Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο ολοκληρώθηκαν και η χώρα μας μέτρησε 2 χρυσά μετάλλια (Ντούσκος, Τεντόγλου) και από ένα χάλκινο (Πετρούνιας) και ένα αργυρό (εθνική πόλο).

Οι φετινοί αγώνες έγιναν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, με την εξαρχής αναβολή αλλά και την καθολική απουσία οπαδών να είναι οι πιο σημαντικές. Φυσικά, η διοργανώτρια Ιαπωνία έχει την τιμητική της. Πρόκειται, άλλωστε, για μία χώρα που μας έχει χαρίσει μερικά από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα. Κι έχουν αγαπηθεί, αντίστοιχα, στη χώρα μας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενσωματώνουν μία πληθώρα από διαφορετικά αθλήματα. Έτσι, σχεδόν κάθε οπαδός θα βρει κάποιο που να του αρέσει, κατά τη διάρκεια των πολύωρων μεταδόσεων από ολυμπιακά στάδια, γήπεδα και πισίνες. Με μια εξαίρεση: εάν κάποιος ενδιαφέρεται μόνο για μηχανοκίνητο αθλητισμό, δεν θα βρει κάτι στο πρόγραμμα των Αγώνων.

Πώς θα ήταν οι αγώνες εάν αντί για αθλητές αγωνίζονταν αυτοκίνητα στη θέση τους;

Αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη και σκεφτήκαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στους οποίους αγωνίζονται μόνο… αυτοκίνητα. Και συγκεκριμένα, αυτοκίνητα αποκλειστικά από τη Γη του Ανατέλλοντος Ηλίου και τα αντίστοιχα αγωνίσματα στα οποία θα μπορούσαν να λάβουν μέρος με επιτυχία!

Μαραθώνιος

Η αντοχή είναι αυτό που παίζει τον κύριο ρόλο σε αυτόν τον διαγωνισμό. Οι μαραθώνιοι αυτοκινήτων πραγματοποιούνται σε ένα εύρος αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων και διαρκούν για πολλά χρόνια. Πρόκειται για την κατηγορία που για πολλούς οι ιαπωνικές μάρκες έχουν τον πρωταρχικό ρόλο.

1.Toyota Prius

Ανεξάρτητα από τη γενιά, το Toyota Prius φημίζεται για την αντοχή του. Πρόκειται για το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής και αυτό που έδωσε το σήμα για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και όχι μόνο. Αφού, εκτός από την φιλικότητα προς το περιβάλλον, αυτό που προσφέρει το Prius είναι εξαιρετικά χαμηλές καταναλώσεις. Μάλιστα, είναι ικανό να πέσει και κάτω από τα 4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα στην πόλη. Και όλα αυτά, μεγάλες αντοχές και πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.

2.Honda Jazz

Αυτό το αυτοκίνητο πόλης θα σε εκπλήξει με το ευρύχωρο, πρακτικό εσωτερικό του. Οι σχεδιαστές της Honda όχι μόνο κάνουν σωστή χρήση του χώρου, αλλά αναπτύσσουν επίσης έναν ανθεκτικό κινητήρα. Οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες 1.3 και 1.5 δεν καταναλώνουν πολύ καύσιμο και είναι ικανοί να κάνουν ατελείωτα χιλιόμετρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να θυμηθείς να αλλάξεις λάδια.

3.Lexus LS

Η εκτέλεση ενός «μαραθωνίου» γίνεται απόλαυση με τη ναυαρχίδα της Lexus. Εδώ κυριαρχεί ένα βασικό ερώτημα: είναι καλύτερο να οδηγήσεις πίσω από το τιμόνι ή να παραδώσεις το τιμόνι σε κάποιον άλλον και να καθίσεις στην πίσω θέση; Από όποια θέση και να βρίσκεσαι το Lexus LS είναι εξίσου διασκεδαστικό. Ο ανθεκτικός V8 4,3 λίτρων θα φροντίσει να κάνει τον χρόνο σας ευχάριστο με έναν λεπτό ήχο γουργουρίσματος. Παρά τον ακριβό και premium χαρακτήρα του, ο ιδιοκτήτης είναι απίθανο να είναι συχνός επισκέπτης του συνεργείου.

