Όπως έχουμε πει ξανά και στο παρελθόν, στη Spotawheel έχουμε μία μάλλον ερωτική σχέση με το αυτοκίνητο. Κάτι που δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την ημέρα των ερωτευμένων, αφού το αυτοκίνητο μας βρίσκεται πάντα εκεί, οποιαδήποτε στιγμή,  οτιδήποτε κι αν συμβαίνει, ανυπομονώντας να περάσουμε χρόνο μαζί του.

Λίγο ο ήχος της μηχανής, λίγο η αίσθηση ότι μπορεί να σε πάει εκεί που κανένα άλλο μεταφορικό μέσο δε μπορεί, δένουν το αυτοκίνητο με τον οδηγό με έναν μοναδικό τρόπο. Το αυτοκίνητο, άλλωστε, είναι το μέσο εκείνο που μας συντροφεύει στις πιο όμορφες και περιπετειώδεις στιγμές της ζωής μας: τα ταξίδια. Παράλληλα, στέκεται σύμμαχος στην καθημερινότητά πηγαίνοντας μας στη δουλειά, στο σούπερ μάρκετ, στο σχολείο και σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Με λίγα λόγια. Είναι σε όλα εκεί. Δίπλα σου. Μπορεί τη χρονιά που μας πέρασε να αναγκαστήκαμε να το αποχωριστούμε άλλοτε για λίγο, άλλοτε για περισσότερο. Όμως ήταν πάντα εκεί να μας θυμίζει ότι είναι το ασφαλέστερο μέσο για τη μετακίνηση μας. Ασφαλές, όχι μόνο από άποψη τεχνολογίας και δυνατοτήτων, αλλά ασφαλές απέναντι σε κάθε τι ξένο και άγνωστο.

Φέτος, στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου συγκεντρώνουμε όλους εκείνους τους λόγους που μας κάνουν να αγαπάμε το αυτοκίνητο. Και θυμόμαστε γιατί ήταν η πρώτη μας αγάπη. Και ίσως η παντοτινή…

1. Ελευθερία

Ξεκινάμε από τον βασικότερο λόγο που δεν είναι άλλος από το συναίσθημα που μας κατακλύζει όταν οδηγούμε το αυτοκίνητο μας. Την ελευθερία. Από τη στιγμή που αποκτάς το δίπλωμα οδήγησης, ξέρεις ότι δεν θα είσαι ποτέ ξανά ο ίδιος. Μπορείς πλέον να ταξιδέψεις, να επισκεφτείς μέρη και προορισμούς χωρίς να είσαι εξαρτημένος από κανέναν.

Πλέον είσαι εσύ και το αυτοκίνητο. Οι κανόνες είναι δικοί σου και τους θέτεις μόνο εσύ, ο οδηγός. Είσαι ελεύθερος να μετακινηθείς σε οποιοδήποτε σημείο στη χώρα αλλά και έξω από αυτή. Από την επίσκεψη στην αγαπημένη σου καφετέρια, μέχρι ένα ταξίδι στη λακωνική Μάνη ή ένα roadtrip στη γειτονική Ιταλία, το αυτοκίνητο σε πηγαίνει παντού. Με τον δικό του ρυθμό που εσύ ορίζεις.

Άλλωστε, αυτή η αίσθηση ελευθερίας δεν περιορίζεται μόνο στο ότι το αυτοκίνητο τερματίζει ουσιαστικά οποιαδήποτε σχέση εξάρτησης με οτιδήποτε άλλο. Το συναίσθημα που νιώθεις όταν οδηγείς το αυτοκίνητο σε έναν άδειο αυτοκινητόδρομο, μια στριφτερή διαδρομή σε κάποιο βουνό της Ελλάδας, ή στην παραλιακή από το Καβούρι μέχρι το Σούνιο, δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με κάτι αντίστοιχο. Ένα κράμα ελευθερίας, ησυχίας και απόλυτης σύνδεσης με το μηχάνημά σου. Γι αυτό και τα πρώτα κλειδιά αυτοκινήτου που παίρνεις θεωρούνται ως η επίσημη τελετή μετάβασης στην ενηλικίωση.

