Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά και το πρώτο επίσημο τριήμερο της θερινής σεζόν απέχει λίγες μόνο στιγμές μακριά. Η αργία του Αγίου Πνεύματος, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, δίνει την καλύτερη αφορμή για εξόρμηση σε προορισμούς κοντά στην Αθήνα.

Από παραλιακά μέρη και θέρετρα, έως νησιωτικές περιοχές κοντά στην Αθήνα που δε γνώριζες, συγκεντρώσαμε όλους τους προορισμούς που μπορείς να πας διακοπές οδικώς και χωρίς να κάνεις συνεχείς στάσεις για βενζίνη, αφού απέχουν λιγότερο από ένα γέμισμα μακριά.

Πώς θα πας;

Ως προς το καύσιμο, υπολογίσαμε την απόσταση και τον τύπο του οδικού δικτύου. Η τιμή της βενζίνης/πετρελαίου έχει υπολογιστεί στα 1,91€ και 2,33€/λίτρο αντίστοιχα – ακριβότερα από  ποτέ. Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης, τη στιγμή που γράφεται το άρθρο. Η κατανάλωση για ένα μέσο αυτοκίνητο βενζίνης υπολογίζεται στα 7.5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα σε συνθήκες οδικού δικτύου. Εάν ψάχνεις να εξοικονομήσεις χρήματα στο ταξίδι σου, μετά από κάθε πρόταση σε έναν προορισμό ακολουθεί και το κατάλληλο αυτοκίνητο που προτείνουμε γι αυτό το ταξίδι.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι καλύτεροι προορισμοί κοντά στην Αθήνα;

1. Πόρτο Χέλι

  • Απόσταση: 174 χιλιόμετρα
  • Διόδια: 3.9€
  • Κόστος καυσίμου: 30€

 

Το Πόρτο Χέλι αν και από τους πιο μακρινούς προορισμούς στη λίστα, αποτελεί έναν από τους πιο ολοκληρωμένους, αφού συνδυάζει το κοσμοπολίτικο προφίλ με τον οικογενειακό χαρακτήρα. Απέχει 174 χιλιόμετρα από την Αθήνα, τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν περιλαμβάνουν διόδια.

Πού να πας

Το Πόρτο Χέλι ενδείκνυται για roadtrip και εξορμήσεις στις γύρω γύρω περιοχές, αφού οι περισσότερες παραλίες βρίσκονται λίγο πιο έξω από το κέντρο. Ο Άγιος Αιμιλιανός, ο Βερβερόντας, αλλά και το Θυνί στο Κρανίδι, συνδυάζουν την άμμο με το καταπράσινο τοπίο.

Απέναντι από το Πόρτο Χέλι βρίσκονται οι Σπέτσες, τις οποίες και μπορείς να επισκεφτείς είτε με το καραβάκι και Ferry Boat είτε με κάποιο θαλάσσιο ταξί. Για τις δύο πρώτες επιλογές θα χρειαστείς λιγότερα από 2€ και περίπου 10-15 λεπτά. Τα Ι.Χ. Δεν επιτρέπονται στο νησί κι έτσι μπορείς να σταθμεύσεις με ασφάλεια στο λιμάνι της Κόστα.

Στην Κόστα και στο Πόρτο Χέλι θα συναντήσεις επίσης και την παραλία του Κόβα. Πρόκειται για μία “κρυφή” παραλία την οποία γνωρίζουν οι ντόποιοι και αποτελεί ίσως την ομορφότερη της περιοχής. Το ήσυχο τοπίο και η λευκή αμμουδιά (η οποία έχει μεταφερθεί από τις Μαλδίβες!) συνθέτουν ένα απολαυστικό περιβάλλον το οποίο αξίζει να απολαύσεις ιδιαίτερα τη στιγμή που πέφτει ο ήλιος. Αφού εκτός από το φανταστικό ηλιοβασίλεμα, κατά τη διάρκεια της ημέρας η παραλία έχει λίγα σκιερά σημεία.

