Το 2020 τα είχε όλα. “Σεισμοί, λοιμοί και… καταποντισμοί” είναι η έκφραση που θα ήταν αρκετή για να αποδώσει ένα μεγάλο μέρος της χρονιάς. Πολλά συνέβησαν, αρκετά άλλαξαν και ακόμα περισσότερα δοκιμάστηκαν.

Ένα συναίσθημα ήταν αυτό που έμεινε αναλλοίωτο και που μας κράτησε ενωμένους: η αγάπη. Η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η αγάπη για ζωή, η αγάπη για όλα αυτά που μας δίνουν ζωντάνια και μας προσφέρουν χαρά.

Κάπως έτσι, η αγάπη για το αυτοκίνητο δοκιμάστηκε το 2020, περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Το lockdown στέρησε προσωρινά το αγαπημένο μας μέσο μετακίνησης. Το πετρέλαιο γνώρισε ιστορικό χαμηλό και η αγορά του αυτοκινήτου προσαρμόστηκε και εξελίχθηκε σε ένα καινούργιο πλαίσιο.

Στη Spotawheel, συγκεντρώσαμε τις καταναλωτικές συνήθειες των πελατών μας στην αγορά αυτοκινήτων, στην πιο αμφιλεγόμενη χρονιά.

Ποια μοντέλα πρωταγωνίστησαν; Τι κυριάρχησε ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες; Πως άλλαξε η χρονιά αυτή τις συνήθειες μας και ποιοι ήταν οι «μεγάλοι κερδισμένοι»;

 

 

 

Δες το Infographic!

 

Top 5 Αυτοκινήτων που πουλήθηκαν το 2020

Στην κορυφή των αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις συναντάμε τον συνήθη ύποπτο: Toyota Yaris. Το ιαπωνικό supermini φιγουράρει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια στην πρώτη θέση των best-selling cars της χώρας μας. Και γιατί να μην το κάνει; Είναι οικονομικό, αξιόπιστο, πρακτικό αλλά και βολικό.

Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε άλλο ένα ιαπωνικό αυτοκίνητο που παραμένει σταθερά πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του. Πρόκειται για ένα SUV, και συγκεκριμένα το Nissan Qashqai. Προσφέρει άνεση και αξιοπιστία, που σε συνδυασμό με τους χώρους και την ασφάλεια το κάνουν ένα ακαταμάχητο SUV.

Την πεντάδα συμπληρώνουν δύο προσιτά hatchback και ένα αυτοκίνητο πόλης, που προσφέρουν ευκολία στην οδήγηση αλλά και χαμηλή κατανάλωση. Συγκεκριμένα πρόκειται γα τα: Ford Fiesta, Fiat 500 και Renault Clio.

Στη μάχη των πόλεων και τις πωλήσεις, νικήτρια αναδείχθηκε η Αθήνα. Η πρωτεύουσα μπορεί να κατέχει τη μερίδα του λέοντος, ωστόσο πολλά αυτοκίνητα μας βρέθηκαν και σε άλλες πόλεις και μέρη της χώρας μας, όπως είναι η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

Μάλιστα, 1 στα 3 αυτοκίνητα που στάλθηκαν εκτός Αθηνών πήγαν στα υπέροχα νησιά μας! Νησιά του Αιγαίου, όπως οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, αλλά και του Ιονίου Πελάγους.

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες

Η «κόντρα» αντρών και γυναικών είχε άρωμα Ιταλίας, αφού το ποσοστό των γυναικών που επέλεξαν για τις μετακινήσεις του ένα ιταλικό αυτοκίνητο ήταν διπλάσιο βαθμό σε σχέση με των αντρών. Αγαπημένη μάρκα των κυριών αναδείχθηκε η Hyundai, ενώ Fiat, Toyota, Volkswagen, αλλά και Peugeot είχαν την τιμητική τους.

Αντίστοιχο ασιατικό αέρα είχε και η αγαπημένη μάρκα των αντρών, αυτή τη φορά απο την Ιαπωνία αντί για την Κορέα. Συγκεκριμένα, η αξιοπιστία της Toyota και της Nissan πρωταγωνίστησαν, ενώ την 5άδα των αντρικών επιλογών συμπληρώνουν οι Ford, Volkswagen, αλλά και BMW.

Οι άντρες εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το καύσιμο του αυτοκινήτου, με το 51% να επιλέγει βενζίνη και τους άλλους μισούς να επιλέγουν εναλλακτικές μορφές καυσίμου. Οι γυναίκες, από την άλλη είναι πιο αποφασιστικές, αφού το 63% στηρίζει και επιλέγει την – παραδοσιακή – βενζίνη.

Χρώμα

Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, το χρώμα ενός αυτοκινήτου παίζει καθοριστικό ρόλο. Από αυτό, ενδέχεται να εξαρτηθεί η μεταπωλητική του αξία και η κοστολόγηση, ενώ μπορεί ακόμα και να… φανερώσει στοιχεία για την προσωπικότητά σου!

Έτσι, μολονότι τα μαύρα αυτοκίνητα ήταν πρώτα σε επισκέψεις και προβολές στο site μας, αυτό δε μεταφράστηκε και στις πωλήσεις. Εκεί, τη μερίδα του λέοντος είχαν τα “αντίπαλα” άσπρα αυτοκίνητα, με το άσπρο να έχει αναδειχθεί το πιο δημοφιλές χρώμα στα αυτοκίνητα σήμερα.

