Μπορεί η 31η Οκτωβρίου να είναι ταυτισμένη με τον φόβο και τις ταινίες/σειρές θριλερ, ωστόσο η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα περιλαμβάνει πολλές μικρές ιστορίες τρόμου σε καθημερινό επίπεδο.

Από αυτοκίνητα που δεν παραλήφθηκαν ποτέ και ελέγχους σε συνεργεία που απορρίφθηκαν, μέχρι γυρισμένα χιλιόμετρα και αυτοκίνητα που φαινόντουσαν “καθαρά” μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.

Δυστυχώς, οι ιστορίες… τρόμου στην αγορά των μεταχειρισμένων αποτελούν ένα καθημερινό φαινόμενο. Εμείς, συγκεντρώσαμε τις 5 πιο συχνές από αυτές και τις παρουσιάζουμε!

#1 “Έλεγχος μόνο σε κοντινό συνεργείο”


Έχεις βρει το αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει, θέλεις να το δεις από κοντά και να το ελέγξεις για να κάνεις το επόμενο βήμα. Όλα καλά μέχρι εδώ, η συνεννόηση με τον έμπορο είναι υποδειγματική και “καθαρή”. Μέχρι που ακούγεται η εξής φράση:

μπορείς να το ελέγξεις μόνο σε κοντινά συνεργεία ή να φέρεις τον μηχανικό σου από εδώ

Εάν όλα τα θρίλερ ξεκινάνε με τους πρωταγωνιστές να πηγαίνουν σε ένα σκοτεινό υπόγειο, οι περιπέτειες και οι δυσάρεστες εκπλήξεις στην αγορά ενός αυτοκινήτου ξεκινούν όλες με την παραπάνω φράση.

Αποτελεί το επόμενο βήμα της ολοκληρωτικής άρνησης ελέγχου που συνέβαινε παλαιότερα. Φυσικά, πολλοί κατάλαβαν ότι κάτι τέτοιο δεν έπιανε και αποφάσισαν να θέσουν στον έλεγχο τους δικούς τους όρους. Έτσι, οι επιτήδειοι έμποροι προβάλλουν τη διαλλακτικότητα μεταβιβάζοντας την επιλογή – φαινομενικά – στα χέρια σου.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού με το να αρνείται κάποιος έλεγχο σε συνεργείο της επιλογής σου σημαίνει ότι έχει πράγματα να κρύψει. Ένας πλήρης έλεγχος χρειάζεται μηχανικό, φανοποιείο, ανύψωση για έλεγχο σασί κτλ. Με αυτό τον τρόπο, φιλοδοξούν να αποφύγουν τον μηχανικό σου που δεν θα σου πει ψέματα ή κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

#2 Όταν ανάβουν περίεργα λαμπάκια στο ταμπλό


Τα διάφορα λαμπάκια στο ταμπλό μας ενημερώνουν όταν κάτι συμβαίνει με το αυτοκίνητό μας. Για παράδειγμα, μας παρέχουν ενημέρωση για τα φώτα, το ESP και διάφορα άλλα συστήματα του αυτοκινήτου. Υπάρχουν, βέβαια, και φορές που δεν ανάβουν για καλό.

Όπως για παράδειγμα το σήμα “check engine“, το οποίο μπορεί να ανάψει για πολλούς λόγους. Από τον πιο απλό, μέχρι τον πιο σύνθετο. Τι γίνεται όμως εάν εκεί που οδηγείς ανάψουν ξαφνικά όλα τα λαμπάκια;

Μία από τις πιο διαδεδομένες τακτικές για να κρύψει την κατάσταση ενός αυτοκινήτου, είναι το σβήσιμο των διαφόρων checks μέσω του συστήματος OBD. Γι αυτό, και κατά τη διάρκεια ενός test drive πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός για διάφορα λαμπάκια που μπορεί να ανάψουν. Αφού, αυτά ποτέ δεν ανάβουν για καλό – παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις λάβεις.

Tip! Καλό είναι να γνωρίζεις τα διάφορα λαμπάκια και τι υποδηλώνουν σε περίπτωση που ανάψουν. Ώστε να είσαι σίγουρος και απόλυτα προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.