Με τί αυτοκίνητο;


Η πρόσβαση για το Πόρτο Χέλι γίνεται μέσω του αυτοκινητόδρομου, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος είναι μία διαδρομή εθνικού δικτύου, χωρίς διόδια. Αν και ο δρόμος είναι άνετος και προσφατα στρωμένος, έχει πολλές κι έντονες στροφές και γι αυτό χρειάζεται ένα αυτοκίνητο άνετο και με κρατήματα.

Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα οικογενειακό αλλά και οικονομικό SUV, όπως είναι το Nissan Qashqai. Το ιαπωνικό Crossover, εκτός από την πρακτικότητα και την ασφάλεια που παρέχει είναι και ιδιαίτερα οικονομικό. Αφού στην πετρελαιοκίνητη έκδοση των 1.600 κυβικών θα κάψει για το Πόρτο Χέλι 29€ πήγαινε έλα! (έχει υπολογιστεί μέση κατανάλωση 4.5l/100km)

Δες ελεγμένα Nissan Qashqai!

 

2. Βραχάτι Κορινθίας

  • Απόσταση: 99 χιλιόμετρα
  • Διόδια: 4.6€
  • Κόστος καυσίμου: 17€ (35€ πήγαινε έλα)

 

Παραμένουμε στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Κορινθία και τον ομώνυμο κόλπο. Άλλωστε η Πελοπόννησος ενδείκνυται για roadtrip λόγω των ήσυχων παραλιών της, του όμορφου τοπίου και των μεγάλων δρόμων. Έτσι, από το νοτιότερο άκρο και την ειδυλλιακή Μάνη έως το βόρειο κομμάτι της, στην Πελοπόννησο θα βρεις ένα κομμάτι που να σου ταιριάζει, ικανό να καλύψει κάθε ανάγκη.

Τί να δεις

Το Βραχάτι συνδυάζει το παραθαλάσσιο τοπίο με τη διασκέδαση και την Ιστορία. Διαθέτει μία μεγάλη παραλία που εξαπλώνεται κατά μήκος της παραλιακής οδού. Έχει έντονη νυχτερινή ζωή και συγκεντρώνει όλες τις ηλικίες, ενώ και το Λουτράκι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Σε απόσταση εντός 15 λεπτών θα συναντήσεις τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου με το Αρχαιολογικό μουσείο και τον ναό του Απόλλωνα. Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει το Βραχάτι είναι η θέση του στον χάρτη. Καθώς, είναι κοντά σε όλα είτε πρόκειται για καφετέριες και εστιατόρια, είτε για παραλίες και γύρω περιοχές. Όπως είναι η λίμνη βουλιαγμένης στο Λουτράκι, το Ξυλόκαστρο αλλά και η σπηλιά της Φώκιας.

Με τί αυτοκίνητο;


Το Βραχάτι αν και φαίνεται μία φαινομενικά “απλή” επιλογή, απευθύνεται σε ανήσυχους ταξιδιώτες. Έτσι, αν και την περισσότερη ώρα θα την περάσεις σε αυτοκινητόδρομους και μεγάλους δρόμους, εάν αποφασίσεις να ανακαλύψεις τα μυστικά της Κορινθίας θα χρειαστείς ένα αντίστοιχο όχημα.

Ένα αυτοκίνητο, δηλαδή, που να είναι ψηλό αλλά όχι απαραίτητα τετρακίνητο. Ώστε να είναι άνετο και ασφαλές στο ταξίδι αλλά και να μπορεί να εξερευνήσει το κάτι παραπάνω. Έτσι, το Volkswagen Tiguan φαντάζει ένας από τους ιδανικούς υποψηφίους. Ιδανικό για να σε κρατήσει ξεκούραστο σε μία μεγάλη διαδρομή. Αλλά και να ανακαλύψεις τις παραλίες των γύρω περιοχών που είναι προσβάσιμες μόνο με χωματόδρομο.

Δες πιστοποιημένα Volkswagen Tiguan!