Αναρρίχηση

Δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε πώς θα ήταν τα αγωνίσματα αναρρίχησης με αυτοκίνητο. Θα ήταν περίπου το ίδιο. Δηλαδή ουσιαστικά αναρρίχηση στο βουνό. Ποιος μπορεί να το χειριστεί, άλλωστε, καλύτερα από ένα 4×4;

1.Toyota Land Cruiser

Το Land Cruiser πρόκειται για τον πατριάρχη της τετρακίνησης και γι αυτό το λόγο θα το συναντήσεις διαχρονικά στα καλύτερα και πιο ικανά off road αυτοκίνητα. Διατίθεται σε πολλές εκδόσεις και το κάθε μοντέλο φέρει διάφορες παραλλαγές καθιστώντας το εξαιρετικά εξατομικευμένο για κάθε γούστο. Το κοινό τους είναι η αντοχή, η εκτός δρόμου ικανότητα και η αίσθηση σιγουριάς και σταθερότητας που αποπνέουν στον οδηγό τους. Δεν είναι περίεργο που αυτό το μοντέλο αγαπήθηκε από την Αφρική μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία.

2.Nissan Patrol

Αυτός είναι ο πιο άμεσος αντίπαλος του Toyota Land Cruiser. Ο αγώνας συνεχίζεται εδώ και χρόνια και οι συζητήσεις για το αν η Nissan ή η Toyota είναι καλύτερες για μεγάλα ταξίδια δεν σταματούν τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην πράξη, στο βουνό με απευθείας αντιπαράθεση. Σε ποιο ποντάρεις;

3.Suzuki Jimny

Θα μπορούσε να είναι το πραγματικό μαύρο άλογο αυτού του διαγωνισμού. Το Land Cruiser και το Patrol είναι κατεξοχήν μεγάλα και θηριώδη αυτοκίνητα, ενώ το Jimny είναι μικρό. Και αποκλειστικά 2πορτο. Τι σημαίνει αυτό; Το βουνό είναι μεγάλο και οι εκτός δρόμου διαδρομές συχνά είναι στενές και χρειάζονται την ευελιξία ενός μικρότερου 4×4. Η Suzuki το καταφέρνει αυτό τόσο σε διαστάσεις όσο και σε κινητήρες, με τους 1.3 και 1.5 να αντιπαρατίθενται στους θηριώδεις V8 και V6 των Land Cruiser και Patrol.

400αρι


Το τρέξιμο των τετρακοσίων μέτρων συγκινεί τόσο τους λάτρεις του στίβου όσο και τους αγώνες αυτοκινήτων. Στην περίπτωση του τελευταίου, μιλάμε για το γνωστό 400αρι, με αγώνες και διοργανώσεις να έχουν εμπνεύσει μέχρι και σειρές του Netflix. Ποια αυτοκίνητα θα αποδώσουν καλύτερα σε αυτό;

1.Nissan GT-R

Το Nissan GT-R, το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά από το 2008 (αν και με αρκετά σημαντικά Facelift στην πορεία του), είναι μια νέα ενσάρκωση του θρυλικού Skyline GT-R, το οποίο εκτόξευσε τη φαντασία των οπαδών της ταχύτητας από τη δεκαετία του 1980

Η τρέχουσα έκδοση του σπορ Nissan αποδίδει 570 ίππους από κινητήρα 3.8 V6. Η επιτάχυνση 0-100 έρχεται σε 2,8 δευτερόλεπτα. Είναι ένας από τους καλύτερους σπρίντερ όχι μόνο στην Ιαπωνία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρυσό μετάλλιο; Πολύ πιθανό!
2.Toyota Supra
Το Supra, στη νέα του έκδοση (στην αγορά από το 2019) γνωστό ως GR Supra, είναι ένα ακόμη ιαπωνικό αυτοκίνητο -αν και κατασκευάστηκε σε στενή συνεργασία με τη BMW- που αναφέρεται στις μεγάλες παραδόσεις των ετών. Η νέα γενιά αναπτύσσει 340 ίππους από τον εξακύλινδρο κινητήρα 3.0. Τα 0-100 σε 4,3 δευτερόλεπτα θα του επιτρέψουν να πάρει μια καλή θέση στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων.

3.Mitsubishi Lancer Evo IX

Η ένατη γενιά Lancer Evo είναι ο παλαιότερος ανταγωνιστής στη λίστα (2005-2007), αλλά εξακολουθεί συγκινεί με τις επιδόσεις του ακόμα και σήμερα. Διαθέτει κινητήρα 2.0T που αναπτύσσει τουλάχιστον 280 ίππους, φτάνει τα 100 χλμ/ω σε 5,7 δευτερόλεπτα και η θρυλική τετρακίνηση του δίνει εξαιρετική πρόσφυση. Αν και το Lancer κατασκευάστηκε κατεξοχήν για τις στροφές, αυτές οι επιδόσεις του επιτρέπουν μία διεκδίκηση στην τριάδα των πιο γρήγορων ιαπωνικών σπριντερ. Το Mitsubishi θα είναι γρήγορο… αρκεί ο οδηγός να μπορεί να αλλάζει αποτελεσματικά τις ταχύτητες σε χειροκίνητο κιβώτιο!

