Η μεταπώληση ενός αυτοκινήτου αποτελεί βασικό στοιχείο κατά την ιδιοκτησία του. Αφού, κακά τα ψέματα, οι εποχές που παντρευόσουν ένα αυτοκίνητο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τη θέση τους, έχουν δώσει στην ευελιξία και στη δυνατότητα να αλλάζεις αυτοκίνητα ανάλογα με τις ανάγκες σου. Γι αυτό και η μεταπώληση πολλές φορές μπορεί να εξελιχθεί σε πονοκέφαλο…

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις όσο έχεις στην ιδιοκτησία σου ένα αυτοκίνητο είναι να το απολαμβάνεις στον μέγιστο δυνατό βαθμό, φροντίζοντας για τη συντήρηση και τα service του. Τι γίνεται, όμως, όταν έρχεται η ώρα που θέλεις να το πουλήσεις;

Υπάρχουν 14 λόγοι που επηρεάζουν τη μεταπώληση του αυτοκινήτου. Ένας από αυτούς – κι ενδεχομένως ο πιο βασικός – είναι η μάρκα και το μοντέλο του. Ποια είναι τα μοντέλα με την καλύτερη μεταπώληση, εκείνα που πωλούνται πιο εύκολα κι έχουν τη μικρότερη “χασούρα” από το αρχικό κόστος αγοράς σε βάθος 5ετίας;

Ας ξεκινήσουμε!

 

1. Toyota Yaris

Αρχική τιμή: 15.420€
Τιμή ως μεταχειρισμένο 5 χρόνια μετά: 13.463€

Το Toyota Yaris συνδυάζει όλα όσα αναζητάς σε ένα αυτοκίνητο πόλης. Ως εκ τούτου, αποτελεί μία διαχρονικά καλή επιλογή, ικανή να καλύψει μία πληθώρα αναγκών. Από οικονομικές μετακινήσεις στην καθημερινότητα σου, εύκολα παρκαρίσματα και χαμηλά κόστη συντήρησης.

Το Yaris θα το βρεις διαθέσιμο με 3 επιλογές καυσίμου: βενζίνη, πετρέλαιο αλλά και υβριδικό. Όλα αυτά το καθιστούν ως μία ιδιαίτερα θελκτική επιλογή, διατηρώντας την αξία του στο πέρασμα του χρόνου. Αφού η ζήτηση του Yaris παραμένει αναλλοίωτη.

Ενδεικτικά, ενώ η αρχική τιμή ενός Toyota Yaris διαμορφώνεται σε 15.420€, το ιαπωνικό supermini θα το συναντήσεις ως μεταχειρισμένο σε βάθος 5ετίας με μέση τιμή τα 13.463€.

Βρες επιλεγμένα Toyota Yaris!

 

2. Nissan Qashqai

Αρχική τιμή: 25.990€
Τιμή ως μεταχειρισμένο 5 χρόνια μετά: 18.986€

Εάν υπάρχει ένα SUV που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδανικό για την ελληνική αγορά, αυτό είναι το Qashqai. Αφού, εκτός από τα χαμηλά κυβικά, τους οικονομικούς κινητήρες αλλά και τους χώρους που προσφέρει, το Qashqai διαθέτει μία άνετη ποιότητα κύλισης, ιδανική για ταξίδια και μεγάλες αποστάσεις.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, ότι το crossover της Nissan αποτελεί το πρώτο σε πωλήσεις SUV στη χώρα μας.

Όλο αυτό το πακέτο συνδυάζεται με μία λογική τιμή για την κατηγορία του. Συγκεκριμένα, ένα καινούργιο Nissan Qashqai ξεκινάει από 25.990 ευρώ. Μετά από 5 χρόνια, το Qashqai κοστολογείται στην αγορά μεταχειρισμένων σε 18.986€, έχοντας χάσει λιγότερο από το 1/3 της αξίας του.

Βρες επιλεγμένα Nissan Qashqai!

 

3. Volkswagen Golf

Αρχική τιμή: 22.950€
Τιμή ως μεταχειρισμένο 5 χρόνια μετά: 17.338€

Για πολλούς ο διαχρονικός βασιλιάς και ο ιδρυτής της κατηγορίας των μικρομεσαίων. Για άλλους, ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο αυτοκίνητο – που τα κάνει όλα και συμφέρει. Το Volkswagen Golf είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα αυτοκίνητα με την περισσότερη ζήτηση στη χώρα μας. Και ως εκ τούτου, η μεταπωλητική τους αξία παραμένει υψηλή.

Αν και το Golf μόνο φθηνό δεν το λες στην κατηγορία του, τα 22.950€ που απαιτούνται ως αρχική τιμή μπορούν εύκολα να αποσβεστούν σε βάθος χρόνου. Αφού, με μία απλή έρευνα για ένα μεταχειρισμένο Golf, θα διαπιστώσεις ότι η μέση τιμή του 5 χρόνια μετά διαμορφώνεται στα 17.338 ευρώ.

