Θέλεις τη δύναμη ενός SUV, την άνεση σε μακρινά ταξίδια και ταυτόχρονα την εύκολη μετακίνηση στη πόλη; Τότε το Volkswagen Tiguan θα μπορούσε να είναι το αυτοκίνητο που ψάχνεις.

Σε αυτό το άρθρο θα σου δείξουμε σε ποιο βαθμό το Tiguan είναι ευέλικτο αλλά και σταθερό στην οδήγηση. Είναι δύο διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά το μοντέλο αποδεικνύεται πολύ καλή επιλογή και στα δύο.. μιας και συμπεριφέρεται άριστα στο δρόμο και αντιδρά καλά στις διάφορες συνθήκες οδήγησης.

Σε ποιους απευθύνεται το Volkswagen Tiguan;

Το Volkswagen Tiguan είναι ένα crossover που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός SUV με αυτά ενός αυτοκινήτου πόλης. Ενώ άλλα compact SUV είναι ιδανικά μόνο για χρήση από οικογένειες, αυτό το Volkswagen ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή ποιότητα κατασκευής, το υπερσύγχρονο εσωτερικό και την άριστη οδική συμπεριφορά. Το Tiguan σίγουρα καλύπτει τις ανάγκες των οδηγών με παρόμοιο τρόπο όπως ένα Honda CR-V, αν και δεν είναι τόσο πολυτελές όσο ένα Audi Q5. Από αυτή την άποψη όμως, το Tiguan έχει το πλεονέκτημα της προσιτής τιμής.

Το compact SUV της Volkswagen παραμένει ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, ωστόσο είναι κατάλληλο και για διαδρομές μέσα στην πόλη (καθημερινή μετακίνηση στο σχολείο και τη δουλειά) αλλά και για εξορμήσεις εκτός.

Παράλληλα, μπορεί να είναι ένα ιδανικό επαγγελματικό αυτοκίνητο για μεγάλες αποστάσεις και μετακινήσεις εκτός δρόμου. Η σχεδίασή του είναι εμπνευσμένη από το μεγαλύτερο SUV, το Touareg, καθώς και από το hatchback μοντέλο Golf. Η ευκολία στην οδήγηση και η σταθερότητα είναι χαρακτηριστικά που του προσδίδουν ευελιξία στη χρήση.

Πώς είναι το Tiguan όταν το οδηγείς;

Η εμπειρία στο κάθισμα του οδηγού είναι ευχάριστη. Το κάθισμα και το τιμόνι έχουν πολλές δυνατότητες ρύθμισης τόσο για το ύψος όσο και για την απόσταση, γεγονός που διευκολύνει την εύρεση μιας ιδανικής θέσης οδήγησης. Θα έχεις πανοραμική θέα στο δρόμο, άρα και καλή ορατότητα, που αντισταθμίζει την δυσκολία με τους μικρούς εξωτερικούς καθρέπτες και τα τυφλά σημεία. Η διάταξη των χειριστηρίων είναι επίσης εξαιρετική ενώ είναι εύχρηστα εν κινήσει.

Κινητήρες Volkswagen Tiguan

Από το λανσάρισμά του στη αγορά μέχρι και σήμερα, το Volkswagen Tiguan έχει προβεί σε μια σειρά βελτιώσεων και προσαρμογών με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών και στόχο την αύξηση της αξιοπιστίας.

Ένας κινητήρας 1,4 λίτρων συνήθως είναι μικρός και θα ήταν ακατάλληλος για ένα αυτοκίνητο του μεγέθους του Tiguan. Ωστόσο, ο TSI 1,4 λίτρων είναι ένας ισχυρός κινητήρας που παράγει 150 ίππους, ενώ οι εκπομπές CO2 μειώνονται στα 156 γρ/χλμ.

Επίσης, υπάρχει ο κινητήρας 2.0 TSI με 170 ίππους, αλλά ο πιο ισχυρός είναι ο 2.0 TSI με 200 ίππους (είναι ο ίδιος κινητήρας που χρησιμοποιήθηκε στο Golf GTI του 2005) και διατίθεται σε εκδόσεις Sport ή R Line.

Σημαντικές διαφορές καταγράφουν οι πετρελαιοκινητήρες, με υψηλότερες επιδόσεις στην περίπτωση του Tiguan. Ο 2.0 TDI διατίθεται με 140 ή 170 ίππους.

Ασφάλεια και αξιοπιστία

Όσον αφορά την ασφάλεια, με το Volkswagen Tiguan δεν έχεις λόγο να ανησυχείς. Το SUV έλαβε κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων στο Euro NCAP (πολύ καλή βαθμολογία για ένα compact SUV) και βαθμολογία τέσσερα στα πέντε για την προστασία ανηλίκων. Ο βασικός εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει μπροστινούς αερόσακους, πλευρικούς αερόσακους, ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας και ABS με ηλεκτρονική κατανομή δύναμης πέδησης.

Το Volkswagen Tiguan είναι ένα compact SUV που χαίρει σταθερής φήμης σε αξιοπιστία. Με κομψό σχεδιασμό, προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και ανθεκτικό κινητήρα, είναι μια ελκυστική επιλογή για όσους θέλουν ένα αξιόπιστο όχημα σε αυτή την κατηγορία.

Δες αξιόπιστα Volkswagen Tiguan

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Παράλληλα, για μέγιστη ευελιξία σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών και αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!