Τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου είναι αμέτρητα και πολλές φορές περισσότερο σε μπερδεύουν παρά σε διευκολύνουν: άλογα, ροπή, κατανάλωση, χώροι κτλ. Τι θα έλεγες εάν μπορούσες να βρεις το αυτοκίνητο που αντιστοιχεί στο …ζώδιό σου;

Εντάξει, προβλέψεις μπορεί να μην κάνουμε, ωστόσο ψάξαμε τα αυτοκίνητα που ανταποκρίνονται στα βασικά χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου. Άλλοι περιπετειώδεις και τολμηροί, άλλοι περισσότερο εκκεντρικοί και παθιασμένοι, ή υπομονετικοί και πειθαρχημένοι. Το σίγουρο είναι ότι όλοι θα βρουν το αυτοκίνητο που αντιστοιχεί στον δικό τους …αστρολογικό χάρτη!

Εσύ ξέρεις ποιο αυτοκίνητο ταιριάζει στο δικό σου ζώδιο;

 

Κριός (21/3 – 20/4)

Ο Κριός είναι ένα από τα πιο ζωηρά και τολμηρά ζώδια που κυκλοφορούν εκεί έξω! Βαριούνται εύκολα και ψάχνουν συνεχώς διεξόδους για να σπάνε τη μονοτονία. Οι περιπέτειες και η δίψα για νέες εμπειρίες τους οδηγούν σε μία συνεχή εγρήγορση. Ταυτόχρονα, είναι τολμηροί και σπάνια θα τους φοβίσει κάτι. Κοινώς, λατρεύουν την αδρεναλίνη και αναζητούν την περιπέτεια.

Ο αυθορμητισμός και η δυναμικότητα ενός Κριού δεν θα μπορούσαν να ταιριάξουν περισσότερο με ένα καθαρόαιμο 4×4 off road αυτοκίνητο. Ένα όχημα που δεν κολλάει πουθενά και είναι ικανό να πάει οπουδήποτε θελήσει ο οδηγός του. Ακόμα και εκτός δρόμου. Ποιο είναι αυτό;

Ναι καλά κατάλαβες. Το Jeep Wrangler θεωρείται ένα από τα πιο ικανά 4×4 αυτοκίνητα και παίρνει δυναμικά τον τίτλο του πιο περιπετειώδους αυτοκινήτου. Ιδανικό για καλοκαίρι, χειμώνα και κάθε είδους εποχή, το Jeep Wrangler θα σε πάει εκεί που λίγα αυτοκίνητα μπορούν. Γι αυτό και Κριός και Wrangler πάνε μαζί.

 

Ταύρος (21/4 – 20/5)


Οι Ταύροι θέλουν να περιβάλλονται από αγάπη και όμορφη ατμόσφαιρα. Επιζητούν πάντα το καλύτερο – είτε υλικά είτε πνευματικά. Παράλληλα, φροντίζουν να είναι ανεξάρτητοι και να πατάνε γερά στα πόδια τους. Ακολουθούν ένα σταθερό πλάνο και θέλουν να τα έχουν όλα προγραμματισμένα.

Είναι αυτόνομοι και θέλουν να μην εξαρτώνται από κανέναν. Γι αυτό και φροντίζουν ο λόγος τους να είναι υπογραφή. Είναι αξιόπιστοι και ξέρεις ότι μπορείς να βασιστείς πάνω τους. Πάνω από όλα όμως είναι δίκαιοι, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετικούς φίλους. Η αξιοπιστία τους αλλά και ο ορθολογισμός, φέρνει τους Ταύρους συνώνυμους με μία αυτοκινητοβιομηχανία: Toyota. Και πιο συγκεκριμένα, το Toyota Auris.

