Η αρμονική συνύπαρξη χώρων, πρακτικότητας αλλά και του συμπαγούς μεγέθους του Nissan Juke, το κάνει ιδανική επιλογή για μικρούς και μεσαίους σε μέγεθος σκύλους!

Jeep Renegade

Αν ψάχνεις για ένα compact crossover που να μπορεί να κινηθεί με ευκολία εντός αλλά και εκτός δρόμου και φυσικά να είναι ικανό να φιλοξενήσει με άνεση το σκύλο σου, το Jeep Renegade είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ο λόγος βρίσκεται στο τετραγωνισμένο σχήμα του το οποίο προσφέρει αρκετό “αέρα” πάνω από τα κεφάλια των επιβατών αλλά και του σκύλου. Καθώς και εύκολη πρόσβαση από την μεγάλη, 5η πόρτα του πορτ μπαγκάζ.

Επιλέξαμε επίσης το Renegade για τον αποσπώμενο πάτωμα στο χώρο αποσκευών. Ο οποίος επιτρέπει να αποθηκεύσεις τα πράγματα του σκύλου χωρίς να πιάνουν πολύτιμο χώρο.

Τέλος, ο περιπετειώδης χαρακτήρας του Renegade και η έμφυτη ικανότητά του να κινείται άνετα σε όλων των ειδών τις επιφάνειες, είναι ιδανικός για να απολαύσεις ποιοτικό χρόνο στη φύση μαζί με τον πιστό σου σκύλο!

Audi A4 Allroad

To Audi Α4 Allroad είναι ένα υπερυψωμένο station wagon το οποίο προσφέρει άνεση και χρηστικότητα που σίγουρα θα βοηθήσει τη μετακίνηση με το σκύλο. Πάρε για παράδειγμα το μεγάλο χώρο αποσκευών (480 λίτρα), το επίπεδο πάτωμα που θα διευκολύνει την πρόσβαση του τετράποδου, καθώς και το ευρύχωρο εσωτερικό σε περίπτωση που προτιμάς να βάλεις το σκύλο στα πίσω καθίσματα.

Το περιβάλλον του Audi Α4 Allroad θα αρέσει και στο… ανθρώπινο είδος καθώς πρόκειται για μια ποιοτική κατασκευή, άνετη και ικανή να σε μεταφέρει σε όποιο μέρος επιλέξεις με ασφάλεια.

Πλούσιο εξοπλιστικά, το Allroad στη βασική έκδοση διαθέτει πανοραμική οροφή, xenon φώτα και το MMI infotainment σύστημα της Audi. Το μόνο μειονέκτημα του είναι η τιμή…

Dacia Duster

Ένα ευρύχωρο, οικογενειακό SUV που ανακηρύχτηκε ως Οικογενειακό Αυτοκίνητο SUV 2019 στα βραβεία What Car’s of the Year!

Με επιλογή από τρεις βενζινοκινητήρες, έναν κινητήρα πετρελαίου και προαιρετικά σε δίτροχο ή τετράχρονο.

Η έκδοση με την 4κίνηση παρέχει επιπλέον πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες και είναι ιδανική για χρήση εκτός δρόμου, ειδικά αν στο σκύλο σου αρέσουν οι βουτιές μέσα στη λάσπη.

Διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό και cruise control. To Dacia Duster είναι ένα αυτοκίνητο που θα σε πάει παντού και με οικονομική τιμή.

Fiat Qubo 1.4 8v Lounge

Ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει αμέσως λόγω του σχεδιασμού του σε σχήμα κύβου, από όπου βγαίνει και το όνομά του. Μοιάζει μικρό αλλά είναι τρομερά ευρύχωρο.

Το Qubo προσφέρει άνετη οδήγηση, είτε επιλέξεις τον κινητήρα βενζίνης 1.4 λίτρων, είτε τον κινητήρα πετρελαίου 1.3 λίτρων.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν διαθέτει πατάκια, έτσι ώστε να μην ανησυχείς ότι ο σκύλος σου μπορεί να λερώσει δεξιά και αριστερά, ενώ τα καθίσματα προσφέρουν πολύ καλή υποστήριξη.

Το Fiat Qubo διαθέτει υψηλή θέση οδήγησης, απλό και εύχρηστο καντράν και εργονομικό τιμόνι. Η ορατότητα από τη θέση του οδηγού είναι πάρα πολύ καλή.