Άρση Βαρών


Σε αυτό τον διαγωνισμό, η δύναμη είναι αυτή που μετράει και κυρίως η ροπή. Η άρση βαρών στα παιχνίδια αυτοκινήτων θα ήταν σαν να τραβούσαν ένα τεράστιο, φορτωμένο τρέιλερ. Ποιος μπορεί, λοιπόν, να το χειριστεί καλύτερα;

1.Toyota Land Cruiser V8

Αυτή είναι η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή παραλλαγή του θρυλικού Toyota. Ροπή; Άπλετη. Με αυτό το αυτοκίνητο θα ήταν δυνατό να ρυμουλκήσουμε αεροπλάνα στο αεροδρόμιο και όλα αυτά με απόλυτη άνεση, γιατί ο V8 προσφέρει πολυτέλεια και άνεση χάρη στον τρόπο λειτουργίας του.

2.Nissan Navara

Ένα από τα πιο ικανά Pickup αυτοκίνητα και ιδιαίτερα αγαπητό και δημοφιλές στη χώρα μας. Και όχι άδικα, αφού το Navara δεν φοβάται τις προκλήσεις, ενώ μπορεί να ρυμουλκήσει από βάρκα έως κάποιο τρέιλερ. Μπορεί επίσης να πάει εκτός δρόμου και να προσφέρει αξιόλογη άνεση στην άσφαλτο. Τα 2,3 ή 2,5 diesel είναι πραγματικά ισχυρά και το αυτόματο κιβώτιο μεταφέρει αποτελεσματικά τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς.

3.Toyota Hilux

Το θρυλικό “αγροτικό” φημίζεται για την αντοχή και τη δύναμή του. Θα μπορούσε επίσης να τρέξει έναν μαραθώνιο επειδή είναι από τα πιο απροβλημάτιστα στην κατηγορία του. Τι γίνεται με τη ρυμούλκηση ενός τρέιλερ; Δεν φοβάται τέτοιες προκλήσεις. Ο νέος σύγχρονος diesel κινητήρας 2.4 κυβικών παρέχει άπλετη ροπή 400 Nm.

Ενόργανη Γυμναστική


Σε αυτό το αγώνισμα, η ευκινησία και ευελιξία έχουν τον πρώτο λόγο. Ποιον πρέπει να επιστρατεύσουν οι Ιάπωνες; Φυσικά, τα μικρά αυτοκίνητα πόλης!

1.Toyota iQ

Το Toyota iQ ξεκίνησε ως βασικός ανταγωνιστής του Smart. Αν και το Smart παραμένει πρώτο σε πωλήσεις, το iQ είναι πιο ολοκληρωμένο σαν σύνολο. Μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερα άτομα και οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι ελαφρώς μεγαλύτερες από αυτές του αντιπάλου. Προσφέρει επίσης καλή οδηγική άνεση. Διατίθεται με κινητήρες βενζίνης (1.0 ή 1.33) ή πετρελαίου (1.4 D-4D), χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή CVT… και είναι πραγματικά ευκίνητο. Ενώ με το iQ η στάθμευση στην πόλη μοιάζει παιχνιδάκι.

2.Suzuki Swift Sport

Το Swift δεν είναι τόσο μικρό όσο το IQ, αλλά ξεπερνά το Toyota σε απόδοση. Ανάλογα με τη γενιά, ο κινητήρας 1.6 του αποδίδει 125 ή 136 ίππους. Σε συνδυασμό με το άμεσο τιμόνι και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αυτό αρκεί για να προσφέρει το χαμόγελο στο πρόσωπο του οδηγού. Η οδήγηση μέσα στην αστική ζούγκλα είναι απλή και συναρπαστική με το γρήγορο Suzuki.

3.Mazda MX-5

Ποιος είπε ότι μόνο τα hatchback ή τα supermini είναι αυτοκίνητα πόλης. Το πιο δημοφιλές και με τις περισσότερες πωλήσεις roadster στον κόσμο, Το Mazda MX-5, έχει άλλη γνώμη. Ένα από τα πιο οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα στον κόσμο, με άμεσο τιμόνι, ακριβές και ανεπιτήδευτο, αλεξίσφαιρο κινητήρα και με χαρακτηριστική οδική συμπεριφορά. Το MX-5 δημιουργήθηκε απλά για να κάνει τον οδηγό ευχαριστημένο. Και παρεμπιπτόντως, μπορεί να κερδίσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο γι ‘αυτόν…
 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!