Lockdown και αυτοκίνητο

Και κάπως έτσι ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας μέσα στο 2020 ο κορωνοϊός αλλά και το lockdown. Και ενώ την περίοδο Μάρτιου-Απριλίου ψάχναμε ευκαιρίες να αποδράσουμε από την καραντίνα, η αγορά των αυτοκινήτων μεταβαλλόταν με ταχείς ρυθμούς στρεφόμενη στην ασφάλεια και τη σιγουριά που εξασφαλίζει το διαδίκτυο και το e-commerce.

Έτσι, οι επισκέπτες του Spotawheel.gr μπόρεσαν να περιηγηθούν με ασφάλεια στο site μας και το online showroom, απολαμβάνοντας δυνατότητες όπως η 360° προβολή και η ρεαλιστική απεικόνιση.

Συγκεκριμένα, πάνω από 400.000 “στροφές” έγιναν σε περισότερα από 1.100 αυτοκίνητα! Παράλληλα, η επιθυμία για online αγορές και η ανάδειξη του e-commerce οδήγησαν σε μία αύξηση στο ενδιαφέρον για ανέπαφες αγορές που έφτασε το… 350%!

Κατά το δεύτερο lockdown, το ποσοστό των μικρών αυτοκινήτων πόλης που πουλήθηκαν ήταν αυξημένο κατά 22% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του 1ου lockdown. Παράλληλα, τα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν κατά το δεύτερο lockdown ήταν και οριακά ακριβότερα, κατά 6%.

Αυτοκινητιστικά… Βραβεία

Πάμε τώρα να δούμε τα αυτοκίνητα της χρονιάς που μας πέρασε μέσα από τίτλους και στατιστικά.

Το πολυτελέστερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε μέσα στο 2020 ήταν μία Mercedes-Benz GLC 350e Coupe Hybrid. Πρόκειται για ένα τετρακίνητο SUV με υβριδικό κινητήρα 2.000 κυβικών και απόδοσης 327 ίππων. Οι γρήγορες επιδόσεις του δεν συνδυάζονται από αυξημένη κατανάλωση, αφού μία μέση κατανάλωση του αγγίζει τα μόλις 2.7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα!

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο δεν ήταν άλλο από ένα Audi S3 Sportback. Το γερμανικό hot-hatch κατασκευής του 2016, χρειάζεται μόλις 4,6 δευτερόλεπτα για να «πιάσει» τα πρώτα 100 χιλιόμετρα. Και όλα αυτά χάρη στον 2λιτρο TFSI κινητήρα του απόδοσης 300 ίππων.

Παραμένουμε σε γερμανικό στρατόπεδο, και το βραβείο του αυτοκινήτου με τις περισσότερες προβολές στο site μας πηγαίνει στη Mercedes-Benz C180d. Συγκεκριμένα, το γερμανικο sedan του 2016 συγκέντρωσε συνολικά για όσο καιρό παρέμεινε στο site μας – έως και την πώληση του – 267.000 προβολές!

Το βραβείο του αυτοκινήτου που πουλήθηκε γρηγορότερα πηγαίνει δικαιωματικά στο Hyundai i10. Το κορεάτικο supermini βρήκε τον καινούργιο του ιδιοκτήτη μέσα λιγότερο από 4 ώρες από τη στιγμή που «ανέβηκε»!

“Εξαφανίστηκαν…”

Μετά το Hyundai, στην 5αδα των αυτοκινήτων με τις πιο γρήγορες πωλήσεις θα βρεις το Peugeot 208, Mazda Mx5, Citroen C4 Piccasso, Toyota Yaris, αλλά και BMW Z4. Όλα τα παραπάνω πουλήθηκαν σε διάστημα μικρότερο των 2 ημερών.

Η Παρασκευή αναδείχθηκε η ημέρα με τις περισσότερες πωλήσεις και μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι είναι και η δική μας αγαπημένη ημέρα! Λίγο το τέλος της εβδομάδας, λίγο το σαββατοκύριακο που πλησιάζει, η Παρασκευή είναι πάντα ένας λόγος για να γιορτάσεις.

Τέλος, και στο δίλημμα Apple ή Samsung μοιάζει να μπήκε ένα τέλος. Ή απλα να ξεκίνησε μία νέα μάχη… Αφού οι “νοτιοκορεάτες” φαίνεται να πήραν ένα προβάδισμα, με το 29% των χρηστών που μας επισκέπτονται να είναι μέσω ενός Samsung smarpthone, σε σχέση με το 17% των Apple χρηστών. Πάντως, περισσότεροι από 5.000 χρήστες μας επισκέφτηκαν μέσω της τηλεόρασης και συγκεκριμένα μέσα από μία Smart TV!

Μία χρονιά πέρασε, μία καινούργια ήρθε. Και το σίγουρο είναι ότι και το 2021 θα μας βρει δίπλα σου να σου προσφέρουμε ασφάλεια, σιγουριά και αξιοπιστία, μέσα από διαφάνεια και κορυφαίες επιλογές.

Δες το Infographic!

 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!