Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά, και ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας αδειών και διακοπών. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι δε βλέπεις την ώρα να αναχωρήσεις (εάν δεν το έχεις ήδη κάνει) για κάποιο νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου. Ή για κάποιο παραθεριστικό προορισμό.

Οι προορισμοί πολλοί και οι επιλογές ακόμα περισσότερες. Είτε αυτό αφορά κάποιο παραθαλάσσιο μέρος που θα επισκεφτείς με το αυτοκίνητό σου, είτε κάποιο νησιωτικό προορισμό που θα προτιμήσεις να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο. Γιατί κακά τα ψέματα, διακοπές χωρίς τέσσερις ρόδες (ή έστω 2) δεν γίνονται!

Κι επειδή πολλές φορές αναγκαζόμαστε να αποχωριστούμε το αγαπημένο μας αυτοκίνητο ενόψει των διακοπών, υπάρχει η επιλογή της ενοικίασης. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα που θα συναντήσεις σε κάθε προορισμό και μπορείς να νοικιάσεις. Πότε να διαλέξεις το ένα έναντι του άλλου, ποιο θα σε βολέψει καλύτερα και σε τι εύρος τιμων θα τα συναντήσεις;

Προτού ξεκινήσουμε κάνε το Quiz και ανακάλυψε ποιο σου ταιριάζει!

Κάνε το Quiz!

 

1. Citroen C1

Οικονομικό
Πρακτικό
Καλή οδική συμπεριφορά
Χώροι

Εύρος τιμών/ημέρα: 25 – 55€*

Το Citroen C1 είναι από τα πιο οικονομικά “μικρά” που θα συναντήσεις προς ενοικίαση και προσφέρει μία ευχάριστη εμπειρία. Καθώς πολλοί προορισμοί είναι μεν αποκομμένοι από τον αστικό ιστό, αλλά διατηρούν αρκετά στοιχεία πόλεων: στενοί δρόμοι, πολυκοσμία και δυσκολία στο parking. Οπότε τι καλύτερο από ένα ικανό supermini;

Θα σε βολέψει με την πρακτικότητά του, ενώ η κατανάλωση των 4.1 λίτρων θα σου εξοικονομήσει χρήματα. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό ενόψει διακοπών. Το Citroen C1, θα σε εκπλήξει με την οδική συμπεριφορά του, καθιστώντας το εξίσου αποτελεσματικό στην πόλη αλλά και σε μία διαδρομή με στροφές που καταλήγει σε παραλία.

Συνίσταται για διακοπές με παρέα (έως 4 άτομα), ενώ εάν ταξιδεύεις με οικογένεια καλύτερα να προτιμήσεις κάποια πιο ευρύχωρη επιλογή.

Νησί που προτείνεται: Κρήτη, Σέριφος!

*Σημείωση: Οι τιμές είναι ενδεικτικές και ορίζονται με βάση τον μέσο όρο ενοικιαζόμενων από διάφορους δημοφιλείς προορισμούς. Ενδέχεται να αλλάξουν ή να παρουσιάσουν διαφοροποιήσεις ανάλογα τον προορισμό ή/και την περίοδο.

 

2. Fiat Panda

Κατανάλωση
Ορατότητα
Κιβώτιο
Τιμή

Εύρος τιμών/ημέρα: 35 – 65€

Εάν ψάχνεις ένα τζιποειδές όχημα με μικρές διαστάσεις, χωρίς να διαθέτεις το budget για ενοικίαση ενός 4×4 οχήματος, θα λατρέψεις το Fiat Panda. Αφού η υψηλή θέση οδήγησης και η θέση του κιβωτίου ταχυτήτων θα σου χαρίσουν μία αφ’ υψηλού εμπειρία με άριστη ορατότητα. Κάτι που σίγουρα χρειάζεσαι σε έναν τουριστικό προορισμό. Ειδικά όταν ταξιδεύεις για πρώτη φορά.

Αξίζει να το νοικιάσεις στη diesel έκδοσή του, που κυριολεκτικά δεν θα κάψει τίποτα. Σε αυτή την έκδοση, βέβαια, θα το συναντήσεις πιο ακριβά αλλά θα σε αποζημιώσει εάν σκοπεύεις να κάνεις πολλά χιλιόμετρα. Και να ανακαλύψεις κάθε πιθανή παραλία ή χωριό.

Το Fiat Panda θα σε εκπλήξει και με το πόσο ευρύχωρο είναι. Ενώ η οδηγική αίσθηση που αποπνέει η ψηλότερη θέση οδήγησης είναι κάτι που σίγουρα θα σου λείψει κατά την επιστροφή σου.

 

3. Hyundai i20

Τιμή
Χώροι
Κατανάλωση
Διαθεσιμότητα

Εύρος τιμών/ημέρα: 30 – 60€

Σε κάθε νησί, παραθεριστικό θέρετρο ή προορισμό θα συναντήσεις ένα γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων με κάποιο Hyundai στον στόλο του. Και όχι άδικα, αφού είναι οικονομικά, αξιόπιστα, με χαμηλή κατανάλωση και καλύπτουν όλα όσα θέλεις από τις διακοπές σου. Χώρους και ασφάλεια για τις μετακινήσεις σου.

Και ποιο μοντέλο της Κορεάτικης εταιρείας το πετυχαίνει καλύτερα, από το i20; Συνδυάζοντας την πρακτικότητα με την οικονομία, το i20 θα ανταπεξέλθει και με το παραπάνω στις απαιτήσεις των διακοπων σου.

