Από το 2016 που πρωτοσυστήθηκε το Netflix στην ελληνική αγορά και πραγματικότητα, έμελλε να αλλάξει τις συνήθειες χιλιάδων Ελλήνων και να βάλει και στη χώρα μας το λιθαράκι του στην παγκοσμοιοποίηση της ποπ κουλτούρας.

Τι κοινό μπορεί να έχει όμως το Netflix με τα αυτοκίνητα;

Ο λόγος που η διάσημη streaming πλατφόρμα έγινε τόσο γνωστή, είναι η ποικιλία η οποία προσφέρει. Κυριολεκτικά ο καθένας μπορεί να βρει κάτι που του αρέσει και ταιριάζει σε εκείνον, είτε είναι ταινία, σειρά, ντοκιμαντέρ ή ριάλιτυ.

Έτσι, λοιπόν, το Netflix δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός και το αγαπημένο μέσο μετακίνησης ανά τον κόσμο: το αυτοκίνητο. Κι επειδή, κακά τα ψέματα, όταν η ψυχαγωγία συναντάει το χόμπι το αποτέλεσμα είναι μαγικό, βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τις 8 καλύτερες ταινίες & σειρές του Netflix με κύριο θέμα τα αυτοκίνητα.

 

Ταινίες

1. Faster

Ο – παλιός γνώριμος από το Fast&Furious – Dwayne Johnson επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σε ακόμα μία ταινία που συνδυάζει αυτοκίνητα και περιπέτεια. Στο Faster, ενσαρκώνει τον κεντρικό ήρωα, ο οποίο διψώντας για εκδίκηση επιδίδεται σε ένα ανελέητο κυνηγητό με μία σειρά αυτοκινήτων να περνάνε από την οθόνη.

Ο The Rock φαίνεται να προτιμάει τα κλασικά αμερικάνικα muscle cars, και συγκεκριμένα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι τόσο μιας Pontiac GTO του 1967, όσο και ενός Chevrolet Chevelle 1970.

Εάν σου αρέσουν οι ταινίες δράσης, οι έντονες εκρήξεις και τα κυνηγητά με γρήγορα αμάξια, το Faster είναι ένας τρόπος να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου. Στα bonus της ταινίας, είναι η μικρή χρονική διάρκεια (1:30 ώρα) αλλά και οι ήχοι των V8 κινητήρων από τα muscle cars του the Rock αλλά και της Ferrari 360 του αντιπάλου του.

2. Six underground

Όταν βλέπεις ταινία με τον Ryan Reynolds στο Netflix, γνωρίζεις εκ των πραγμάτων ότι πρόκειται για ένα είδος: κωμωδία δράσης. Έτσι και το 6 Underground, δεν ξεφεύγει από τον κανόνα. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή ταινία δράσης, με πολλά εφέ που δικαιολογούν απόλυτα τα 150 εκατομμύρια που χρειάστηκαν για να γυριστεί.

Ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ταινίας, βλέπουμε ένα κυνηγητό με μία Alfa Romeo Giulia QV και μία Maserati Quattroporte στην Τοσκάνη, ικανό να σε βάλει αμέσως στο κλίμα της ταινίας. Η πλοκή αφορά έναν δισεκατομμυριούχο και μία ομάδα ανθρώπων που πολεμούν τους παρανόμους.

Παρά τη χιλιοπαιγμένη πλοκή και τα έντονα εφέ, η ταινία είναι μία ευχάριστη προσθήκη στη σύγχρονη βιβλιοθήκη ταινιών της δημοφιλούς πλατφόρμας. Εκτός από την Alfa Romeo Giulia, στην ταινία παρελαύνουν μεταξύ άλλων μία Ferrari 488 Spider, Lamborghini Urus, Rolls-Royce Ghost αλλά κι ένα Mini Clubman.

3. The Italian Job

Εάν έχεις ή σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα Mini Cooper, επιβάλλεται να δεις το The Italian Job. Μια ταινία με τη δική της υπόσταση και με ένα all-star cast, η “Ληστεία αλά Ιταλικά” – όπως μεταφράστηκε στα Ελληνικά – προσφέρει δράση, ανδρεναλίνη αλλά και πολλές ανατροπές.

Πρόκειται για την καλύτερη, ίσως, ταινία που θα συναντήσεις στο Netflix αυτή τη στιγμή με θέμα το αυτοκίνητο. Η πλοκή αφορά μία ληστεία που πήγε στραβά και την εκδίκηση του Mark Wahlberg, ο οποίος σχεδιάζει να ληστέψει μέρα μεσημέρι τον πρώην συνεργάτη του (που τον πρόδωσε) και να διαφύγει από τους πολυσύχναστους δρόμους του Λος Άντζελες την ώρα της μεγάλης κυκλοφοριακής αιχμής.

Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 50 λεπτά και είναι παραγωγής του 2003.

 

Σειρές

4.Fastest Car

Στο Fastest Car, οδηγοί από όλη την επικράτεια της Αμερικής αγωνίζονται για αυτό που περιγράφεται στον τίτλο. Να δουν ποιος έχει το γρηγορότερο αμάξι. Και επειδή αυτό μπορεί να φαντάζει απλοϊκό αλλά και κάπως βαρετό ακόμα και για τον πιο ένθερμο petrolhead, δεν θα μπορούσε να μην ακολουθείται από μία ανατροπή.