Το Auris, στην υβριδική έκδοσή του, είναι όλα όσα αντιπροσωπεύει ένας Ταύρος: αξιόπιστο, οικονομικό, ενώ η αυτονομία που προσφέρουν οι μπαταρίες σε συνδυασμό με τη βενζίνη το κάνουν ανεξάρτητο και αυτάρκες. Παράλληλα, το Auris με την πράσινη τεχνολογία είναι στραμμένο προς το μέλλον. Ακριβώς όπου κοιτάζει κι ένας Ταύρος δηλαδή.

 

Δίδυμος (21/5 – 21/6)


Οι Δίδυμοι είναι κοινωνικοί αλλά και κυνικοί. Επικοινωνιακοί αλλά και ματαιόδοξοι. Με λίγα λόγια είναι λίγο από όλα. Τι αυτοκίνητο θα ταίριαζε, λοιπόν, στο πιο… ασταθές ζώδιο;

Φημίζονται για την ευελιξία και τον τρόπο που ανταποκρίνονται στις δύσκολες και πιεστικές καταστάσεις. Οπότε σίγουρα ψάχνουμε ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης. Παράλληλα, οι επικοινωνιακές τους δεξιότητες σε συνδυασμό με την ενέργεια και τη ζωντάνια, μας οδηγούν σε κάποιο χαρακτηριστικό αυτοκίνητο με σχεδίαση που ξεχωρίζει. Κάτι σαν το Mini Cooper.

Επειδή, όμως, το μυαλό τους τρέχει με χίλιες στροφές, το αυτοκίνητο που ταιριάζει σε έναν Δίδυμο δεν θα μπορούσε παρά να μη βρίσκεται στην πιο hot έκδοσή του. Δηλαδή, ένα Mini Cooper στην έκδοση John Cooper Works. Γρήγορο, ευέλικτο, εκκεντρικό αλλά και μοναδικό – ακριβώς όπως ένας Δίδυμος.

 

Καρκίνος (22/6 – 22/7)


Τι μπορεί να πει κανείς για το πιο ευαίσθητο και προστατευτικό ζώδιο; Η φροντίδα και η προστασία που παρέχουν οι Καρκίνοι στα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι μοναδική. Κι όταν μιλάμε για αυτοκίνητα, η φροντίδα και η προστασία αποτελούν συνώνυμο μιας αυτοκινητοβιομηχανίας: της σουηδικής Volvo.

Η Volvo πρωτοπορεί στην ασφάλεια και στην τεχνολογία που προστατεύει τους επιβάτες. Από το σπρέι που… σώζει ζωές μέχρι τη ζώνη ασφαλείας που πλέον όλα τα αυτοκίνητα διαθέτουν – και την οποία η Volvo πρωτοεφηύρε το 1959. Αν μη τι άλλο, ο Καρκίνος χαρακτηρίζεται από προστατευτικότητα, φροντίδα, συναισθηματισμό κι ενσυναίσθηση.

Επειδή, όμως, οι Καρκίνοι έχουν και λαμπρές ιδέες, η δημιουργία είναι αυτό που τους γεμίζει και τους δίνει κίνητρο. Έτσι, το Volvo που ταιριάζει σε έναν Καρκίνο δεν είναι άλλο από το XC40. Crossover με χώρους αλλά και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το 3D cockpit που διαθέτει στο εσωτερικό του είναι ικανό να καλύψει τη δημιουργικότητα και φαντασία ενός Καρκίνου. Και όχι μόνο.

 

Λέων (23/7 – 22/8)


Συνεχίζουμε με ένα ζώδιο της φωτιάς, τα γνωστά σε όλους μας “λιοντάρια”. Ο Λέων πρόκειται για ένα δυναμικό ζώδιο που κυριαρχεί. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι στη φύση το λιοντάρι είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας. Αν και το δυναμικό αυτό ζώο έχει ήδη εμπνεύσει το λογότυπο μιας αυτοκινητοβιομηχανίας, σε έναν λέοντα δεν θα ταίριαζε τίποτα λιγότερο από τον βασιλιά των αυτοκινήτων.