Παράλληλα, διαθέτει τους χώρους για να μεταφέρει με άνεση από μία παρέα φοιτητών έως μία πενταμελή οικογένεια. Μόνο μειονέκτημα: η χαμηλή διαθεσιμότητα. Αφού η μεγάλη ζήτηση και η χαμηλή τιμή τα κάνει να είναι από τα πρώτα που… φεύγουν.

Εάν ψάχνεις κάτι ακόμα πιο οικονομικό, ενδέχεται να το βρεις σε κάποιο παλαιότερο μοντέλο της Hyundai (Getz, Atos). Ωστόσο η διαθεσιμότητα εκεί είναι ακόμα πιο περιορισμένη.

 

4. Suzuki Jimny

Κάμπριο
Εκτός δρόμου ικανότητες
Περιπέτεια
Τιμή

Εύρος τιμών/ημέρα: 50 – 80€

Είναι ένα από τα πιο καλοκαιρινά αυτοκίνητα και όχι άδικα. Αφού δεν υπάρχει νησί ή παραλιακό μέρος που να μη συναντήσεις και από κάποιο Suzuki Jimny. Σε αυτό βοηθάει η αποσπώμενη (κάμπριο) οροφή αλλά και η τετρακίνηση που πηγαίνει το Jimny κυριολεκτικά παντού.

Εάν αναζητάς περιπέτεια και διακοπές με παρέα, το Jimny θα ταιριάξει ιδανικά στις απαιτήσεις σου. Άλλωστε, σχεδόν κάθε νησί -λίγο, πολύ- έχει και από κάποια παραλία που είναι προσβάσιμη είτε από χωματόδρομο, είτε με… φουσκωτό. Καθιστώντας ένα 4×4 αυτοκίνητο σχεδόν απαραίτητο.

Κι επειδή η ζήτηση είναι μεγάλη και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν ένα τζιπάκι στις διακοπές τους, η τιμή των Jimny προς ενοικίαση εκτινάσσεται – ιδιαίτερα την υψηλή περίοδο. Παρόλα αυτά, παραμένει το πιο οικονομικό 4×4 όχημα που θα συναντήσεις προς ενοικίαση.

Νησί που συνίσταται: Νησιά με παραλίες και περιορισμένη άσφαλτο (π.χ. Αστυπάλαια, Κουφονήσια, Κίμωλος)

 

5. Nissan Micra

Τιμή
Ευκολία
Κατανάλωση
Χώροι

Εύρος τιμών/ημέρα: 25 – 60€

Ένα αυτοκίνητο που μπαίνει στην κατηγορία των “μικρών” και συχνά αποτελεί την πιο οικονομική επιλογή στην ενοικίαση. Το Micra προσφέρει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ενδείκνυται για κάποιον που θέλει να εξοικονομήσει χρήματα από το αυτοκίνητο στις διακοπές του. Και να τα διαθέσει αλλού ενδεχομένως.

Οι χώροι του δείχνουν μικροί αλλά δεν είναι περιοριστικοί, και θα χωρέσει άνετα μία παρέα ή μία οικογένεια 4 ατόμων. Παράλληλα, το πορτμπαγκάζ των 255 λίτρων θα χωρέσει ό,τι χρειάζεσαι για ολιγοήμερες διακοπές.

 

6. Mini Cabrio

Πολυτέλεια
Άνεση
Οδική συμπεριφορά
Τιμή

Εύρος τιμών/ημέρα: 80 – 110€

Ανεβαίνοντας την κλίμακα τιμών, συναντάμε ένα αυτοκίνητο με άνεση και καλοκαιρινή διάθεση. Το Mini Cooper Cabrio, μπορεί να φαντάζει ως μία αρκετά ακριβότερη επιλογή, ωστόσο προσφέρει μία άνεση και πολυτέλεια που δε συναντάς συχνά σε ενοικιαζόμενο.

Ενδείκνυται για ζευγάρι ή παρέα που θέλει να απολαύσει τις διακοπές του στο έπακρο. Παράλληλα, τα cabrio Mini Cooper που διατίθενται προς ενοικίαση είναι συνήθως diesel, που σημαίνει ότι θα αποσβέσεις ένα μεγάλο μέρος εάν σκοπεύεις να κάνεις πολλά χιλιόμετρα.

Νησιά που προτείνεται: Σαντορίνη, Αντίπαρο!

 

7. Jeep Wrangler

Άνεση
Εκτός δρόμου ικανότητες
Χώροι
Τιμή

Εύρος τιμών/ημέρα: 100 – 160€

Το Wrangler ολοκληρώνει τη λίστα και αποτελεί -ενδεχομένως- τον βασιλιά ενός καλοκαιρινού αυτοκινήτου. Αφού τα έχει όλα: τετρακίνηση, ύψος, άνεση και οτιδήποτε ψάχνεις σε ένα αυτοκίνητο για καλοκαιρινές διακοπές χωρίς περιορισμούς. Μοναδική λεπτομέρεια: να μη σε νοιάζει το budget.

Αφού το Wrangler, όντας ένα από τα πιο περιζήτητα και ικανά αυτοκίνητα, θα το συναντήσεις πιο ακριβά από κάθε άλλο ενοικιαζόμενο. Οι τιμές του ξεκινούν από 100€ την ημέρα, αλλά κάλιστα μπορούν να διπλασιαστούν ή και να εκτοξευτούν, ειδικά εάν πρόκειται για κάποιο κοσμοπολίτικο νησί μέσα στον Αύγουστο.

Όπως και να έχει, το Wrangler θα στοιχίσει, θα κάψει, αλλά θα σε κάνει να βιώσεις καλοκαίρι σε νησί όσο τίποτα άλλο. Αφού θα σε πάει παντού και θα το έχεις μονίμως με ανοιχτή την οροφή. Συνήθως συναντάται στην διπορτη έκδοσή του ως ενοικιαζόμενο.

 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!