Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των διακοπών αλλά και των αναμνήσεων. Αφού ένα μεγάλο μέρος του καλοκαιριού έχει περάσει χωρίς, όμως, να έχει φύγει ολοκληρωτικά. Δίνοντας μας την ευκαιρία να κάνουμε όλα όσα δεν προλάβαμε και ονειρευτήκαμε.

Εκδρομές, θάλασσα, βουνό, φαγητά και διασκέδαση παρελαύνουν με τη γλυκιά αίσθηση της ανάμνησης και την ευκαιρία δημιουργίας νέων εμπειριών. Και πώς μπορούν να ενσωματωθούν όλα αυτά καλύτερα από ένα roadtrip;

Η ομάδα της Spotawheel έχει μπόλικες ιστορίες να θυμάται. Γι αυτό και αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτούσια τα αγαπημένα μας ταξίδια με αυτοκίνητο και για ποιους λόγους το καθένα από αυτά μας έμεινε αξέχαστο.

Ακολουθούν οι δικές μας ιστορίες και περιμένουμε να μας πεις στα σχόλια ποιο είναι το δικό σου roadtrip που θα θυμάσαι για πάντα και με ποιο αυτοκίνητο;

Η Κρήτη της Ιωάννας με το Citroen C3


Tο δικό μου roadtrip έλαβε χώρα καλοκαίρι του 2005, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο όπου είχα τη χαρά να περάσω τα φοιτητικά μου χρόνια! Άλλωστε, εάν υπάρχει ένα νησί που ενδείκνυται για roadtrip, αυτό είναι η Κρήτη.

Ιούλιος λοιπόν, και λίγο πριν την πολυαναμενόμενη ορκωμοσία μας, η παρέα έχει κανονίσει εκδρομή / camping στο νότιο Ρέθυμνο. Μοιραστήκαμε σε ένα Yaris και ένα Citroen C3 και ξεκινήσαμε… Υπέροχα τοπία και διαδρομές, μεγάααλες διαδρομές, όμως η όλη εμπειρία της κατασκήνωσης αλλά και ο ενθουσιασμός για το επόμενο βήμα της ενήλικης ζωής μας, έκανε το συγκεκριμένο καλοκαίρι/ταξίδι αξέχαστο!

Φωτογραφίες κάπου θα υπάρχουν αλλά πού να τις βρεις… Αφού αυτό που θα μείνει σίγουρα είναι οι αναμνήσεις και ο καλύτερος τρόπος να τις ζήσεις στο έπακρο είναι μέσα από ένα roadtrip με καλή παρέα!

“Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε” του Άγη με το Renault Clio


Καλοκαίρι 2020 και η ανάγκη για λίγες διακοπές πιο έντονες από ποτέ: έχοντας μεσολαβήσει μία πανδημία και με τους περιορισμούς να αίρονται ο ένας μετά τον άλλον, όλα προμήνυαν ένα -αν μη τι άλλο- ήσυχο καλοκαίρι.

Ας προσθέσουμε σε αυτό το σημείο και το γεγονός ότι η όλη περιόδος με είχε βρει στον στρατό και στο διάστημα που είχα πάρει άδεια για λίγες ημέρες διακοπων πριν την οριστική απόλυση. Ο προορισμός; Τα Κύθηρα. Ένα νησί ήσυχο που φημίζεται για τις όμορφες παραλίες του.

Επειδή ανέκαθεν λάτρευα τα roadtrips, το γεγονός ότι θα ταξίδευα 4:30 ώρες με το αυτοκίνητο και μετά με το καράβι σε μία ώρα θα έφτανα στο νησί, ήταν ένας από τους θετικούς παράγοντες του ταξιδιού. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Φτάνοντας στο νησί, το βράδυ, τα πρώτα “σύννεφα” έκαναν την εμφάνισή τους, με τα εθνικά θέματα να πρωταγωνιστούν στην επικαιρότητα. “Σύννεφα” που έγιναν μπόρα, όταν το επόμενο πρωί ανακοινώθηκε σε όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ανάκληση αδειών. Και τους φαντάρους. Και κάπως έτσι… “το χάσαμε το πλοίο της γραμμής”.