Γενικά είναι ένα μοντέλο που είναι ο ορισμός της απλότητας και ταιριάζει σε κάθε ανάγκη!

Nissan Qashqai

Γνωστό και μη εξαιρετέο. Το Nissan Qashqai είναι ένας ολοκληρωμένος πρωταγωνιστής, με πολλές ανέσεις για τους επιβάτες του, δίποδους και τετράποδους.

Το Qashqai είναι ιδανικό για μεγάλα και άνετα ταξίδια, καθώς ο χώρος της καμπίνας είναι εντυπωσιακός.

Τα πίσω καθίσματα διπλώνουν προς τα κάτω και δημιουργούν έως και 1.598 λίτρα χώρου. Υπεραρκετά για τις αποσκευές και τα παιχνίδια του αγαπημένου σου κατοικίδιου. Ειδικά το αναβαθμισμένο Tekna+ περιλαμβάνει και θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, καθώς επίσης και πανοραμική ηλιοροφή.

Skoda Superb Estate

Με την ευρύχωρη, ψηλή οροφή, το Skoda Superb Estate είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ο σκύλος σου διακρίνεται για το μεγάλο μέγεθός του.

Διατίθεται με κινητήρα ντίζελ και βενζίνης. Όλα τα μοντέλα προσφέρονται και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η 4κίνηση είναι προαιρετική στις εκδόσεις ντίζελ, αλλά στάνταρ στον κορυφαίο βενζινοκινητήρα.

Διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό όπως bluetooth, κλιματισμό, ραδιόφωνο DAB, σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 6,5 ιντσών. Καθώς επίσης και σύστημα που επικοινωνεί αυτόματα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.

Nissan X Trail

Το X-Trail της Nissan εντυπωσιάζει με τον σχεδιασμό του αλλά και με την ικανότητά του εκτός δρόμου. Είναι τέλεια πρόταση για όποιον αγαπάει τις βόλτες στην ύπαιθρο παρέα με τον σκύλο του. Διατίθεται σε οικονομικό κινητήρα ντίζελ 1.7L και σε βενζινοκινητήρα 1.3L με 158bhp.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι καμιά έκδοση δεν διαθέτει κίνηση και στους 4 τροχούς. Το εσωτερικό του έχει επτά θέσεις και 445 λίτρα χωρητικότητα που αυξάνεται σε 553 λίτρα αν διπλωθεί η τρίτη σειρά καθισμάτων.

Όλα τα μοντέλα διαθέτουν bluetooth, cruise control, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και ηλεκτρικά παράθυρα. Το Nissan X-Trail έλαβε βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων από το Euro NCAP.

Ford S Max

Ευρυχωρία, πρακτικότητα, ευελιξία και μια άνετη, χαλαρή οδηγική εμπειρία χωράνε εύκολα στο Ford S Max, ένα από τα καλύτερα 7θέσια MPV στην αγορά.

Το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου είναι εκπληκτικό, τα καθίσματα είναι άνετα και η ορατότητα από τις καλύτερες. Για να προσφέρει σε όλους το πιο άνετο ταξίδι, όσο μακρινό και αν είναι.

Διατίθεται σε ποικιλία κινητήρων, αλλά η έκδοση των 2.0L EcoBlue 150 σίγουρα είναι εκείνη που ξεχωρίζει.

Και τα πέντε αυτόνομα καθίσματα διπλώνουν δημιουργώντας έναν τεράστιο χώρο 2000 λίτρων. Που χωράει όλες τις προσδοκίες, ακόμα και για όσους έχουν μια ολόκληρη οικογένεια μόνο με σκύλους.

Jaguar F-Pace

Ανεβαίνοντας σε χρηματική αξία συναντάμε την Jaguar F-PACE. Το SUV με το DNA ενός σπορ αυτοκινήτου. Η διόγκωση στο καπό και η γραμμωμένη ουρά την κάνουν να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά.

Η F-PACE έχει χωρητικότητα 650 λίτρων. Η σειρά κινητήρων της Jaguar F-PACE, με το νέο υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα βενζίνης 5.0 λίτρων και την ανάλαφρη αρχιτεκτονική αλουμινίου παρέχουν εκλεπτυσμένη λειτουργία, αποτελεσματικότητα και συναρπαστικές επιδόσεις.

