Τα video games κερδίζουν ολοένα και περισσότερο χώρο, με τα γραφικά, τον τρόπο παιχνιδιού και τις δυνατότητες τους να εξελίσσονται διαρκώς. Όπως ακριβώς και τα αυτοκίνητα.

Τι γίνεται, λοιπόν, όταν συνδυαστεί ένα video game με το αγαπημένο μας αυτοκίνητο; Η απάντηση έρχεται μέσα από ατέλειωτους χάρτες, ποικιλία αυτοκινήτων, άπειρες δυνατότητες και ρεαλιστική εμπειρία οδήγησης. Το κάθε βιντεοπαιχνίδι με τον δικό του χαρακτήρα, το σίγουρο είναι ότι θα βρεις κάποιο να ταιριάζει σε εσένα. Αφού η ποικιλία είναι τεράστια και οι επιλογές αμέτρητες…

Εμείς συγκεντρώσαμε τα καλύτερα video games που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή και τα παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο-αφιέρωμα.

#1 Forza Horizon 5


Το Forza Horizon ξεκίνησε ως μέρος της σειράς Forza Motorsport. Πλέον, διαθέτει τη δική του σειρά, με το νούμερο 5 να αποτελεί τη φετινή – τελευταία έκδοση. Για πολλούς, πρόκειται για το ρεαλιστικότερο παιχνίδι με αυτοκίνητα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Τα γραφικά και η “οδηγική εμπειρία” εντυπωσιάζουν, ενώ το πλήθος των μοντέλων που είναι διαθέσιμα για οδήγηση συναρπάζει.

Το φετινό αναβαθμισμένο Forza Horizon μετρά μόλις έναν μήνα κυκλοφορίας και φέρνει βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα. Συνδυάζεται και με τιμονιέρα για την απόλυτη εμπειρία οδήγησης. Το φάσμα των αυτοκινήτων που θα συναντήσεις περιέχει όλα τα είδη, από μικρά hot-hatches, έως ακριβές και γρήγορες εκδόσεις.

Το Forza Horizon αποτελεί ένα τόσο ολοκληρωμένο παιχνίδι, που πολλοί αγόρασαν το Xbox αποκλειστικά γι αυτό. Καθώς, το Forza διατίθεται μόνο για πλατφόρμες της Microsoft, και συγκεκριμένα Xbox και PC.

#2 Gran Turismo Sport


Για πολλούς, η σειρά Gran Turismo αποτελεί την πρώτη σκέψη στα βιντεοπαιχνίδια με αυτοκίνητα. Η τελευταία έκδοσή του, μπορεί να μην περιελάμβανε όλα όσα έκαναν το Gran Turismo να αγαπηθεί από το κοινό, ωστόσο αυτά προστέθηκαν στη συνέχεια. Έτσι, τα μοναδικά license tests και solo campaign κάνουν την εμφάνισή τους στο πιο εξελιγμένο Gran Turismo της ιστορίας του: το GT Sport.

Το Gran Turismo αποτελεί το απόλυτο παιχνίδι car simulation, κάτι που έχει καταφέρει μέσα από την ολοκληρωμένη εμπειρία οδήγησης που παρέχει. Ουσιαστικά, τοποθετεί τον παίκτη-οδηγό πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου που επιλέγει. Όσο ακριβό και ιδιαίτερο και εάν είναι αυτό.

Ρεαλιστικά κρατήματα, ζύγισμα τιμονιού, προοδευτικές επιταχύνσεις, χαρίζουν στον παίκτη την αίσθηση ότι βρίσκεται -κυριολεκτικά- πίσω από το τιμόνι. Στα θετικά του θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία από πίστες αλλά και multiplayer λειτουργία.

Στα αρνητικά, βρίσκεται η έλλειψη ενός open world περιβάλλοντος. Επικεντρώνεται σε οδήγηση εντός (πραγματικών) πιστών, και χωρίς να ακολουθεί το story mode ενός συνηθισμένου παιχνιδιού. Το σίγουρο είναι ότι το Gran Turismo είναι ένα παιχνίδι που θα σε κάνει καλύτερο οδηγό.

Να σημειώσουμε ότι εντός του 2022 αναμένεται το καινούργιο Gran Turismo 7, το οποίο θα είναι ειδικά εξελιγμένο για το –αργοπορημένο– PlayStation 5.

#3 Need for Speed: Payback

Και μιας και αναφερθήκαμε σε story mode και παιχνίδια με ισχυρή πλοκή, το πλέον δημοφιλέστερο όλων ακούει στο όνομα: Need for Speed. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Fast & Furious των παιχνιδιών. Αφού η σειρά NFS φημίζεται για την κινηματογραφία, τους διαλόγους και γενικότερα ό,τι θα συναντούσες σε μία κινηματογραφική ταινία. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, που το διάσημο παιχνίδι έκανε τελικά την εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη. Με την ομώνυμη ταινία του 2014.