 

3. Θεολόγος Φθιώτιδας

  • Απόσταση: 135 χιλιόμετρα
  • Διόδια: 7.2€
  • Κόστος καυσίμου: 23€ (46€ πήγαινε έλα)

 

Κάπου ανάμεσα στα Καμένα Βούρλα και τη Χαλκίδα υπάρχει ένα μέρος όπου η θάλασσα και το καταπράσινο τοπίο συνυπάρχουν αρμονικά, δίνοντας την αίσθηση ενός παραθαλάσσιου παράδεισου. Στον Θεολόγο, θα βρεις την απάντηση στο αιώνιο δίλημμα, βουνό ή θάλασσα. Αφού οι γαλαζοπράσινες ακτές βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την πυκνή βλάστηση του βουνού.

Πού θα πας

Ο θεολόγος φημίζεται για τις παραλίες του, οι οποίες είναι ανοργάνωτες κι εύκολα προσβάσιμες με το αυτοκίνητο. Από τη μία πλευρά οι παραλίες της Βλυχάδας και της Λεκούνας βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου. Στον οποίο θα συναντήσεις διάφορες ψαροταβέρνες και ουζερί.

Περνώντας το βουνό του Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ. και φτάνοντας στην άλλη πλευρά, θα συναντήσεις παραλίες περισσότερο απομακρυσμένες και με πράσινο περιβάλλον τοπίο. Χαρακτηριστικές παραλίες είναι η Βουγιουκλάκη και Διαμαντοπούλου αλλά και η Ροδίτσα λίγο πιο μακριά.

Πώς θα πας


Η πρόσβαση στον Θεολόγο γίνεται μέσω του αυτοκινητόδρομου Αθηνών-Λαμίας και είναι από τις πιο εύκολες της λίστας. Οι δρόμοι όλοι είναι ασφάλτινοι και οι παραλίες εύκολα προσβάσιμες. Ως εκ τούτου, για το ταξίδι σου στον Θεολόγο θα προτείναμε ένα κατεξοχήν οικογενειακό sedan αυτοκίνητο. Όπως είναι το Opel Insignia, το οποίο εκτός από το σταθερό πάτημα και την άνεση που θα σου προσφέρει, στη diesel έκδοση των 1.600 κυβικών θα κάψει μόλις 22€ πήγαινε – έλα!

Δες πιστοποιημένα Opel Insignia!

 

4. Κύμη – Εύβοια

  • Απόσταση: 146 χιλιόμετρα
  • Διόδια: 3.3€
  • Κόστος καυσίμου: 25€ (50€ πήγαινε έλα)

 

Η Εύβοια αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα, μετά την Κρήτη. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλο που οι περισσότεροι Αθηναίοι αν κι έχουν βρεθεί εκεί, δεν έχουν καταφέρει να το εξερευνήσουν ολόκληρο. Ιδανικός προορισμός για ένα τριήμερο είναι η Κύμη, η οποία βρίσκεται στο κεντρικό κομμάτι της Εύβοιας.

Τί να επισκεφτείς

Η Κύμη είναι μία όμορφη κωμόπολη και λιμάνι, η οποία βρίσκεται χτισμένη αμφιθεατρικά σε έναν λόφο με θέα το Αιγαίο Πέλαγος. Απέναντί της είναι η Σκύρος, την οποία και μπορείς να επισκεφτείς με καραβάκι. Εκτός από τα μέρη και τις παραλίες που μπορείς να επισκεφτείς, η Κύμη διαθέτει και μία πλούσια ιστορία που αποτυπώνεται στο Λαογραφικό μουσείο.

Εκτός από το παραδοσιακό λιμάνι και την όμορφη αρχιτεκτονική, στο κέντρο της Κύμης θα βρεις και την κύρια παραλία της περιοχής. Άλλες κοντινές παραλίες είναι η Πλατάνα, ο Καλόγηρος, το Στόμιο Οξύλιθου και η Μουρτερή. Ωστόσο, εμείς προτείνουμε την Κύμη ως βάση για εξερεύνηση άλλων περιοχών και παραλιών, για τις οποίες όμως θα χρειαστείς κατά βάση ένα 4×4 όχημα. Όπως είναι η παραλία Θαψά.