Καθόλου άσχημα, εάν αναλογιστείς και την υψηλή ζήτηση του συγκεκριμένου μοντέλου, που κάνει τη μεταπώλησή του ακόμα ευκολότερη.

Βρες επιλεγμένα Volkswagen Golf!

 

4. Renault Clio

Αρχική τιμή: 15.630€
Τιμή ως μεταχειρισμένο 5 χρόνια μετά: 11.450€

Το Renault Clio έχει την ικανότητα να διατηρεί την αξία του στο πέρασμα του χρόνου και ένας από τους λόγους ακούει στο όνομα 1.5 dCi. Ο πετρελαιοκινητήρας του γαλλικού supermini, που αναπτύχθηκε από τη συνεργασία Renault-Nissan, είναι ένας από τους καλύτερους που θα συναντήσεις.

Προσφέρει χαμηλή κατανάλωση, πλούσια ροπή και αξιοπιστία. Τι άλλο να θέλεις σε ένα αυτοκίνητο πόλης;

Παράλληλα, το Clio διαθέτει ένα σύγχρονο design, κομψό εσωτερικό και άνετους χώρους για την κατηγορία του. Για όλα αυτά που κάποτε θα χρειαζόσουν 15.630€ ως αρχική, τώρα – 5 χρόνια μετά – μπορείς να τα συναντήσεις με 11.450€.

Βρες επιλεγμένα Renault Clio!

 

5. Audi Q3

Αρχική τιμή: 32.900
Τιμή ως μεταχειρισμένο 5 χρόνια μετά: 27.052€

Είναι αρκετά σπάνιο σε μία λίστα με αυτοκίνητα που χάνουν δύσκολα την αξία τους να βρίσκεται ένα premium μοντέλο. Καθώς ο “κανόνας” της υποτίμησης λέει ότι όσο πιο μεγάλο το αρχικό κόστος αγοράς, τόσο μεγαλύτερη και η υποτίμηση. Ωστόσο, η Audi κατάφερε να αντιστρέψει τον κανόνα με το Q3.

Ένα αυτοκίνητο που ενώ ξεκινούσε από τα 32.900 ευρώ, 5 χρόνια μετά θα το συναντήσεις με μέση τιμή στα 27.052€. Η ζήτηση για το Q3 οφείλεται κυρίως στην καλή ποιότητα κατασκευής, στην εργονομία του εσωτερικού αλλά και το πρακτικό μέγεθος.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον SUV χαρακτήρα και τους κινητήρες που δεν “ξεφεύγουν” σε κυβικά, το καθιστούν ιδανική επιλογή.

Βρες επιλεγμένα Audi Q3!

 

6. Fiat 500

Αρχική τιμή: 14.100€
Τιμή ως μεταχειρισμένο 5 χρόνια μετά: 12.650€

Το Fiat 500 αποτελεί ένα διαχρονικό αυτοκίνητο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο value for money αυτοκίνητα που θα συναντήσεις. Είναι κομψό, έχει στυλ ενώ παραμένει μικρό και πρακτικό. Τόσο σε διαστάσεις, όσο και σε κινητήρες.

Όλα αυτά εκτιμούνται ιδιαίτερα σε ένα μεταχειρισμένο, με αποτέλεσμα το Fiat 500 να αργεί πολύ να “χάσει” την αξία του.

Έτσι, τα 14.100 ευρώ που απαιτούνται για ένα καινούργιο 500αρακι, θα παραμείνουν περίπου στα ίδια ακόμα και 5 χρόνια μετά. Αφού, ένα μεταχειρισμένο Fiat 500 του 2017 θα το συναντήσεις αυτή τη στιγμή με μία μέση τιμή στα 12.650€.

Βρες επιλεγμένα Fiat 500!

 

7. Skoda Octavia

Αρχική τιμή: 21.250€
Τιμή ως μεταχειρισμένο 5 χρόνια μετά: 16.630€

Το Skoda Octavia καταρρίπτει τον μύθο που θέλει τα sedan να μη φιγουράρουν σε υψηλές θέσεις όσον αφορά στη μεταπώληση. Η Skoda αποτελεί μία από τις πιο τίμιες και value for money αυτοκινητοβιομηχανίες, με τα αυτοκίνητά της να διαθέτουν καλή ποιότητα κατασκευής, άνεση και χαμηλά έξοδα συντήρησης.

Φυσικά, με τεχνολογία και τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει από τις υπόλοιπες εταιρείες του VW group (Volkswagen, Seat, Audi κ.α.).

Το Octavia λοιπόν, όχι μόνο αποτελεί ένα από τα πιο οικονομικά sedan που θα συναντήσεις, αλλά έχει και την ικανότητα να διατηρεί την αξία του. Ως καινούργιο, η τιμή του ξεκινούσε από 21.250 ευρώ. Σήμερα, ένα Octavia 5ετίας θα το συναντήσεις στα 16.630€.