Το Payback αποτελεί τον τελευταίο τίτλο της σειράς και διαθέτει όλα όσα περιμέναμε από αυτή: αναβαθμισμένα γραφικά, βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης και ατέλειωτες ώρες gameplay. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις δυνατότητες εξατομίκευσης των αυτοκινήτων, τους εξελιγμένους αγώνες και τη ρεαλιστική αναπαράσταση συνθέτουν το καλύτερο Need for Speed της 25ετους ιστορίας του.

Το Need for Speed Heat θα το βρεις διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες.

#4 Dirt 5


Τι θα έλεγες να αφήναμε για λίγο στην άκρη την κινηματογραφία και να περνάγαμε σε κάτι πιο ρεαλιστικό, ειδικό για τους λάτρεις του ράλι; Αυτό ακριβώς είναι το Dirt, το οποίο στην τελευταία έκδοσή του διαθέτει όλα όσα μας έκανε να το αγαπήσουμε:

Ειδικές διαδρομές, αγωνιστικά οχήματα και ένα μοναδικό multiplayer mode εκτοξεύουν την αδρεναλίνη, σε ένα παιχνίδι-προσομοίωση του ράλι. Σε έναν ατέλειωτο χάρτη με χωμάτινες, ασφάλτινες αλλά και χιονισμένες διαδρομές, θα βρεις μέρη από κάθε γωνιά του πλανήτη. Συγκεκριμένα, 10 χώρες περιλαμβάνονται στην επιλογή του career mode, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η.Π.Α, Κίνα, Νότια Αφρική, Μαρόκο, Ιταλία και Νεπάλ είναι μερικές από τις διαδρομές που συνθέτουν τον χάρτη του Dirt. Το παιχνίδι, προσφέρεται και για multiplayer, τόσο online όσο και offline. Μάζεψε τους φίλους σου και κοντραριστείτε σε ένα split screen για τη μάχη του time attack.

#5 Grid


Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το Grid, αφού οι χειρισμοί του και το gameplay θυμίζουν κατά πολύ το Dirt. Και πώς να μην το θυμίζουν, άλλωστε, αφού έχουν δημιουργηθεί από την ίδια εταιρεία (Codemasters); Με μία διαφορά: το Grid αντί για ράλι λαμβάνει χώρα σε ειδικές πίστες αγώνων αυτοκινήτων και ταχύτητας.

Μέσα από 6 διαφορετικές κατηγορίες – συμπεριλαμβανομένων των career mode και touring – δίνεται η δυνατότητα στον παίκτη/οδηγό να τρέξει με εξωπραγματικές ταχύτητες. Το grid έχει δημιουργηθεί για όσους επιθυμούν να παίξουν ένα παιχνίδι με αυτοκίνητα χωρίς πολλές διαμορφώσεις και σενάριο. Και αυτό το καταφέρνει πολύ καλά.

Ωστόσο, έχοντας πρωτο παρουσιαστεί το 2019 θα λέγαμε ότι κάποια στοιχεία του ανήκουν στο παρελθόν και περιμένουμε την επόμενη γενιά. Τα καλά νέα είναι πως αυτή δεν θα αργήσει να έρθει, αφού το Grid Legends αναμένεται εντός του 2022.

#6 The Crew 2


Αφήνουμε για λίγο τους αγώνες (εντός κι εκτός πιστών) και περνάμε σε ένα παιχνίδι με έντονα τα στοιχεία της περιήγησης και ανακάλυψης. Συγκεκριμένα, μιλάμε για τον βασιλιά των open world παιχνιδιών: The Crew 2.

Με έναν χάρτη συνολικής έκτασης περίπου 6.000km², το Crew μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της Αμερικής στην οθόνη σου. Δεκάδες πόλεις και περισσότερα από 1.000 αξιοθέατα περιμένουν να τα ανακαλύψεις μέσα από την οδήγηση πραγματικών αυτοκινήτων. Ο χάρτης του Crew είναι ο μεγαλύτερος που θα συναντήσεις σε videogame με θέμα τα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, για να πας από τη μία άκρη του χάρτη στην άλλη θα χρειαστείς περισσότερη από 1.5 ώρα. Ενώ εάν εντάξεις και offroad διαδρομές, αυτή ξεπερνάει τις 2 ώρες. Το The Crew 2 προσφέρεται για εικονικά roadtrips σε πραγματικές πόλεις. Από το Σαν Φραντσίσκο στη Νέα Υόρκη, και από το Λος Άντζελες στο Μαϊάμι. Οδήγησε σε θρυλικούς δρόμους της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, όπως η Route 66.

Κάνε το roadtrip που πάντα ονειρευόσουν σε φημισμένους δρόμους των Η.Π.Α με μία πληθώρα αυτοκινήτων. Που συμπεριλαμβάνουν από sportscars και roadsters έως muscle cars και τετρακίνητα οχήματα για off road διαδρομές. Παράλληλα, μπορείς να οδηγήσεις και ο,τι άλλο συναντήσεις στον δρόμο σου, όπως σκάφη και αεροπλάνα.

