Αν έστω και για μια φορά στη ζωή σου έχεις μπει στη διαδικασία αναζήτησης μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, τότε σίγουρα στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου έχεις συνομιλήσει με κάποιον από τους παρακάτω γραφικούς τύπους “πωλητών”.

Είτε μιλάμε για ιδιώτες, είτε για επαγγελματίες εμπόρους, η γραφικότητα σε αυτή την περίπτωση είναι universal και δεν απομονώνεται!

Προτού ξεκινήσουμε, κάνε το Quiz και δες πόσους γραφικούς τύπους μπορείς να βρεις!

Ας δούμε αναλυτικά ποιοι είναι οι 5 πιο γραφικοί τύποι πωλητών που θα βρεις πίσω από το τηλέφωνο μιας αγγελίας!

1. Ο… «άμα σου αρέσει, αλλιώς βρες άλλο»

Είναι ο τύπος που συνήθως έχει βάλει μια αστρονομική τιμή στο αυτοκίνητό του, νομίζοντας ότι όσα μικρο-προβλήματα ή επισκευές χρειάζονται είναι απολύτως λογικά μόνο και μόνο επειδή είναι 1ο χέρι ή επειδή το αγόρασε ακριβά πριν από 10-12 χρόνια και περιμένει με κάποιο τρόπο να πάρει τα χρήματά του πίσω.

Πράγματι είναι κρίμα να χάνεις χρήματα από το αυτοκίνητό σου, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, η αγορά ορίζει την τιμή.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αν αυτόν τον τύπο τον βρεις στον αντίθετο ρόλο, δηλαδή να ψάχνει για αυτοκίνητο, θα προσπαθήσει να σου κατεβάσει την τιμή τουλάχιστον 2 με 3 χιλιάδες ευρώ για να το αγοράσει, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως “γνώστη”.

2. Ο… «πες μου τώρα, γιατί το ζητάνε άλλοι τρεις»

Την παραπάνω φράση θα την ακούσεις πολλές φορές!

Μιλάμε για τον κλασικό τύπο πωλητή που θα παρουσιάσει το αυτοκίνητό του ως το μήλον της έριδος μεταξύ πολλών ενδιαφερόμενων αγοραστών με σκοπό να σε κάνει να πάρεις μια γρήγορη απόφαση.

Εδώ θα σου θυμίσω τη γνωστή λαϊκή ρήση: «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει».

Όσο κι αν σε πιέσει κάποιος, όσο μεγάλη ευκαιρία κι αν σου φαίνεται, μην το πάρεις αν δεν σιγουρευτείς ότι είναι όπως πρέπει. Ο λαός είναι σοφός!

3. Ο… «είναι της ξαδέρφης μου» (ίδιος με τον «ήταν αυτοκίνητο γιατρού»)

Η ξαδέρφη, η γιαγιά, “η γυναίκα μου” ή ο γιατρός, είναι συνήθως άτομα υπεράνω υποψίας και το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι πως πρόκειται για ώριμους οδηγούς που δεν καταπονούν ένα αυτοκίνητο.

Σωστό ή λάθος, το θέμα είναι ότι αυτός ο τύπος πωλητή χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη δικαιολογία για να σου “εγγυηθεί” την ποιότητα του αυτοκινήτου που πουλάει.

Πολλοί από αυτούς όμως δεν έχουν ούτε ξαδέρφη, ούτε γιαγιά, ούτε είναι γιατροί και μπορεί να πουλάνε ένα αυτοκίνητο με την ταμπέλα “ευκαιρία”, που να έχει όμως πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή! Διάβασε τι πρέπει να προσέξεις στα φθηνά μεταχειρισμένα που αποκαλούν “ευκαιρίες”!

4. Ο… «έχω βάλει πάνω 3 χιλιάρικα ηχοσύστημα»

Εδώ που τα λέμε το αυτοκίνητο αυτό μπορεί να αξίζει πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα του είδους του.

Αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί πωρωμένοι ιδιοκτήτες που ξοδεύουν χρήματα για να “βελτιώσουν” ένα αυτοκίνητο τοποθετώντας πολλά και ακριβά εξαρτήματα, πολλές φορές  ακόμα και πιο πάνω από την αξία του αυτοκινήτου.

Η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτού του τύπου πωλητών προσέχουν  τα αυτοκίνητά τους περισσότερο από τον μέσο όρο.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου. Αν σου αρέσουν οι νίκελ ζάντες, τα φιμέ τζάμια και το τεράστια  woofer, τότε αξίζει να το κοιτάξεις περαιτέρω!

5. Ο… “σίγουρος”

Ο κύριος της φωτογραφίας είναι ο Enzo Ferrari.

Αυτός ο τύπος μπορεί να συνδυάζει στοιχεία από όλους τους παραπάνω!

Πράγματι κάποιος που έχει συντηρήσει και προσέξει το αυτοκίνητό του με προδέρμ, πρέπει να είναι σίγουρος και να μην φοβάται οποιονδήποτε έλεγχο και ερώτηση!

Πρόσεχε όμως, μερικοί ίσως και να μπλοφάρουν. Μην πέσεις στην παγίδα τους!

Με λίγα λόγια…

Αν λοιπόν έχεις ψάξει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από ιδιώτη ή από έμπορο, είναι σίγουρο ότι έχεις συναντήσει τουλάχιστον κάποιον από τους παραπάνω πωλητές!

Μια συμβουλή έχουμε να σου δώσουμε:

Έλεγξε το αυτοκίνητο σε κάποιον που εμπιστεύεσαι, όσο κολλητός, ξάδερφος ή κολλητός κολλητού και αν είναι ο πωλητής.

Μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως και στο τέλος, εκτός από χρήματα, να χάσεις και κάτι άλλο πιο σημαντικό: τον ενθουσιασμό της αγοράς ενός αυτοκινήτου που ονειρευόσουν!

Δες Επιλεγμένα Αυτοκίνητα!

 

 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!