Έτσι, εάν υπάρχει μία αυτοκινητοβιομηχανία που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις διαθέτοντας αυτοκίνητα κάθε είδους -από επιβατικά, επαγγελματικά, pickup, van αλλά και φορτηγά- δεν είναι άλλη από τη Mercedes-Benz. Η ενεργητικότητα, η αυτοπεποίθηση αλλά και η σιγουριά ενός λέοντα βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με ένα coupe αυτοκίνητο.

Εάν υπάρχει ένα μοντέλο από τη Στουτγκάρδη που ανταποκρίνεται απόλυτα σε ένα λιοντάρι, αυτό είναι η Mercedes C-Class Coupe. Όσο για την έκδοση, το αφήνουμε στη φαντασία σου. Όπως θα έκανε κι ένας Δίδυμος.

 

Παρθένος (23/8 – 22/9)


Οι Παρθένοι είναι συντηρητικοί, δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια, ενώ φροντίζουν πάντα για την καθαριότητα. Δεν τους αρέσει η εκκεντρικότητα και προτιμούν τη σιγουριά. Τι θα μπορούσε να ταιριάζει σε ένα από τα πιο “παραδοσιακά” ζώδια που κυκλοφορούν;

Ένα τετράπορτο αυτοκίνητο, χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές και με καλή ποιότητα κατασκευής. Δηλαδή, ένα sedan αυτοκίνητο. Επειδή, όμως, οι Παρθένοι τα θέλουν και όλα στην εντέλεια, δίνοντας προσοχή στη λεπτομέρεια, το αυτοκίνητο που ταιριάζει σε αυτό το ζώδιο εκτός από κλασικό και διαχρονικό θα πρέπει να είναι και καλοσχεδιασμένο αλλά και με άρτια ποιότητα.

Κι εγένετο το Volkswagen Passat. Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικότερα μοντέλα της Volkswagen, η οποία με τη σειρά της αποτελεί μία από τις μακροβιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1973 κι έκτοτε η γραμμή αλλά και η φιλοσοφία που ακολουθεί δεν έχει αλλάξει και πολύ, αφού “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”. Ένα Passat τελευταίας γενιάς θα το συναντήσεις με όλη τη σύγχρονη τεχνολογία, συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο. Ακριβώς όπως κι ένας Παρθένος.

 

Ζυγός (23/9 – 23/10)


Ρομαντισμός, γοητεία, αρμονία και πολυτέλεια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός Ζυγού. Σου θυμίζει κάτι; Μα φυσικά την Alfa Romeo!

Λίγα ζώδια θα μπορούσαν να ταιριάξουν τόσο αρμονικά με τις αξίες μιας αυτοκινητοβιομηχανίας, όσο ο Ζυγός και η Alfa Romeo. Εκεί που η ιταλική φινέτσα συναντάει την φιλαρέσκεια ενός Ζυγού, η Alfa διαθέτει στον στόλο της πολλά αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να ταιριάξουν σε αυτό το παρορμητικό ζώδιο.

Επειδή, όμως, οι Ζυγοί είναι και δίκαιοι, τους αρέσει η ευγένεια και προτιμούν να παίζουν με ανοιχτά τα χαρτιά τους, το αυτοκίνητο που ταιριάζει περισσότερο από όλα είναι μία Giulietta. Προσοχή, όχι η Giulia ή μία Stelvio. Ούτε μία γρήγορη έκδοση Quadrifoglio Verde. Αφού στους Ζυγούς δεν αρέσει να προκαλούν, ούτε ψάχνουν απαραίτητα την πιο πολυτελή ή ακριβή έκδοση. Προτιμούν να μιλάει το στυλ και η εμφάνιση. Όπως ακριβώς και η Giulietta.