#7 Test Drive


Η σειρά παιχνιδιών Test Drive ίσως και να αποτέλεσε την αρχή των driving simulators διαφοροποιώντας το gameplay σε περισσότερο ρεαλιστικό και λιγότερο arcade. Το Test Drive 1 κυκλοφορησε to 1987 από την Accolade πουλώντας πάνω από 250.000 αντίτυπα μέχρι το Νοέμβριο του 1989, ενώ ακολούθησαν το 2ο (1989) αλλά και το 3ο(1990) με το τελευταίο να έχει πλέον κανονικά πολυγωνικά τρισδιάστατα γραφικά φέρνοντας επανάσταση στο χώρο των μέχρι τότε παρόμοιων games.

Προσέφερε μία open world δυνατότητα οδήγησης, αλλά και διαφορετικές συνθήκες οδήγησης με χιόνι ή βροχή αλλά και χρήση φώτων και υαλοκαθαριστήρων για πρώτη φορά.

Η σειρά των παιχνιδιών είναι μάλλον η μακροβιότερη Driving σειρά παιχνιδιών με τον τελευταίο τίτλο ονόματι Test Drive Unlimited 2 να παρουσιάστηκε το 2011 ενώ περιμένουμε και το Solar Crown μέσα στο 2022.

#8 F1 2020


Αναφερθήκαμε σε ράλι, σε πίστες, σε ανοιχτές διαδρομές και σεναριακού τύπου παιχνίδια. Αυτό που λείπει από τη λίστα, είναι ένα παιχνίδι να καλύψει τις ανάγκες των απανταχού θαυμαστών του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κι αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το F1 2020.

Παίρνοντας ως βάση το κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητων, η Formula 1 διαθέτει όλα τα στοιχεία για όσους αναζητούν ένα ολοκληρωμένο racing game. Το F1 2020 επιτρέπει στους παίκτες να ακολουθήσουν τα χνάρια μεγάλων οδηγών όπως ο Sir Jack Brabham και ο Bruce McLaren και να δημιουργήσουν τις δικές τους προσωπικές ομάδες αγώνων γύρω τους. Κι όλα αυτά, καθώς προπονούνται στην πίστα κάθε Σαββατοκύριακο.

Μπορείς να φτιάξεις μια ολοκαίνουργια ομάδα από την αρχή, δημιουργώντας ουσιαστικά την 11η ομάδα στο πρωτάθλημα της Formula 1. Οι εύκολοι χειρισμοί, το εύρος των πιστών και οι διάφορες επιλογές αγώνα, καθιστούν την F1 2020 ένα κορυφαίο παιχνίδι. Όχι μόνο για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αλλά και για όλους όσοι αναζητούν ένα παιχνίδι με αδρεναλίνη να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.

Mobile Games

Ποιος είπε ότι ένα video game με αυτοκίνητα χρειάζεται ακριβές κονσόλες ή ισχυρούς υπολογιστές για να… τρέξει; Αρκεί και μόνο το κινητό σου για να απολαύσεις γρήγορες ταχύτητες και αδρεναλίνη στην οδήγηση. Αυτά είναι τα 3 mobile παιχνίδια που ξεχωρίζουν:

1. Real Racing 3


Πρόκειται για το απόλυτο mobile video game με θέμα το αυτοκίνητο. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με το Gran Turismo, αφού η ρεαλιστικότητα και το πλήθος των μοντέλων το κάνουν να ξεχωρίζει. Ποιος θα φανταζόταν ότι θα μπορούσες να οδηγήσεις με τόσο ακριβείς κινήσεις από την οθόνη του κινητού σου;

Το Real Racing 3 κάνει πράξη ακριβώς αυτό και προσφέρει αμέτρητες πίστες και αυτοκίνητα να εξερευνήσεις. Θα χρειαστείς μέρες ολόκληρες για να το… τερματίσεις, ενώ ακόμα και τότε υπάρχουν πράγματα να ξεκλειδώσεις. Από αυτοκίνητα και πίστες έως βραβεία και προσωπικά ρεκόρ.

2. CSR Racing 2


Το CSR Racing πρόκειται για ένα παιχνίδι drag racing και απαιτεί σύνδεση στο Ιντερνετ. Στην ουσία, βρίσκεις αντιπάλους online και αναμετριέσαι σε μια ευθεία – για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο. Όσο περισσότερο κερδίζεις, ξεκλειδώνεις πόντους που χρησιμεύουν στην αναβάθμιση και τις μετατροπές του αυτοκινήτου. Ώστε να αναδειχθείς πιο γρήγορος στην επόμενη δοκιμασία…

Στο CSR Racing μπορείς να λάβεις μέρος σε αγώνα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

3. Asphalt 9: Legends

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το NFS για κινητά. Το Asphalt 9 διαθέτει εξαιρετικά γραφικά, πλήθος οχημάτων κι ένα ισχυρό story mode. Συνολικά, στο Asphalt 9 θα συναντήσεις 52 αυτοκίνητα, τα οποία μπορείς να διεκδικήσεις και να τα φέρεις στην κατοχή σου. Μέσα από αγώνες κερδίζεις έπαθλα, ενώ το κάθε αυτοκίνητο μπορεί να τροποποιηθεί και να εξατομικευτεί στα μέτρα σου.

Το Asphalt 9 ξεχωρίζει και για το multiplayer στοιχείο, το οποίο απαιτεί σύνδεση στο Ιντερνετ.
 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!