8. Peugeot 3008

Αρχική τιμή: 27.400€
Τιμή ως μεταχειρισμένο 5 χρόνια μετά: 24.720€

Το Peugeot 3008 αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα Crossover στη χώρα μας, με τις πωλήσεις οριακά να ισοφαρίζουν το Nissan Qashqai. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει το μοναδικό design και το φουτουριστικό εσωτερικό, που το καθιστούν μοντέρνο κι εντυπωσιακό ταυτόχρονα.

Το 3008, αν και στοίχιζε το – διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των – 27.400€ ως καινούργιο το 2017, σήμερα θα το βρεις με 24.720€.

Ο λόγος που το 3008 έχει διατηρήσει τόσο πολύ την αξία του σε βάθος 5ετίας οφείλεται τόσο στο ολοκληρωμένο πακέτο που προσφέρει, όσο και στην έλευση του καινούργιου μοντέλου. Το οποίο είναι ακριβότερο, με αρχική τιμή στα 33.100 ευρώ.
[Δες: Οικογενειακά SUV: Nissan Qashqai vs Peugeot 3008]

Βρες επιλεγμένα Peugeot 3008!

 

9. Ford Fiesta

Αρχική τιμή: 13.536€
Τιμή ως μεταχειρισμένο 5 χρόνια μετά: 11.200€

Το Ford Fiesta αποτελεί ένα διαχρονικά αγαπητό αυτοκίνητο με υψηλή ζήτηση. Η νέα σειρά κινητήρων ecoboost έδωσε νέα πνοή στο supermini της Ford, συνδυάζοντας οικονομία και ικανοποιητικές επιδόσεις.

Η υψηλή ζήτηση του Fiesta αντικατοπτρίζεται και στις τιμές που συναντάται ως μεταχειρισμένο, οι οποίες δύσκολα πέφτουν. Για παράδειγμα, ενώ ένα καινούργιο μοντέλο το 2017 ξεκινούσε από 13.536 ευρώ, ένα Fiesta 5ετίας δύσκολα θα το βρεις κάτω από 11.200€.

Εάν αναζητάς ένα οικονομικό αυτοκίνητο πόλης με χαμηλή κατανάλωση, αξιοπιστία και υψηλή μεταπώληση, το Ford Fiesta φαντάζει ως ιδανική επιλογή.

Βρες επιλεγμένα Ford Fiesta!

 

10. Jeep Wrangler

Ο γενικότερος κανόνας που θέλει τα μικρά και οικονομικά αυτοκίνητα να κρατάνε την αξία τους στο πέρασμα του χρόνου δεν ισχύει στην περίπτωση του Wrangler. Το θηριώδες 4×4 αποτελεί ένα ιδανικό όχημα για εκτός δρόμου περιπέτειες, αλλά και μία σίγουρη επένδυση.

Αφού, το Wrangler αποτελεί το μοναδικό αυτοκίνητο που όχι μόνο δε χάνει την αξία του αλλά μπορεί να το βρεις ως μεταχειρισμένο πιο ακριβό από ό,τι καινούργιο.

Φυσικά, σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η περιορισμένη διαθεσιμότητα των αυτοκινήτων στην αγορά μεταχειρισμένων. Αλλά και οι μετατροπές που – σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα – περισσότερο ανεβάζουν την αξία του από ό,τι τη ρίχνουν.

Συνοψίζοντας..

Υπάρχουν πολλές επιλογές αυτοκινήτων που διατηρούν την αξία τους στο χρόνο. Ειδικά, όσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσαρμόζονται στη ζήτηση του κόσμου και δημιουργούν μοντέλα ικανά να καλύψουν ολοένα και περισσότερες ανάγκες. Η μεταπώληση ενός αυτοκινήτου δεν εξαρτάται μόνο από τη μάρκα και το μοντέλο. Σημαντικό ρόλο παίζει η συντήρηση και γενικότερα πόσο το προσέχεις.

Εμείς, συγκεντρώσαμε τα 10 αυτοκίνητα που είναι ικανά να κρατήσουν περισσότερο την αξία τους στο πέρασμα του χρόνου. Από την τιμή απόκτησης ως καινούργιο, έως το βάθος 5ετίας και 10ετίας.

Τα παραπάνω μοντέλα, εκτός από το ότι διατηρούν την αξία τους, διαθέτουν και υψηλή ζήτηση, που κάνει τη μεταπώληση ευκολότερη. Ωστόσο, αυτά αλλάζουν διαρκώς κι εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Αυτό που έχει σημασία είναι να προσέχεις και να συντηρείς σωστά το αυτοκίνητό σου. Χωρίς να αγωνιάς για τη στιγμή που θα το αποχωριστείς.
 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου! Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.

Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Παρέχουμε δυνατότητα για Test Drive (είτε στο Car Showcenter στην Παλλήνη είτε κατευθείαν στην πόρτα σου) ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!

Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!