Στη σειρά διαγωνίζεται ένα supercar με κάποιο sleeper κάθε φορά. Με τον όρο sleeper, εννοούμε το αυτοκίνητο εκείνο που πετυχαίνει επιδόσεις, αντάξιες με εκείνες ενός supercar ή sportscar χωρίς να φαίνεται από την εμφάνιση του. Φυσικά, ως sleeper μπορεί να θεωρείται ένα αυτοκίνητο που βγαίνει έτσι από το εργοστάσιο (π.χ. Audi rs6) είτε κάποιο που έχει τροποποιηθεί ειδικά με aftermarket υλικά.

Έτσι, στη σειρά θα δεις Ferrari, Lamborghini και McLaren, μεταξύ άλλων, να αντιμάχονται αυτοκίνητα που ποτέ δε φανταζόσουν ότι θα κατάφερναν να κοντράρουν – και πόσω μάλλον να τα νικήσουν – στο 400αρι.

Η σειρά αποτελείται από 2 σεζόν και 15 επεισόδια συνολικά.

5.Car Masters: Rust To Riches

Συνεχίζουμε με ένα καθαρόαιμο reality με πραγματικούς ήρωες και μία ιδιαίτερη πλοκή. Η κεντρική ιδέα απλή αλλά ιντριγκαδόρικη. Οι ιδιοκτήτες ενός γκαράζ στις ΗΠΑ αγοράζουν ένα αυτοκίνητο των 1.000 δολαρίων και προσπαθούν να το μετατρέψουν σε ένα όχημα που θα καταφέρει να πωληθεί για 6ψήφιο ποσό.

Ο φακός του Netflix ακολουθεί όλη την προσπάθεια και τις τροποποιήσεις που κάνουν ώστε να καταφέρουν το σκοπό τους. Εάν σου αρέσουν τα reality και η δράση θα το εκτιμήσεις, ενώ εάν απολαμβάνεις τα αυτοκίνητα θα το λατρέψεις.

Αξίζει να δεις τη σειρά μόνο και μόνο για το τελικό αποτέλεσμα. Θα καταφέρουν άραγε τον στόχο τους; Και τι αλλαγές είναι αυτές που θα σταθούν ικανές να τους φέρουν το ποσό που προσδοκούν;

[optin-monster slug=”lqu93a4lf9jbyogzexl1″]

6.Formula 1: Drive to Survive

Περνάμε σε μία σειρά για καθαρόαιμους λάτρεις τόσο της αυτοκίνησης όσο και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ταξίδι πίσω από τις κάμερες του πιο γνωστού πρωταθλήματος μηχανοκίνητων στον κόσμο: της Formula 1.

Τι προετοιμασίες χρειάζεται να κάνουν οι πρωταθλητές; Και τι συμβαίνει όταν τα λαμπερά φώτα της Formula 1 σβήνουν;

Αντλώντας έμπνευση και υλικό από τα σύγχρονα πρωταθλήματα της Formula 1, η σειρά αποτελεί must watch για όλους τους θαυμαστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και για όσους γοητεύονται από τον κόσμο του θεάματος και του αθλητισμού γενικότερα.

Η σειρά αποτελείται από 4 σεζόν και 40 επεισόδια συνολικά.

7.Hyperdrive

Τι κι αν δε μπορούμε να απολαύσουμε τις μεγάλες ταχύτητες και τις επαγγελματικές συνθήκες οδήγησης στην καθημερινότητα μας;

Το Hyperdrive μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι με τους πιο καταρτισμένους και ικανούς επαγγελματίες οδηγούς. Αυτοί, δοκιμάζουν τα όρια τους σε εξειδικευμένα σενάρια και σε πίστες μετ’ εμποδίων, ενώ τρέχουν με τα γρηγορότερα αυτοκίνητα του κόσμου.

Η σειρά ακολουθεί τους κανόνες και τις προδιαγραφές ενός reality. Ξεκινώντας από μία audition που περνούν μερικοί από τους καλύτερους οδηγούς. Στη συνέχεια, οι επιλεγέντες αντιμετωπίζουν νοκ άουτ προκλήσεις με σκοπό να παραμείνει στο τέλος μόνο ένας: ο νικητής.

Η σειρά περιλαμβάνει μόλις μία σεζόν και αποτελεί μία ευχάριστη πρόταση για να περάσεις ένα ιδανικό σαββατοκύριακο.

8.Paul Hollywood’s Big Continental Road Trip

Μία ήπειρος, τρεις χώρες και ένας κεντρικός ήρωας – εν προκειμένω σελέμπριτι . Βάζει σκοπό να ανακαλύψει τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα από την κάθε χώρα που επισκέπτεται. Ο Paul Hollywood αποτελεί έναν γνωστό σεφ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το πέρασμα του από το BBC και άλλα κανάλια της Μεγάλης Βρετανίας να στέφονται υπό ιδιαίτερη επιτυχία.

Αυτό που δε γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, είναι ότι ο Paul αποτελεί και έναν αυθεντικό λάτρη των αυτοκινήτων. Έτσι, μέσα από το ντοκιμαντέρ των 3 επεισοδίων του Netflix βάζει σκοπό να ταξιδέψει στην Ευρώπη και να ανακαλύψει την ιστορία πίσω από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα της κάθε χώρας.

Τι κι αν εμείς δε μπορούμε να ταξιδέψουμε; Ο Paul μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι που περνάει μέσα από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία αποκαλύπτοντας – εκτός από τα καλύτερα αυτοκίνητα – και τα ωραιότερα μέρη για να επισκεφτείς.

Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από 3 επεισόδια, το καθένα εστιασμένο στη χώρα που επισκέπτεται ο πρωταγωνιστής.

 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου! Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.

Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Παρέχουμε δυνατότητα για Test Drive (είτε στο Car Showcenter στην Παλλήνη είτε κατευθείαν στην πόρτα σου) ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!

Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!