2. Δέσιμο με φίλους και… αγνώστους

Για το δέσιμο με το ίδιο το αυτοκίνητο που αποκτάς κυρίως αφότου το οδηγήσεις, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Γι αυτό και έχουμε τονίσει τη σημασία του Test Drive σε μία μελλοντική αγορά. Πώς θα ξέρεις, άλλωστε, ότι το αυτοκίνητο που έχεις βρει είναι κατάλληλο για εσένα εάν πρώτα δεν το δοκιμάσεις; Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις αυτό από το να το οδηγήσεις;

Παράλληλα, το αυτοκίνητο προσφέρει έδαφος για ένα ακόμα δέσιμο. Τόσο με τους επιβάτες όσο και με τους άγνωστους. Αρχικά, μεταφέρει αγαπημένα μας πρόσωπα. Είτε αυτά αφορούν φίλους και γνωστούς, είτε οικογένεια και παιδιά. Όλοι δένονται με το αυτοκίνητο. Αφού αποτελεί το μέσο που θα τους μεταφέρει στον τελικό προορισμό και θα επωμιστεί  και αυτό με τη σειρά του ένα “κομμάτι” από τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες του ταξιδιού.

Το αυτοκίνητο μπορεί να σταθεί η αφορμή για να ξεκινήσει μία συζήτηση μεταξύ αγνώστων. Έτσι, ακόμα και μεταξύ ανθρώπων που δε γνωρίζονται και δεν έχουν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν, το αυτοκίνητο είναι το μέσο εκείνο που θα τους φέρει πιο κοντά. Ατελείωτες συζητήσεις, αναλύσεις, βραδιές σε μπαλκόνια και ταράτσες κάποιου πάρτυ ή μιας μάζωξης ξεκίνησαν από τη φράση: “Εσύ τι αυτοκίνητο οδηγείς;”

3. Χαρακτήρας και προσωπικότητα

Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι

Έλεγαν οι παλαιότεροι. Και εν μέρει μπορεί να είχαν δίκιο μπορεί και όχι. Αφού οι φίλοι δεν είναι απαραίτητο ότι μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα, χόμπι και γούστα. Αρκεί να μοιράζονται τις ίδιες ηθικές αξίες. Αυτές είναι που θέτουν τις βάσεις για μία φιλία που θα κρατήσει μέσα στον χρόνο και θα βγει αλώβητη ή και δυνατότερη από όποιες διακυμάνσεις κι αν προκύψουν.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα. Αφού ακόμα και η – φαινομενικά αθώα – επιλογή του χρώματος μπορεί να φανερώνει σημάδια της ψυχολογίας και του χαρακτήρα μας. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για το ίδιο το μοντέλο ή τον τύπο του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, πίσω από το τιμόνι ενός Audi S3 κρύβεται ένας τολμηρός και γρήγορος οδηγός, πίσω από το Fiat 500 μία ρετρό και στυλάτη προσωπικότητα, ενώ στο Wrangler μία περιπετειώδης ψυχή.

Φυσικά, αυτό μπορεί να αποτελεί μία μεγάλη γενίκευση και πάντα να υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Ωστόσο, είναι τέτοια η πληθώρα των επιλογών στα αυτοκίνητα σήμερα, που αυτό που επιλέγεις στο τέλος της ημέρας αντικατοπτρίζει χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου. Και εάν αυτό δεν ισχύσει, τότε έρχεσαι εσύ να προσθέσεις την προσωπικότητά σου στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγείς.

4. Επιλογές

Όπως αναφερθήκαμε στην προσωπικότητα του οδηγού, αντίστοιχη προσωπικότητα έχει και το ίδιο το αυτοκίνητο. Κάτι που μεταφράζεται και αποτυπώνεται από τις αμέτρητες επιλογές στην αγορά του αυτοκινήτου. Το κάθε αυτοκίνητο κάνει καλά και υπηρετεί σωστά τον σκοπό που εξαρχής φτιάχτηκε να κάνει.