Έτσι, βρέθηκα να κάνω τη διαδρομή Αθήνα-Κύθηρα και πίσω σχεδόν… αυθημερόν. Η Αγία Πελαγία, το Καλάδι, ο Αβλέμονας και ο Μυλοπόταμος πέρασαν από μπροστά μας σε διάστημα λίγων ωρών. Το αποτέλεσμα του ταξιδιού ήταν να διανύσουμε σχεδόν 900 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Στα θετικά της ιστορίας ήταν το Renault Clio με τον 1.5dCi κινητήρα και το ξεκούραστο ταξίδι που μας χάρισε. Αφού δεν αισθάνθηκα στιγμή κάποια κούραση πίσω από το τιμόνι του Renault, διατηρώντας την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση.

Η Νορβηγία της Σοφίας με το Renault Megane


Το road trip έγινε στη Νορβηγία τον Αύγουστο του 2018. Το 1ο μέρος του έγινε με ένα Renault Megane, ενώ στο δεύτερο μέρος προστέθηκε κι ένα SUV της Mazda.

Το ταξίδι κράτησε συνολικά 3 εβδομάδες και το πιο μοναδικό κομμάτι του ήταν τα απίστευτα τοπία. Τα καταπράσινα δάση, τα εντυπωσιακά φιόρδ αλλά και η αρκτική τούνδρα, προσφέρουν μία εξωπραγματική εμπειρία και ομορφιά.

Μέχρι και σήμερα κοιτάω φωτογραφίες και δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτά που έβλεπα ήταν πραγματικά. Οι δρόμοι ακόμα και στα πιο απομονωμένα μέρη ήταν καλοδιατηρημένοι, οπότε παρά τη βροχή και την ομίχλη όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες οι οποίες είναι από το Megane δεν αισθάνθηκα αβεβαιότητα ούτε στιγμή. Λίγο απόκοσμα ήταν τα τούνελ που είχαν στα οποία μέσα έβρισκες μέχρι και… αγελάδες.

Ο γύρος της Ευρώπης από την Κατερίνα με το Honda Civic


Αύγουστος του 2018 και η αποστολή ξεκάθαρη: Να ταξιδέψουμε από Λονδίνο για Αθήνα. Γιατί σαν τον Αύγουστο στην Ελλάδα δεν έχει…

Το ταξίδι κράτησε συνολικά 3 ημέρες και ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά της ζωής μου. Αφού το να περνάς μέσα από διάφορες χώρες, να βλέπεις κουλτούρες και τρόπους ζωής να εναλλάσσονται τόσο γρήγορα και εύκολα μπροστά στα μάτια σου, σε κάνουν να συνειδητοποιείς την ξεκάθαρη ουσία ενός roadtrip:

Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι!

Περάσαμε από αυτοκινητόδρομους, επαρχιακές οδούς αλλά και κάθε είδους οδικού δικτύου, για να διανυκτερεύσουμε στην Αυστρια και στη Σερβια. Αξέχαστο λόγω της εναλλαγής των παραστάσεων. Από τη Βόρεια Ευρώπη στα Βαλκάνια και από την υγρασία (αν και καλοκαίρι) στην απόλυτη ζέστη και χαλάρωση.

Χορταίνει το μάτι σου και σε γεμίζουν οι εικόνες και τα διαφορετικά τοπία που βλέπεις.. Επίσης, δένεσαι κάπως με το αυτοκίνητο γιατί θεωρείται σαν “σύντροφος” αλλά και συνοδοιπόρος. Γι αυτό και πρέπει να αισθάνεσαι εμπιστοσύνη και ασφάλεια, αφού είναι κατά μία έννοια το σπίτι σου μέχρι να φτάσεις στον τελικό προορισμό σου.

Ο γύρος της Πελοποννήσου και η Σκύρος του Δημήτρη με το Ford Fiesta


Με το Ford Fiesta μου έχω μια σταθερή σχέση 12 ετών. Δεν το λες και λίγο. Αφού το αγόρασα από καινούργιο το 2009 στην έκδοση των 1.400 κυβικών. Όλα αυτά τα χρόνια με έχει συντροφεύσει σε αμέτρητα ταξίδια, ενώ είναι και το βασικό αυτοκίνητο της καθημερινότητάς μου.

Όπως όλα τα καλοκαίρια έτσι και το φετινό το μαύρο μου Fiesta οδήγησαν εμένα και την παρέα μου σε μαγευτικές παραλίες, εντυπωσιακούς καταρράκτες και γραφικά χωριά και συγκεκριμένα στον Νομό Ηλείας, στη Σκύρο και στην Μεσσηνία.