 

Σκορπιός (24/10 – 22/11)


Εάν είσαι Σκορπιός και διαβάζεις αυτό το άρθρο πιθανότατα ήδη ξέρεις το αυτοκίνητο που σου ταιριάζει. Αφού η μαχητικότητα, η περιπέτεια και η ικανότητα να ξεπερνάς τα εμπόδια δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν σε πολλά αυτοκίνητα. Πιθανότατα γνωρίζεις ότι θα τα συναντήσεις σε κάποιο τετρακίνητο SUV.

Κι ακριβώς αυτό είναι που σου ταιριάζει – ένα SUV. Αλλά όχι οποιοδήποτε. Αφού η φιλοδοξία και το πάθος που σε κάνουν να κοιτάς πάντα ψηλά, δεν θα μπορούσε να βρει αλλού περισσότερο πρόσφορο έδαφος παρά σε ένα Range Rover.

Παράλληλα, η πληθωρικότητα αλλά και η δυναμικότητά σου αντικατροπτίζονται επάξια στο Range Rover Sport. Πρόκειται για ένα από τα πιο ικανά μοντέλα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που συνδυάζει δύναμη, πολυτέλεια αλλά και ικανότητα. Ο τρόπος που το Range Rover κινείται σε κάθε είδους δρόμου αλλά και ανταπεξέρχεται κάθε εμπόδιο είναι μοναδικός. Ακριβώς όπως θα έκανε κι ένας Σκορπιός.

 

Τοξότης (23/11 – 21/12)


Συνεχίζουμε με ένα ζώδιο που διακατέχεται από ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια κι αίσθηση του χιούμορ. Πιθανότατα να σκέφτεσαι ήδη κάποιο αυτοκίνητο πόλης ή μικρομεσαίο hatchback, όμως τα χαρακτηριστικά του Τοξότη δεν περιορίζονται εκεί…

Γενναιόδωρος κι ανταγωνιστικός, ο Τοξότης και η σχέση με το χρήμα είναι μάλλον τσακωμένοι. Θα ξοδέψει όσα περισσότερα μπορεί για να περάσει καλά αυτός και οι φίλοι του. Παράλληλα, ο Τοξότης είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, ενώ η αυτοπεποίθηση τον κάνει να πιστεύει ότι είναι καλύτερος από όλους. Μήπως ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείς ποιο αυτοκίνητο ταιριάζει;

Ο Τοξότης λατρεύει την περιπέτεια και θα έβρισκε το ιδανικό καταφύγιο σε μία Porsche. Ο οδηγοκεντρικός χαρακτήρας της Boxster σε συνδυασμό με την ανοιγόμενη οροφή, δύσκολα θα κάνουν έναν Τοξότη να βαρεθεί. Κι αυτό θέλει πραγματικά προσπάθεια…

 

Αιγόκερως (22/12 – 20/1)


Η πειθαρχία, η υπομονετικότητα και η φιλοδοξία ενός Αιγόκερου μπορεί εύκολα να αντικατοπτριστεί σε ένα hatchback αυτοκίνητο. Όπως ακριβώς και ο Αιγόκερως, τα hatchback ή μικρομεσαία τα κάνουν όλα και… συμφέρουν: είναι πρακτικά, ασφαλή και συνδυάζουν ταξίδια αλλά και καθημερινές μετακινήσεις.

Επειδή, όμως, οι Αιγόκεροι λειτουργούν βάσει προγράμματος και δεν θέλουν να παρεκκλίνουν από αυτό, το αυτοκίνητο που διαλέξαμε θα πρέπει να είναι κάποιο κλασικό. Χωρίς ιδιαίτερα εκκεντρική σχεδίαση, περίεργα χρώματα ή φουτουριστικά εσωτερικά. Έτσι, τι μπορεί να ταιριάξει καλύτερα σε έναν Αιγόκερω περισσότερο από ένα Ford Focus;

Πρόκειται για μία διαχρονική επιλογή κι ένα από τα πρώτα μοντέλα που χάραξαν τον δρόμο για τη δημιουργία των μικρομεσαίων. Άλλωστε, ο Αιγόκερως μπορεί να κάνει προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις, αλλά χαράζει δρόμο και πρωτοτυπεί. Κι ας μη βιάζεται!

