Οι online αγορές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, το 60% των Ελλήνων προτιμάει και επιλέγει τις online αγορές. Ποσοστό που εκτοξεύεται ακόμα περισσότερο σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες.

Τι συμβαίνει όμως με την αγορά αυτοκινήτου και πώς μπορείς να αγοράσεις αυτοκίνητο με ασφάλεια online; Τι θα πρέπει να προσέξεις, που να απευθυνθείς και πώς θα το ελέγξεις;

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του BBC γίνεται αφιέρωμα στην ανέπαφη αγορά αυτοκινήτου και πώς αυτή μπορεί να διευκολύνει τον καταναλωτή. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κινδύνους που εγκυμονούν – αλλά και πώς να τους αντιπαρέλθεις.

Τι να προσέξεις;


Αρχικά, η ανέπαφη αγορά αφορά μία πρόσφατη -σχετικά- διαδικασία. Ως εκ τούτου, προσφέρεται σαν υπηρεσία από λίγες εταιρείες. Αυτά που πρέπει να προσέξεις είναι τα εξής:

  • Εταιρεία
  • Εγγύηση
  • Παροχές

Όσο περισσότερο ειδικεύεται μία εταιρεία στο online και στην τεχνολογία, τόσο διασφαλίζει και τον ίδιο τον πελάτη. Για παράδειγμα, ποιος φοβάται να πραγματοποιήσει μία διαδικτυακή αγορά από την Amazon; Σε αυτό έχουν συμβάλλει δύο παράγοντες: η εγγύηση και οι παροχές.

Αρχικά, κακά τα ψέματα σε μία αγορά πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Από μία λάθος παραγγελία και καθυστέρηση στην παράδοση έως προβλήματα με την ποιότητα και κρυφά κόστη. Εκεί είναι που επεμβαίνει η εγγύηση. Με σκοπό να διαφυλάξει την ποιότητα του προϊόντος και να διασφαλίσει τον αγοραστή. Προσοχή, λοιπόν, σε θολές εγγυήσεις – που δεν αποδεικνύονται χειρόγραφα κι έχουν ως σκοπό να σε μπερδέψουν.

Διάβασε περισσότερα για την εγγύηση σε μεταχειρισμένο, εδώ.

Παροχές


Για να επιλέξει κάποιος την ανέπαφη αγορά, θα πρέπει αυτή να συνοδεύεται από παροχές και να προσφέρουν κέρδος στον αγοραστή. Εκτός από την άνεση και την ευκολία, ποιες άλλες παροχές μπορούν να συνοδεύουν ένα αυτοκίνητο;

Η Spotawheel ξεκίνησε ως η Amazon των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Αρκεί αυτό, για να καταλάβει κανείς πως η προτεραιότητα μας είναι εξαρχής η διευκόλυνση και απλούστευση των διαδικασιών. Γι αυτό και όχι μόνο εντάξαμε από την αρχή τη δυνατότητα για ανέπαφη αγορά, αλλά και το πρώτο αυτοκίνητο που πούλησε η Spotawheel ήταν online!

Πιο συγκεκριμένα, επιλέγοντας την ανέπαφη αγορά κερδίζεις αυτόματα επέκταση εγγύησης, δικαίωμα επιστροφής χρημάτων ή αλλαγής αυτοκινήτου και δωρεάν αποστολή σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας.

Με λίγα λόγια, περιηγείσαι στο online showroom, βρίσκεις το αγαπημένο σου αυτοκίνητο από την άνεση του σπιτιού σου και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς!

Πώς θα το ελέγξεις;


Στη Spotawheel πιστεύουμε κι επενδύουμε στην εμπιστοσύνη. Γι αυτό και παρόλο που όλα μας τα αυτοκίνητα είναι ήδη επιλεγμένα κι ελεγμένα σε 200+ σημεία από τη Spotmechanic™, δίνουμε τη δυνατότητα για έλεγχο σε οποιοδήποτε συνεργείο επιθυμείς.

Ειδικά για την ανέπαφη αγορά, όλα τα αυτοκίνητα συνοδεύονται από 7 ημέρες επιστροφή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οποιοδήποτε αυτοκίνητο επιλέξεις ανέπαφα μπορείς να το επιστρέψεις μέσα σε 7 ημέρες (ή 300χλμ) και να σου επιστρέψουμε πλήρως το ποσό. Ή να το αλλάξεις με κάποιο άλλο σε περίπτωση που δε σε βολεύει.

Με λίγα λόγια, οι πρώτες ημέρες μπορείς να επιλέξεις να λειτουργούν δοκιμαστικά. Κάτι σαν 7ήμερο Test Drive.

Μπορεί να γίνει παράδοση παντού;


Με την ανέπαφη αγορά, αναλαμβάνουμε να παραδώσουμε το αυτοκίνητο στην πόρτα σου. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα στάδια, από την προετοιμασία, το πλύσιμο και τη συντήρηση του αυτοκινήτου. Έως την τελική παράδοση. Χωρίς καμία επιβάρυνση εκ μέρους σου, αναλαμβάνουμε να αποστείλουμε το αυτοκίνητο σε οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεσαι.

Παράλληλα, είμαστε δίπλα σου σε κάθε βήμα – όπως για παράδειγμα στην έκδοση δανείου εάν χρειάζεσαι χρηματοδότηση. Αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία κι εσύ από την αρχή μέχρι την παράδοση κι εσύ έχεις μόνο να βρεις το επόμενό σου αυτοκίνητο.

Δες πώς να πάρεις δάνειο αυτοκινήτου βήμα-βήμα.

Μπορώ να αγοράσω ανέπαφα οποιοδήποτε αυτοκίνητο;


Η ανέπαφη αγορά προϋποθέτει την καλή ποιότητα του προϊόντος. Άλλωστε, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλα τα προϊόντα που διακινούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αγοράζονται διαδικτυακά, φέρουν εγγύηση και δυνατότητα επιστροφής. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το ρίσκο για τον πωλητή είναι μεγαλύτερο από του αγοραστή, πουλώντας το ηλεκτρονικά…

Πόσω μάλλον σε μία αγορά σαν την ελληνική, που η after sales εξυπηρέτηση δεν υφίσταται και ο έμπορος κάνει τα πάντα για να κρύψει την πραγματική κατάσταση του αυτοκινήτου. Ποιος θα έπαιρνε το ρίσκο να πουλήσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο διαδικτυακά;

Γι αυτό και στη Spotawheel, είμαστε σίγουροι για τα αυτοκίνητα που διαθέτουμε, αφού προηγουμένως τα έχουμε ελέγξει. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις 1 από τα 20 αυτοκίνητα που ελέγχουμε πληροί τα κριτήριά μας κι επιλέγεται. Για να είναι είμαστε όλοι σίγουροι για την ποιότητα των αυτοκινήτων μας – τόσο εμείς αλλά κι εσύ.
 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου! Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.

Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Παρέχουμε δυνατότητα για Test Drive (είτε στο Car Showcenter στην Ανθούσα είτε κατευθείαν στην πόρτα σου) ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!

Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!