Στην ένδοξη δεκαετία των ’90s αλλά και στις αρχές των ’00s, η καθημερινότητά μας ομολογουμένως, ήταν πολύ διαφορετική.

Η μεγάλη διαφορά, ήταν φυσικά, η απουσία του “ιντερνετ”.

Netflix, Facebook, Youtube και λοιπά δεδομένα του σήμερα, δεν υπήρχαν ούτε για ανέκδοτο. Οπότε, θέλοντας και μη, βλέπαμε τηλεόραση.

Η ελληνική τιβί όμως τότε, ήταν καλή.

Η πλειάδα παραγωγών -εκ των οποίων οι περισσότερες ποιοτικές- υπερκάλυπταν τα μειονεκτήματα και μας χάριζαν κωμωδίες, δράματα και αισθηματικές κομεντί που άφησαν εποχή.

Τα αυτοκίνητα, όπως είναι φυσικό, έπαιζαν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής καθώς και οι προϋπολογισμοί των σειρών τότε, θύμιζαν Game Of Thrones.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θέλουμε να θυμηθούμε (να νοσταλγήσουμε βασικά) τις πιο cult σειρές της ελληνικής τηλεόρασης έχοντας αφορμή, τι άλλο, τα αυτοκίνητα!

Προτού ξεκινήσουμε, κάνε το Quiz για να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου και να ανακαλύψεις πόσα αυτοκίνητα της Ελληνικής TV μπορείς να βρεις!

Κάνε το Quiz!

 

Απολαύστε ελέυθερα!

#1 H BMW 316 του Διονύση Δάγκα – (Οι μεν και οι δεν)

To αυτοκίνητο-σταθμός για πάνω από 3 δεκαετίες στην ελληνική αγορά. Η BMW 316 E36 στη δεκετία του ’90 ήταν η πιο προσιτή λύση για να αναβαθμιστεί το στάτους του Έλληνα οδηγού, αγοράζοντας ένα σχεδόν απόλυτο, αλλά όχι αρκετά γρήγορο οικογενειακό αυτοκίνητο.

Ο Διονύσης Δάγκας δεν θα μπορούσε να ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ της ματαιοδοξίας, τον οποίο περισσότερο ένοιαζε να καυχηθεί ότι έχει “Μπεμβε” παρά να αγοράσει ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο.

Εδώ, η αγαπημένη μας Βάνα Δάγκα μαθαίνει από τον Τίμο Σταμάτη τους βασικούς κανόνες του savoir vivre πίσω από το τιμόνι!

 

#2 Η Porsche Boxster του Μάνθου Φουστάνου – (Κωνσταντίνου και Ελένης)

“Πάμε μια βόλτα με την Πόρσε;”. Η σύγχρονη μετενσάρκωση του “έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα”, προσαρμοσμένη στα standards των early 00’s.

Η ατάκα του Μάνθου Φουστάνου έχει περάσει στο πάνθεον της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ καμία μάρκα αυτοκινήτου δεν ταυτίστηκε ποτέ περισσότερο με κάποιον πρωταγωνιστή.

Πολλοί πίστευαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν η “απλή” Boxster των 2.500 κυβικών, αλλά στην ουσία πρόκειται για την έκδοση των 2.700 κυβικών που απέδιδε 228 ίππους. Για πολλές δεκαετίες η Porsche (και ειδικά η Boxster) ήταν συνυφασμένη με τον Μάνθο, ενώ η παραπάνω ατάκα ακούγεται ακόμα και σήμερα. Για πλάκα, ευτυχώς.

Αν και ο πρωταγωνιστής αναφερόταν συνέχεια στην ασημί του Porsche, εκείνη δεν έκανε την εμφάνισή της -παρά μόνο σε πολύ λίγα επεισόδια. Ένα από αυτά ήταν -και από τα πλέον ξεκαρδιστικά- όταν αποφάσισε να κάνει μαθήματα στον Κατακουζηνό:

 

#3 Τo Rover 416 του “Ακάλυπτου” – (Kι οι παντρεμένοι έχουν ψυχή)

Η καλύτερη σειρά που έχει παιχτεί σε ελληνική συχνότητα!

Αρχικά ο “Ακάλυπτος” (Αντώνης Καφετζόπουλος) οδηγούσε ένα Rover 416, φουλ εξοπλισμένο με δερμάτινα καθίσματα, ηλεκτρική ηλιοροφή, απομίμηση ξύλου στο εσωτερικό και πάει λέγοντας.

Με την εξέλιξη της σειράς, η οικονομική “στενότητα” του χαρακτήρα επιδεινώθηκε και αναγκάστηκε να βολευτεί με ένα βασικό 214, με τάσια και χειροκίνητα παράθυρα.

Δες το αυτοκίνητο στο 7:53.

 

#4 Η Mercedes SLK του Νίκου – (Είσαι το ταίρι μου)

H δεύτερη καλύτερη σειρά και μία από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες στα 29 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης, ένας φόρος τιμής στο Mega.

Fast forward στα τελευταία επεισόδια. Ο Νίκος (Αλέκος Συσσοβίτης) νομίζει ότι του έχει φάει την γυναίκα των ονείρων του ο Λάζαρος (Άρης Σερβετάλης). Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς η Βίκυ (Κατερίνα Λέχου) σχετίζεται με τον Γρηγόρη (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος)…

Πολλά λόγια δε χρειάζονται, απολαυσε το βίντεο από το 42:14 και μετά!

 

#5 Το Land Rover Discovery του “μπαλαμού” – (Ψίθυροι Καρδιάς)

Το 1997 ο Μανούσος Μανουσάκης αποφάσισε να καταπιαστεί με τα ζητήματα της πολυπολιτισμικότητας και του ρατσισμού και των περιθωριοποιημένων κοινωνικών ομάδων.