Αυτό που μπορεί να κάνει σωστά ένα σπορ αυτοκίνητο, δε μπορεί να το κάνει ένα αυτοκίνητο πόλης, και το αντίστροφο. Ομοίως και τα SUV. Για αυτό δεν υπάρχουν καταρχήν καλά και κακά αυτοκίνητα, αλλά αυτοκίνητα κατάλληλα για τον σκοπό που τα θέλει ο οδηγός τους.

Για παράδειγμα, εάν αναζητάς ένα αυτοκίνητο με χώρους και οδηγική εμπειρία, ένα station wagon είναι η κατάλληλη επιλογή. Αλλά εάν αναζητάς ένα αυτοκίνητο που θα σου διευκολύνει την καθημερινότητα και θα σου κάνει εύκολο το παρκάρισμα, τότε ένα station ενδεχομένως δεν θα σε βολέψει, και θα πρέπει να αναζητήσεις κάποιο supermini.

Για αυτό και ένα από τα πρώτα βήματα που καλό είναι να ακολουθήσεις όταν σκοπεύεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο, είναι να κατασταλάξεις στον τύπο του αμαξώματος που θες. Θα είναι Sedan ή SUV; Hatchback ή κουπέ; Για ποιους ακριβώς λόγους το θέλεις και πως θα σου διευκολύνει τελικά τη ζωή και την καθημερινότητά σου; Το κάθε ένα έχει τον χαρακτήρα του. Και τότε είναι που θα ξέρεις ότι έχεις κάνει και την κατάλληλη επιλογή.

5. Είναι εκεί για εσένα

Το πιο σημαντικό στη “σχέση” σου με το αυτοκίνητο, είναι ότι ξέρεις ότι θα είναι πάντα εκεί για εσένα. Είτε αυτό σημαίνει σε ένα υπόγειο γκαράζ, στην άκρη του δρόμου, σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ στην αυλή του σπιτιού ή περιμένοντας σε να γυρίσεις από τη δουλειά, το αυτοκίνητο σου είναι πάντα εκεί. Και σε περιμένει.

Για αυτό, και είναι σημαντικό να το προσέχεις όπως σε προσέχει και αυτό. Να κάνεις τα service στην ώρα τους. Να το πηγαίνεις συχνά στο συνεργείο και να ελέγχεις σχολαστικά τα λάδια, τα ελαστικά και τα νερά του.

Άλλωστε το αυτοκίνητο είναι το μέσο εκείνο που φέρνει την αίσθηση του σπιτιού στον δρόμο. Γι αυτό και πολλές φορές αισθανόμαστε το αυτοκίνητο σαν το σπίτι μας. Τι πιο ωραίο, όταν μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, μπαίνεις στη θέση του οδηγού, κλείνεις την πόρτα και ανοίγεις το ραδιόφωνο στη διαδρομή μέχρι το σπίτι.

Αυτή τη χρονιά ο Άγιος Βαλεντίνος θα είναι διαφορετικός. Όπως ήταν διαφορετικές μεγαλύτερες και σπουδαιότερες γιορτές που πέρασαν το τελευταίο διάστημα. Αυτή η χρονιά, όμως, είναι και η ευκαιρία σου να δείξεις την αγάπη σου σε όλα εκείνα που έχουν πραγματική σημασία για εσένα. Και αφού τελειώσεις με τα έμψυχα, ίσως έρθει και η σειρά των άψυχων. Γιατί και αυτά είναι εκεί για εσένα και σου διευκολύνουν τη ζωή, δένοντας σε μαζί τους. Άλλωστε, το αυτοκίνητο ήταν, είναι και θα παραμείνει εκεί. Για αυτό και έχει σημασία να υπάρχει αξιοπιστία. Και διαφάνεια. Για να παραμείνει η πρώτη σου αγάπη και η… παντοτινή.

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!

Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.

Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!