Η Jaguar F-PACE διαθέτει εξελιγμένη τεχνολογία, όπως το σύστημα Head-up Display και το ενεργό κλειδί (Activity Key), καθώς και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που θα κάνουν κάθε διαδρομή πιο εύκολη και πιο ξεκούραστη.

Επιπλέον περιλαμβάνει προηγμένο σύστημα πολυμέσων InControl, το Touch Pro, το οποίο εξασφαλίζει ότι παραμένετε συνδεδεμένοι με τον έξω κόσμο. Το F-PACE πέτυχε αξιολόγηση πέντε αστέρων στο Euro NCAP.

Volvo XC90

Το Volvo XC90 συνδυάζει την ισχύ με τη βιωσιμότητα. Τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης περιλαμβάνουν ήπιες υβριδικές μονάδες και εκδόσεις Τ8 Twin Engine που κινούνται με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το XC90 είναι διαθέσιμο και με επτά θέσεις. Σε όλες τις εκδόσεις κάθε κάθισμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει άνεση και πολυτελή αίσθηση.

Η καμπίνα του XC90 σχεδιάστηκε για να κάνει τη ζωή τη δική σου αλλά και του σκύλου σου ευκολότερη. Εκτός από τον άπλετο χώρο για τους επιβάτες, υπάρχει και ένα ευέλικτο «διαμέρισμα» αποσκευών με χωρητικότητα έως και 1.868 λίτρα.

Η κομψότητα και η σιγουριά που χαρακτηρίζουν τη σκανδιναβική σχεδιαστική αντίληψη χαρίζουν στο Volvo XC90 ένα εκλεπτυσμένο και δυναμικό παρουσιαστικό.

Για τον εξοπλισμό τι να πούμε; Volvo είναι, τα έχει όλα!

Mercedes E Class Estate

Το Mercedes E-Class Estate είναι ευχάριστο για όλους. Ειδικά ο σκύλος σου θα αγαπήσει το τεράστιο άνοιγμα της πόρτας και το χαμηλό δάπεδο. Τα άλματα θα είναι πιο εύκολα από ποτέ!

Η ευρυχωρία είναι χαρακτηριστικά μεγάλη και φυσικά η πολυτέλεια υψηλής ποιότητας. Για Mercedes μιλάμε εξάλλου.

Όλα τα μοντέλα E-Class είναι χαλαρωτικά στην οδήγηση και διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στάνταρ. Συνιστούμε το E 220 με ένα νέο πετρελαιοκινητήρα 2.0L, που αποδίδει 194hp.

Επιπλέον με το πακέτο ενεργών καθισμάτων πολλαπλού περιγράμματος προσφέρει εκπληκτική άνεση. Καθώς βελτιώνει τη θέση του καθίσματος μέσω των ενσωματωμένων μαξιλαριών αέρα. Και αν ο σκύλος σου είναι και λίγο… καλομαθημένος, διατίθεται και προαιρετικό σύστημα μασάζ με 8 προγράμματα.

Γιατί στη Spotawheel σημασία έχει και η παραμικρή λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην οδηγική σας απόλαυση, ειδικά σε ένα μεγάλο ταξίδι!

Land Rover Discovery

Εκλεπτυσμένο, κομψό και αρκετά πρακτικό, το Land Rover Discovery διαθέτει 922 λίτρα χώρου με τα καθίσματα διπλωμένα. Όχι και άσχημα ε;

Με τα καθίσματα στη θέση τους, το Discovery μπορεί να φιλοξενήσει επτά επιβάτες, κάνοντάς το ιδανικό για μεγάλες και αποφασισμένες να περάσουν καλά, παρέες.

Δυνατό του σημείο είναι η δύναμή του στο να ρυμουλκεί οτιδήποτε και αν θέλεις.

Η καμπίνα του Land Rover Discovery συνδυάζει την πολυτέλεια με την πρακτικότητα. Μιας και έχει ενσωματωμένες καρέκλες μασάζ, κλιματισμό τεσσάρων ζωνών αλλά και κάτι ακόμα που δεν έχουν και πολλά: ένα υπέροχο, ειδικό χώρο για την ψύξη των ποτών/αναψυκτικών.

Διαθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi, οθόνη head-up, οθόνες ψυχαγωγίας πίσω καθισμάτων, κάμερες surround αλλά και πολλά ακόμα που θα σας ενθουσιάσουν.

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Παράλληλα, για μέγιστη ευελιξία σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών και αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!