Ένας παράνομος έρωτας, όμως, μπορεί να ρίξει τέτοιες γέφυρες.

Ο Αντώνης (Απόστολος Γκλέτσος) ερωτεύεται την όμορφη τσιγγάνα Ερατώ (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους). Δύο προβλήματα μόνο: η Ερατώ είναι λογοδοσμένη, ενώ έχει για αρραβωνιάρη έναν φυλακόβιο.

Mε τα πολλά, σε ένα επεισόδιο, κλείνουν τον δρόμο στο Discovery του Αντώνη, τον κατεβάζουν από το βρετανικό SUV και του επιτίθενται.

Τα 129 άλογα του Discovery μπορεί να μην ακούγονται πολλά, όμως με μπλοκαριζόμενα διαφορικά και παλμαρέ στο Camel Trophy, ένα πάτημα του γκαζιού θα γλύτωνε τον “μπαλαμό” από το νοσοκομείο.

 

#6 Το MGA 1500 και το Renault Scenic RX4 του μεγαλογαιοκτήμονα Αργύρη – (Η αγάπη ήρθε από μακριά)

Αυτή τη φορά, ο Μανουσάκης αλλάζει τα ταμπού με την ξενοφοβία.

Ο Αργύρης (Πασχάλης Τσαρούχας) είναι μεγαλογαιοκτήμονας. Η όμορφη Βασιλική (Λίνα Σακκά) αντιμετωπίζει δυσκολίες στην σύλληψη τέκνου, με αποτέλεσμα ο άντρας της να την παραμελεί…

Εδώ μπαίνει στο κάδρο ο Ίλια (Κώστας Σόμμερ), ένας εργάτης στα χωράφια που αναλαμβάνει να προσφέρει στην Βασιλική την αγάπη και την στοργή που τόσο της λείπει.

Το Scenic RX4 (ουδεμία σχέση με τα “RX” της Mazda) ήταν crossover πριν αυτά γίνουν μόδα. Επρόκειτο για ένα MPV με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τετρακίνηση, ποδιές και προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ήταν το πρώτο μεσαίο crossover, 5 χρόνια πριν τον ερχομό του Nissan Qasqhai.

Το MGA από την άλλη, είναι ένα κλασικό βρετανικό roadster, το οποίο όμως, όταν που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1955, έθεσε νέα standards στα σπορ αυτοκίνητα, κυρίως όσον αφορά το design, τις επιδόσεις και την ασφάλεια.

Δες στο 9:56 το Renault Scenic RX4

 

#7 Το Chevrolet Tahoe του “Εφτάψυχου” – (Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο)

Mανουσάκης συνέχεια, αυτή τη φορά στο πιο κωμικό και ανάλαφρο. Στο στόχαστρο του Kρητικού δημιουργού μπαίνει ο κόσμος της νύχτας, σε χαβαλετζίδικο τόνο -για να μην έχουμε άλλα.

Ο Αντρέας (Γιώργος Χρανιώτης) κλέβει ένα αυτοκίνητο, χωρίς να ξέρει σε ποιον ανήκει. Όταν μαθαίνει ότι είναι μιας περσόνας ονόματι “Εφτάψυχος” (Πάνος Μιχαλόπουλος), αλλά και ότι ο παιδικός του έρωτας (Λίνα Σακκά) είναι μαζί του, αποφασίζει να το επιστρέψει, να ζητήσει συγγνώμη, να μπει στην συμμορία του και να την απελευθερώσει (είδες τι ωραία έργα παίζανε;).

Το αυτοκίνητο ήταν ένα Chevrolet Tahoe, αμερικάνικο όσο δεν πάει και με έναν V8 5.3 λίτρων και 285 ίππων κάτω από το καπό.

Δες το αυτοκίνητο του εφτάψυχου στο 19:10.

Και φυσικά…

#8 H Mercedes που ΔΕΝ είχε ο Ζάχος Δόγκανος – (Εκείνες και Εγώ)

Εντάξει, ο Ζάχος Δόγκανος δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα.

Αυτός ο μύθος και λαϊκός ήρωας της νιότης μας.

Αυτοκίνητο, ο Δόγκανος δεν είχε, και η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε σε μεγάλο πειρασμό να βάλουμε τη σκηνή με το “σκάφος” του (για όσους θυμούνται).

Τελικα όμως βρήκαμε το παρακάτω “διαμάντι”, ένα βιντεάκι που διαρκεί μόνο 12 δευτερόλεπτα αλλά δυστυχώς είναι κακής ποιότητας.

Αθάνατη ελληνική τιβί!

 

Σου Αξίζει Καλύτερο Αυτοκίνητο!

Στη Spotawheel επαναπροσδιορίζουμε τον όρο “εμπιστοσύνη” στον χώρο του αυτοκινήτου!
Πουλάμε ελεγμένα αυτοκίνητα που έχουν περάσει επιτυχώς τους αυστηρότερους ελέγχους.
Πιστοί στις αρχές μας για απαράμιλλη διαφάνεια, παρέχουμε δωρεάν την γραπτή τεχνική αναφορά 200+ σημείων για να ξέρεις τα πάντα για αυτό που αγοράζεις.

Φέρνουμε το αυτοκίνητο που θέλεις στην πόρτα σου για Test Drive ή για μέγιστη ασφάλεια σου δίνουμε την δυνατότητα ανέπαφης αγοράς με δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Και θα είμαστε δίπλα σου, προσφέροντάς σου εγγύηση έως και 5 χρόνια!
Γιατί σου αξίζει καλύτερο αυτοκίνητο – το πιστεύουμε!