 

Υδροχόος (21/1 – 19/2)


Οι Υδροχόοι είναι εφευρετικοί, δημιουργικοί νοιάζονται για το περιβάλλον κι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο μέλλον. Σου ακούγεται γνώριμο όλο αυτό;

Η πράσινη οδήγηση και η στροφή στα ηλεκτρικά ως κυρίαρχη τάση του μέλλοντος, δε μπορούν να βρουν περισσότερο σύμφωνο έναν Υδροχόο. Πρόκειται για το ζώδιο που κοιτάει μπροστά, δεν ακολουθεί την πεπατημένη και κοιτάζει συνεχώς το μέλλον, δημιουργώντας νέα πράγματα. Παράλληλα, τους ενδιαφέρει η τεχνολογία και δεν αντέχουν τη μονοτονία και τη ρουτίνα.

Αυτός ο καινοτόμος χαρακτήρας των Υδροχόων τους καθιστά συνώνυμους με την ηλεκτροκίνηση – και συγκεκριμένα την Tesla. Το Model 3 μοιάζει ως το ιδανικό αυτοκίνητο για έναν Υδροχόο, έχοντας έρθει κατευθείαν από το μέλλον.

 

Ιχθύς (20/2 – 20/3)


Ο ευφάνταστος τρόπος που οι Ιχθείς βλέπουν τα πράγματα δύσκολα μπορεί να βρει καταφύγιο σε ένα κοινό αυτοκίνητο. Δεν τους αρέσουν τα στερεότυπα, είναι δημιουργικοί και ψάχνουν τρόπους να ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Ίσως έχεις μπερδευτεί για το αυτοκίνητο που θα ταίριαζε σε έναν Ιχθύ, αλλά σου έχουμε τη λύση: Citroen Ami. Πρόκειται για το μικρότερο αυτοκίνητο που θα συναντήσεις αυτή τη στιγμή στην αγορά. Μικρό σε μέγεθος αλλά και σε ισχύ, το Citroen Ami διαθέτει μόλις 8 ίππους. Ενώ μπορεί να οδηγηθεί από οποιονδήποτε άνω των 16 ετών!

Η πρωτοπορία του Citroen Ami όμως δε σταματάει εκεί. Είναι 100% ηλεκτρικό, οι πόρτες του ανοίγουν με αντίθετη κατεύθυνση, ενώ πρόκειται για το φθηνότερο αυτοκίνητο που θα συναντήσεις, με τιμή περίπου 6.500€ ως καινούργιο. Αν μη τι άλλο το Ami χαρακτηρίζεται ως πρωτοποριακό αλλά και ιδιαίτερο – όπως ακριβώς κι ένας Ιχθύς.

Συνοψίζοντας…

Τα ζώδια αποτελούν μία διασκέδαση και ένα guilty pleasure για να περνάει ευφάνταστα η ώρα μας. Ίσως και πιο ευχάριστα. Κανένα συμπέρασμα δε μπορεί να εξαχθεί για τον χαρακτήρα ή την προσωπικότητα ενός ανθρώπου βάσει του ζωδίου του. Πόσω μάλλον να εξαρτηθεί από αυτό ένα αυτοκίνητο ή η αγορά του.

Εάν παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια γενικά χαρακτηριστικά για κάθε ζώδιο εκεί έξω, αυτά ήταν τα αυτοκίνητα που ταιριάζουν σε κάθε ένα από αυτά. Γράψε μας στα σχόλια το δικό σου ζώδιο και κατά πόσο ταιριάζει με το αυτοκίνητο που… “διαλέξαμε” για εσένα. Πέσαμε μέσα;

 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!