Απαραίτητο το 4×4 στην Κύμη;


Εάν θέλεις απλώς να επισκεφτείς την Κύμη και το γραφικό μέρος της περιοχής, ή να περάσεις από εκεί στη Σκύρο δεν είναι απαραίτητο το 4×4. Επειδή, όμως, η ευρύτερη περιοχή στα ανατολικά παράλια της Εύβοιας ενδείκνυται για περιπέτεια και εξερεύνηση με χωματόδρομους, προτείνουμε ένα τετρακίνητο SUV, ώστε να ανακαλύψεις κάθε λεπτομέρεια της περιοχής. Ως ιδανικό αυτοκίνητο για ένα τέτοιο ταξίδι θεωρούμε το Dacia Duster, το οποίο δεν θα κολλήσει πουθενά. Θα σταθεί η αφορμή για να εξερευνήσεις κάθε πιθανό τοπίο της περιοχής, χωρίς να σου στοιχίσει ακριβά. Αφού με τον πετρελαιοκινητήρα dCi των 1.500 κυβικών θα κάψεις μόλις 26€ πήγαινε-έλα.

Δες Επιλεγμένα Dacia Duster!

5. Κουρούτα

  • Απόσταση: 294 χιλιόμετρα
  • Διόδια: 13.7€
  • Κόστος καυσίμου: 53€

 

Η Κουρούτα αποτελεί τον πιο μακρινό προορισμό της λίστας, αλλά και τον πιο εύκολα προσβάσιμο. Αφού την περισσότερη διαδρομή θα τη διανύσεις σε ένα σύγχρονο και μεγάλο αυτοκινητόδρομο χωρίς ανηφόρες και κατηφόρες. Έτσι, αν και η πιο μακρινή, μπορείς να πετύχεις τη χαμηλότερη κατανάλωση. Ειδικά εάν διαθέτεις ένα cruise control.

Τί να δεις

Η Κουρούτα συνδυάζει τον ήσυχο και οικογενειακό προορισμό με τη διασκέδαση και τα beach bars. Θα βρεις παραλίες οργανωμένες και εάν αυτό που επιθυμείς είναι ένα ξεκούραστο τριήμερο θα το βρεις σε αυτό των παραθαλάσσιο οικισμό του νομού Ηλείας. Για την επίσκεψη στην Κουρούτα μπορείς να μείνεις στην Αμαλιάδα ή στις γύρω περιοχές, αφού η πρόσβαση στην κεντρική παραλία είναι εύκολη και γρήγορη από παντού.

Η παραλία της Κουρούτας διαθέτει μία μεγάλη ακτογραμμή και φημίζεται για τα καθαρά και ήσυχα νερά της. Βραβεύεται κάθε χρόνο με τη χαρακτηριστική μπλε σημαία, ενώ θα συναντήσεις σε αυτή beach bar και μαγαζιά κάθε είδους. Αποτελεί μία από τις πιο αξιοποιημένες και εξοπλισμένες παραλίες της ευρύτερης περιοχής, ενώ είναι μεγάλη σε μήκος με χρυσαφένια αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά.

Με τί αυτοκίνητο;


Λόγω των μεγάλων αυτοκινητόδρομων και την ευκολία που έχει η Κουρούτα ως προορισμός, θα προτείναμε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Ιδανικά, επειδή βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση και θα χρειαστείς περίπου 3:30 ώρες για να φτάσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα hatchback αυτοκίνητο. Ώστε να εξοικονομήσεις χρήματα από το καύσιμο. Έτσι, αυτό το ταξίδι μπορείς να το κάνεις με το Toyota Auris Hybrid, το οποίο εκτός από τον αθόρυβο κινητήρα θα σου χαρίσει οικονομία και ευκολία. Συγκεκριμένα, με το Auris Hybrid θα πας από την Αθήνα μέχρι την Κουρούτα με μόλις 26 ευρώ βενζίνη.

Δες Υβριδικά Toyota Auris!

 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου! Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.

Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Παρέχουμε δυνατότητα για Test Drive (είτε στο Car Showcenter στην Παλλήνη είτε κατευθείαν στην πόρτα σου) ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!

Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!