Φέτος, περισσότερο από ποτέ επέλεξα να ταξιδέψω έχοντας ως βάση το αυτοκίνητο. Γι αυτό και είναι ένα ταξίδι που ποτέ δεν θα ξεχάσω, αφού η εναλλαγή του τοπίου, η ποικιλομορφία στους δρόμους και τα διαφορετικά μέρη, πρόσθεσαν στο ταξίδι μου μία διαφορετικότητα και συνεχόμενη εναλλαγή που μου χάρισαν μία αξέχαστη εμπειρία.

Οι φαντασμαγορικοί καταρράκτες της Νεμούτας και τα λουτρά της Κυλλήνης αλλά και του Καϊάφα στην Ηλεία, η υπέροχη πόλη της Σκύρου που σκαρφαλώνει πάνω στο βουνό και καταλήγει στο κάστρο της αλλά και οι πανέμορφες παραλίες στο Πεύκο και την Καρεφλού. Ενώ τέλος το σχεδόν εξωτικό Πολυλίμνιο και η Καρδαμύλη στη Μεσσηνία ολοκληρώνουν τους must προορισμούς των φετινών μου διακοπών.

Δρόμοι, επαρχιακές οδοί, εθνική, και μικρά γραφικά δρομάκια χωριών μας υποδέχτηκαν χωρίς να ζητήσουν από το Fiesta τίποτα περισσότερο από αυτά που απλόχερα μπορούσε να προσφέρει. Γι αυτό και θα θυμάμαι για πάντα, το καλοκαίρι που πέρασα παρέα με το αυτοκίνητό μου.

Τα Σύβοτα της Κατερίνας Π. με το Hyundai Getz


Λίγο μετά την Πάργα και πριν την Ηγουμενίτσα συναντάει κανείς τα Σύβοτα. Ένα παραθαλάσσιο μέρος της Θεσπρωτίας που έμελλε να αποτελέσει την αφορμή για το πιο αξέχαστο roadtrip.

Για ποιον λόγο; Αρχικά γιατί είναι από τα λίγα roadtrips που έχω κάνει στην ενήλικη ζωή μου. Μια φίλη μου ήθελε να με ξεναγήσει στα μέρη της, οπότε μέχρι να πάμε στο χωριό της περάσαμε από διάφορα άλλα και μείναμε από 2 ημέρες στο καθένα (πότε σε δωμάτιο, πότε camping).

Το ταξίδι ξεκίνησε από Αθήνα και μέχρι να φτάσουμε στα Σύβοτα διανύσαμε μία απόσταση μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων. Οι στάσεις που κάναμε ήταν στον Αχελώο, σε ένα χωριό τον Αστακό, σε μια παραλία τον Μύτικα, στον ποταμό Αχέροντα, στην Πάργα και τέλος στα Σύβοτα.

Εκτός του ότι είδαμε πολλά και διαφορετικά ωραία μέρη, φύση και ποτάμια, είχαμε την ηρεμία μας μέσα στο αυτοκίνητο. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία με ελεύθερο κάμπινγκ (έστω και για μια διανυκτέρευση). Οπότε σα μια πρωτόγνωρη εμπειρία που δοκίμασα τον εαυτό μου στην ταλαιπωρία και όχι την άνεση που είχα συνηθίσει.

Το ταξίδι έγινε με ένα Hyundai Getz. Μικρό, βολικό και σχετικά σβέλτο. Είναι το αμάξι της μητέρας μου που σε αυτό έμαθα να οδηγώ και να κάνω τα πρώτα μου ταξίδια. Με έχει βγάλει όλα τα χρόνια ασπροπρόσωπη και ακόμα και τώρα που έχω άλλο αμάξι, στις διακοπές αυτό παίρνω πάντα. Αφού το εμπιστεύομαι, δεν κολλάει πουθενά και είναι αρκετά οικονομικό.

Εσένα ποιο είναι το Roadtrip που θα θυμάσαι για πάντα;

Πες μας τη δική σου ιστορία γράφοντας στα σχόλια την πιο αξέχαστη εμπειρία που έχεις ζήσει παρέα με το αγαπημένο σου αυτοκίνητο. Που ήταν, με ποιο αυτοκίνητο και για ποιο λόγο δεν θα το ξεχάσεις ποτέ; Θα χαρούμε να μας γράψεις στα σχόλια από κάτω!

 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!