#3 Μία εξωπραγματική προσφορά


Έχεις δει πολλά θριλερ να ξεκινάνε δυσάρεστα, υποδηλώνοντας εξαρχής όλα όσα θα ακολουθήσουν;

Ούτε εμείς. Δεν είναι τυχαίο όταν ένας σκηνοθέτης επιλέγει να δημιουργήσει ένα ήρεμο κι ευχάριστο κλίμα για να σε μυήσει στη συνέχεια στον τρόμο και τις σκοτεινές πτυχές της ταινίας. Κάπως έτσι λειτουργούν και οι “ευκαιρίες” στα αυτοκίνητα…

Ό,τι αρχίζει ευχάριστα εξελίσσεται αργά και ομαλά σε κάτι δυσάρεστο και μη αναστρέψιμο. Μια εξαιρετικά χαμηλή τιμή συνήθως υποδηλώνει κάποιο κρυφό πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Ή λειτουργεί ως δόλωμα, με διάφορες κρυφές χρεώσεις που ανακύπτουν στη συνέχεια.

Μια ύποπτα χαμηλή τιμή μπορεί επίσης να αποσπάσει την προσοχή από ένα μεγάλο επιτόκιο – σε περίπτωση δανείου. Γι αυτό πρέπει να διαβάζεις αναλυτικά όλα τα συμβόλαια και τα χαρτιά που σου δίνονται. Αλλά και να συμβιβαστείς με την ιδέα πως η καλύτερη ποιότητα και η χαμηλότερη τιμή απλά δε συμβαδίζουν!

#4 Όταν απομακρύνεσαι από… το ταμείο


Παλιό ρητό της αγοράς, το οποίο εφαρμόζουν ακόμα διάφοροι επιτήδειοι ιδιώτες αλλά και έμποροι αυτοκινήτων. Ποντάρουν στη γρήγορη πώληση και αφού πάρεις το αυτοκίνητο συνειδητοποιείς ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του:

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

Το να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο, να ανακαλύψεις ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό και, στη συνέχεια, να συνειδητοποιήσεις ότι δε μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό, είναι ένας εφιάλτης ανάλογος με τον δρόμο με τις λεύκες…

Γι αυτό και στη Spotawheel προσφέρουμε 7 ημέρες δικαίωμα επιστροφής. Για να είσαι σίγουρος για την επιλογή σου αλλά και να το δοκιμάσεις όπως και όσο εσύ θέλεις. Με δυνατότητα να το γυρίσεις πίσω ανά πάσα στιγμή. Ποιος άλλος μπορεί να το προσφέρει αυτό;

#5 Όταν ανακαλύπτεις το… ιστορικό του


Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανακαλύψεις το ιστορικό ενός αυτοκινήτου. Ο χειρότερος, όμως, είναι να γίνει μετά την αγορά του. Κάτι που συνδέεται και με την παραπάνω ιστορία. Να ανακαλύψεις, για παράδειγμα, μέσα από το ΚΤΕΟ ή ένα σερβις, πως τα χιλιόμετρα είναι γυρισμένα. Ή ακόμα χειρότερα πως έχει εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα.

Ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο αποτελεί την πιο επικίνδυνη κατηγορία αυτοκινήτου. Φυσικά, παίζει ρόλο το είδος και η σοβαρότητα του ατυχήματος. Όπως και να έχει όμως, το να ανακαλύπτεις πως το αυτοκίνητο που θέλεις να πάρεις -ή ακόμα χειρότερα έχεις ήδη αγοράσει- έχει εμπλακεί σε ατύχημα είναι από μόνο του τρομακτικό.

Πώς θα το καταλάβεις; Από έναν καλό έλεγχο, που το αυτοκίνητο ελέγχεται σε πολλαπλά σημεία όπως φανοποιείο και μηχανικά μέρη. Κάτι που δε μπορεί να διαπιστώσει ένας μηχανικός από μόνος του -βλ. πρώτη ιστορία- χωρίς τον ανάλογο εξοπλισμό.

Μπορεί το Halloween να αποτελεί μία ευκαιρία για τρομακτικά ντυσίματα ή ταινίες θρίλερ, η αγορά των μεταχειρισμένων όμως είναι γεμάτη από καθημερινές ιστορίες τρόμου και αγωνίας.

Γράψε μας στα σχόλια μία δική σου εμπειρία που σε φόβισε ή σε ταρακούνησε ψάχνοντας ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.
 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!